Образование в чужбина и езикови курсове в Европа
ТЪРСИ УНИВЕРСИТЕТ
 
ТЪРСИ ЕЗИКОВ КУРС

ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ

ЕЗИКОВИ КУРСОВЕ
 
Стипендиите в Германия

Освен че държавните университети в Германия не удържат семестриални такси на студентите, в страната се предлагат и множество възможности за финансиране на висшето образование – както за бакалаври, така и за магистри, докторанти и постдокторанти.

Предлагаме на вниманието ви няколко вида стипендии:

 
Държавни стипендии за обучение в Германия

-        Стипендии на DAAD - Германската служба за академичен обмен предлага много стипендии за чуждестранни студенти в Германия за всички степени на обучение.

-        Erasmus + е организацията, предлагаща най-голям брой стипендии за обучение в Европейския съюз. Ръководи се от Европейската комисия, която финансира обучението на  чуждестранни студенти в Европа. Тя предоставя безвъзмездни средства за разходи за живот на студенти, които участват в програми за обмен в европейски университети.

Неправителствени стипендии за обучение в Германия

-        "Alfred Töpfer" Foundation – Предлага стипендии за студенти (с изключение на бакалавърските степени) от Европа (с изключение на Германия), Израел и Турция, в областта на културата, социалните науки, изкуството, архитектурата и селското и горското стопанство.

-        Einstein International Postdoctoral Fellowship – Това е стипендия, спонсорирана от фондация "Einstein" за следдипломни изследвания в университетите в Берлин.

-        Heinrich Böll Scholarships for International Students  Предлага стипендии за чуждестранни студенти - магистърска или докторска степен, които желаят да учат в Германия в акредитирана институция.

-       Humboldt Research Fellowships for Postdoctoral Researchers - Предлага стипендии за учени и изследователи по всеки предмет и от всяка националност.

-       Konrad-Adenauer-Stiftung (KAS) Scholarships - Месечни стипендии за магистърски и докторски програми са на разположение на чуждестранните кандидати под 30-годишна възраст, които са получили университетска диплома в родината си. Ще трябва да представите доказателства за успех над средно ниво, за активно участие в доброволчески дейности в полза на обществото във вашата страна и да имате интерес към политиката.

-        Kurt Hansen Science Scholarships – Това са научни стипендии за обучение в Германия, финансирани от фондация " Bayer" и отворени за студенти, обучаващи се да станат преподаватели в областта на науката.

-        Marie Curie International Incoming Fellowships (IIF) for Developing Countries – Това са стипендии за чуждестранни учени, желаещи да следват в Германия. Финансирани са от Европейската комисия.

-       Mawista Scholarship - Стипендии за тези, които учат в чужбина, докато се грижат за дете, включително и тези, които се обучават в Германия.

-        - Deutschland Scholarship - Стипендии, основани на заем от 300 евро месечно, са на разположение на високо талантливи студенти, записани в немски университети. Личните доходи не оказват влияние върху шансовете ви да бъдете одобрени.

-       The Helmholtz Association - Годишните стипендии са на разположение на докторанти и постдокторанти от цял ​​свят, като им дават възможност да извършват платено проучване в център Helmholtz в Германия.


Разбира се, всеки университет има свои собствени системи за финансиране и стипендии, които предлага. За повече информация и за въпроси, свързани с конкретни висши учебни заведения в Германия или в друга европейска държава, свържете се с консултантите на Cool Travel* Източник: www.topuniversities.com


София
0882 544 355
Пловдив
0889 777 731
Варна
0882 555 508
Бургас
0886 777 719
Велико Търново
0882 004 833
Стара Загора
0889 532 223
Благоевград
0882 961 119МЕНЮ
Начало
За нас
Полезно
Мнения
Контакти
ПОЛЕЗНО
„Моето образование в чужбина“
Езикови курсове
Студентски и младежки програми
ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА
Стъпки при кандидатстването
Безплатни консултации
Тест за професионална ориентация
Писане на Мотивационно писмо
Стипендии и финансиране
Кандидатстване за общежитие


2022, Всички права запазени. Политика за защита на личните данни