Образование в чужбина и езикови курсове в Европа
ТЪРСИ УНИВЕРСИТЕТ
 
ТЪРСИ ЕЗИКОВ КУРС

Такси, финансиране, стипендии

Въпреки Brexit, във Великобритания таксите за обучение и условията за финансиране за студенти от Европейския съюз остават непроменени и за учебната 2019-2020 година.
 
 
АНГЛИЯ
 
Годишната такса, която следва да заплтатят студентите от България в държавен университет в Англия, е 9 250 паунда. Тази сума може да бъде набавена чрез нисколихвените студентски кредити, които се отпускат от Британската държавна агенция за студентско финансиране и от които все още могат да се възполват всички студенти от Европейския съюз. Чрез тях се покрива пълната такса за обучение
 
Условията за кандидатстване по този вид кредитиране са:
– студентите да са граждани на страна – членка на Европейския съюз
– да бъдат приети по акредитирана бакалавърска програма в Англия
 
За заем не могат да кандидатстват студенти, които са записани в колеж. Също така това финансиране не е възможно за всички магистърски програми, затова за конкретна информация е препоръчително да се свържеш с консултант на Cool Travel. 
 
Британската агенция гарантира, че всички студенти, отговарящи на по-горните условия, ще получат съответното финансиране. Отпуснатите средства се превеждат директно на университета. Самата процедура по кандидатстването отнема 2-3 седмици, а ако документите са изпратени в обявените срокове, се гарантира плащане до началото на учебната година.
 
За частните университети сумата за обучение е по-висока, като средно е между 5 000 и 12 000 паунда на година. Финансирането за този тип висши учебни заведения покрива част от таксата за обучение, а останалото се доплаща от студента. 
 
 
Връщане на заемите
 
Студентите започват да връщат заемите едва след като започнат работа и имат регистриран годишен доход от поне 21 000 паунда. Ако такъв доход не се достигне в определен срок, кредитът се опрощава. По този начин обучението в Англия се презентира като рентабилно и тези условия дават гаранция, че завършилите английски университет ще възвърнат многократно инвестираните за висше образование финансови средства.
 
 
ШОТЛАНДИЯ
 
Що се отнася до Шотландия, таксите за обучение в университетите там са 1 820 паунда на година. На студентите от Европейския съюз се отпуска стипендия, която покрива този разход. 
 
Условията за кандидатстване за този вид финансиране са:
– студентите да са граждани на страна – членка на Европейския съюз
– да бъдат приети по акредитирана бакалавърска програма в Англия
 
Разликата със заема в Англия е, че в този случай не се очаква сумата от стипендията да бъде върната след завършване на обучението.
 
За информация относно финансирането на обучението в Уелс и Северна Ирландия, моля, свържи се с консултант на Cool Travel! Може да го направиш както на място в офисите ни, така и чрез социалните мрежи, скайп, вайбър, имейл.
 
 
СТИПЕНДИИ
 
Повечето британски университети предлагат различни видове стипендии за своите студенти - социални, за отличен успех, за постижения в различни области
 
Социалните стипендии се определят на база семейни доходи от предишни години, а размерът им е средно между 500 и 1 500 паунда годишно. Що се отнася до стипендиите за успех, новоприетите първокурсници трябва да имат отлични резултати от обучението си в България. 
 
За конкретна и по-подробна информация, обърни се към консултантите на Cool Travel! Може да го направиш както на място в офисите ни, така и чрез социалните мрежи, скайп, вайбър, имейл.
 

 София
0882 544 355
Пловдив
0889 777 731
Варна
0882 555 508
Бургас
0886 777 719
Велико Търново
0882 004 833
Стара Загора
0889 532 223
Благоевград
0882 961 119МЕНЮ
Начало
За нас
Полезно
Мнения
Контакти
ПОЛЕЗНО
„Моето образование в чужбина“
Езикови курсове
Студентски и младежки програми
ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА
Стъпки при кандидатстването
Безплатни консултации
Тест за професионална ориентация
Писане на Мотивационно писмо
Стипендии и финансиране
Кандидатстване за общежитие


2022, Всички права запазени. Политика за защита на личните данни