facebook Skype
Български English

Университети в Англия и Великобритания - Често задавани въпроси1. Какво е IELTS?

    Това е сертификат, които се получава чрез стандартен тест за езиковите умения по английски език.

2. Може ли да уча право във Великобритания?

    Да, може. Ако решите да се върнете в България, ще трябва да държите преравнителни изпити по Българското правно законодателство.

3. Може ли да препиша мотивационното писмо от Google?

    Не, не може. Идеята на този тип писмо е да покажете личната си мотивация за съответният университет и специалност. Ръководството на университетите не одобряват подобни прояви.

4. Вярно ли е, че Coca Cola предоставя стипендии в университета в Единбург?

    Да, и не само в Единбург се отпускат стипендии със съдействието на Coca Cola. Университетът в Единбург и Coca Cola отпускат стипендии за обучение по бакалавърски програми по всички специалности. За повече информация се обърнете към вашия консултант по образованието в Cool Travel.

5. Може ли да кандидатствам в повече от 3 университета?

   Да, може да изберете до 5 университета, но ако единият от изборите Ви е Оксфорд или Кембридж, може да изберете само 4. 

6. Трябва ли да ми бъде легализирана и преведена дипломата на английски език?

   Да, задължително е. Куул Травел България предоставя тази услуга.

Университети в Англия и Великобритания – кои са най-добрите учебни заведения на острова?

Определено Великобритания е дестинация, известна не само с Биг Бен, Бъкингамския дворец и Кралицата. Островът е популярен сред всички хора по света с елитните си университети, като Oxford University и University of Cambridge. Ако сте избрали да продължите образованието си в Англия, Шотландия, Уелс или Северна Ирландия, кои са най-добрите учебни заведения, които да изберете? Не се чудете! Ние сме тук и сега ще ви представим класацията на най-добрите университети в Англия!

Университети в Англия 1University of Oxford

Едва ли ще ви учуди фактът, че водещ в класацията на университетите в Англия и като цяло в света е University of Oxford. Трябва да знаете обаче, че приемът в този университет в Англия е изключително труден, като за всяко свободно място кандидатстват около 5-ма кандидат-студенти. Този университет в Англия е дом на 20 409 бакалаври и магистри, като 38% от тях са чуждестранни студенти. Със сигурност търпението и упорството си струват, защото University of Oxford ви предлага 250 различни бакалавърски програми, както и всевъзможни комбинации за вашите интереси и познания. Комбинацията от философия, политически науки и икономика е една от най-често избираните и доскоро се срещаше само в този университет в Англия. University of Oxford е алма матер на над 30 световни лидери, 26 британски министър-председатели, 26 носители на Нобелова награда, както и над 120 олимпийски медалисти. Сред най-известните личности, получили образованието си в този университет в Англия, са Стивън Хокинг, Хю Грант и Индира Ганди. Изключително качественото образование на този университет в Англия гарантира, че 95% от завършилите студенти си намират работа или продължават образованието си в рамките на 6 месеца след дипломирането си. 

University of Cambridge

Университети в Англия 2Също като престижното учебно заведение в Оксфорд, University of Cambridge е един от световно признатите университети в Англия, както и една от най-старите и престижни образователни институции в света. Този университет в Англия е дом на над 18 хиляди студенти, 35% от които не са жители на острова. Всички те се обучават в над 100 академични департамента. Основната сила на University of Cambridge е математика, като в този университет в Англия са получили образованието си много британски учени. Свидетелство за това са общо 92-ма нобелови лауреати (актьори, политици, аристократи, спортисти и много други), както и много математици с различни световни постижения. Кандидатстването за бакалавърските програми на този университет в Англия е изключително трудно, като процентът прием на студенти е по-малък от 25%. Но това със сигурност не трябва да ви отказва! Cool Travel вече може да се похвали с клиенти, приети в този престижен университет в Англия!

Imperial College London

Това е един от университетите в Англия, който рядко слиза от челните места за най-добри университети в света в области като инженерство, медицина, бизнес, наука и развитие на нови технологии. Основан през 1907 година, той е обеднявал три колежа в Лондон, като към момента университетът в Англия има 15 200 студенти. Разнообразието на обучаващите се е голямо, като чуждестранните студенти са от над 125 националности. При този университет в Англия процентът на чуждестранни бакалаври и магистри е доста висок – цели 55%. 

University College London

University College London е първият университет в Англия, които приема студенти, независимо от техния произход, религия и раса, както и непрестанно се стреми броят на мъже и жени студенти да бъде равен. В този университет в Англия се обучават над 30 хиляди студенти, от които 49% не са жители на острова. Най-желаните специалности сред кандидат-студентите в този университет в Англия са философия, политика и икономика, където за 1 място учебното заведение получава 30 кандидатури. Известни алумни на университета в Англия са Махатма Ганди и Александър Бел (човекът, изобретил телефона). Сред тях попада и вокалистът на бандата Coldplay Крис Мартин, който всъщност се запознал с останалите участници в проекта по време на обучението си в този университет в Англия!

London School of Economics and Political Science

Ако се чудите кой е университетът в Англия с най-много чуждестранни студенти, то това е London School of Economics and Political Science! От малко над 10 хиляди обучаващи се, смайващите 71% са чуждестранни студенти. Най-силните страни на този университет в Англия са правото, икономиката, историята, философията и политиката. Към момента 26% от всички нобелови лауреати в област икономика са възпитаници на London School of Economics and Political Science. Интересът към този университет в Англия със сигурност не е малък. Само за 2014 година за 1 500 свободни места са получени 17 хиляди кандидатури. Ако изберете този университет в Англия, е вероятно да попаднете на лекция на световноизвестни личности и лидери.

Университети в Англия 3University of Glasgow

Когато говорим за университети във Великобритания, със сигурност не трябва да забравяме University of Glasgow! Знаете ли, че той е един от най-старите университети в света, в които се преподава на английски? Точно така! Над 560 години история и знания, събрани под покрива на един университет в Англия. University of Glasgow приветства над 23 хиляди бакалаври и магистри от над 140 различни държави – общо над 8200 студенти. Освен това този университет може да се похвали с наградата на 2018 година за най-добър университет в Шотландия. 

University of Manchester

Това е най-големият университет в Англия – той е дом над 35 хиляди студенти, като 38% от тях не са жители на острова. Огромният брой студенти превръща университета в Англия в оживено място с приветстваща атмосфера за всеки бъдещ висшист. Всички специалности са разделени в 4 отделни елемента – науки за живота (биология, биохимия, зоология, молекулярна биология и други), хуманитарни науки, медицина и инженерство и физика. Библиотеката на университета в Англия е изключително богата, като в нея се помещават над 4 милиона книги и ръкописи, над 41 хиляди електронни журнала и близо половин милион електронни книги. За този университет в Англия се твърди, че има най-голямата мрежа от алумни студенти, като по техни думи те наброяват над 300 хиляди души от над 190 държави по света. 

Кандидатстване в университет в Англия и Великобритания с помощта на Cool Travel!

Със сигурност университетите в Англия могат да ви гарантират не само образование на световно ниво, но и незабравимо преживяване за всеки студент! Ако все още се чудите къде да продължите да учите, помислете за университет в Англия. А ако вече сте решили кое е учебното заведение за вас, ние ще ви помогнем с процеса на кандидатстване! Ние ще бъдем вашият доверен партньор в процеса на кандидатстване в университет в Англия! Свържете се с нас за повече информация или посетете най-близкия офис на Cool Travel за среща с нашите образователни консултанти.ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ:
 
ЕЗИКОВИ КУРСОВЕ:
2018, Всички права запазени. Университети в Англия и Великобритания - Често задавани въпроси
Политика за защита на личните данни