Образование в чужбина и езикови курсове в Европа
ТЪРСИ УНИВЕРСИТЕТ
 
ТЪРСИ ЕЗИКОВ КУРС

ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ

ЕЗИКОВИ КУРСОВЕ
 
Кои са най-добрите университети в Германия за чуждестранни студенти?
 

Университетите в Германия са на четвърто място в света по прием на чуждестранни студенти след тези в САЩ, Великобритания и Австралия. Какво ги прави толкова атрактивни за кандидатстващите от цял свят? 

Високото качество на образованието във всички университети в Германия

Университети в Германия 1На първо място стои качеството. В последните години кандидат-студентите се интересуваха най-вече от учебни заведения, които предлагат практически занимания наред с теоретичните. Днес вече това е факт почти навсякъде, включително и в университетите в Германия. Новата модна вълна е във всички специалности, които дават възможност за международно обучение, заниманията да се провеждат последователно в 2 или 3 университета в различни държави, след което вече завършилите студенти да получат дипломи от всички тях. В университетите в Германия се предлагат много такива бакалавърски и магистърски програми.

Социалните условия и начина на живот

На второ място, икономическото положение и условията на живот, възможностите за работа и развитие също са фактори, които привличат студенти от цял свят към университетите в Германия -родината на Гьоте. Всички граждани на Европейския съюз са с равни права с жителите на страната при кандидатстване за стажове и работни позиции. Студентите имат право на 20 часа труд седмично, за да имат време и за посещаване на лекции и за учене.
 

Обучението в университетите в Германия не само на немски!

 Трети фактор, който влияе при избора на университети в Германия за учебна дестинация, е възможността за обучение на английски език. Има доста специалности, които се преподават изцяло на него, но все пак немците остават по-консервативни по отношение на медицината, стоматологията, фармацията, правото и архитектурата, за които задължително ще ви трябва сертификат по немски език.
 

Университети в Германия - Мюнхен 

В Мюнхен броят на университетите, популярни сред чуждестранните студенти, е огромен. Най-търсените сред тях са:

Technische Universität München

Това е висшето учебно заведение, което държи топ места в различни класации – заема 1-во място сред университетите в Германия и 53-то място в света. Повече от 16% от студентите му – около 5000, са чужденци. Заради качеството на обучение на университета в Германия, което предлага в сферата на инженерните науки и технологиите, може да се похвали с партньорства с университети като MIT, Stanford, Cornell и Georgia Tech в САЩ, както и с много европейски и азиатски висши учебни заведения. Високото качество на образованието го превръща и в един от водещите университети в Германия, чиито възпитаници са нобелови лауреати. Само за 90 години (от 1927 година до днес), престижната награда е връчена на общо 13 академици в областите физика, химия и медицина.


Ludwig
-
Maximilian Universität München

Университети в Германия 2Това е вторият по брой студенти университет в Германия. 6,500 от общо 49,000 студенти в университета в Германия (почти  15%) са чуждестранни. Това е един от най-старите университети в Германия, като 34 негови възпитаници са носители на Нобелова награда в различни области. В него се предлагат над 100 специалности, като все по-голяма част от тях са с преподаване изцяло на английски език. Този университет в Германия е най-добре развит в сферите на бизнеса и управлението, физиката и психологията. Всичко това му помага да се задържи на 60-то място в световните класации.

 

Университети в Германия – Берлин 

Два от най-добрите университети в Германия за чуждестранни студенти се намират в Берлин – най-модерният град в страната, в който не само учащите са от различни националности, а и останалите жители.


Freie
Universität Berlin

Най-големият от четирите изследователски университета в града очаква съвсем скоро една трета от студентите му да бъдат чуждестранни, като в момента броят им е 6,500 от общо 28,000. За последната година унииверситетът в Германия е класиран на 87-мо място в света, а силните му страни са специалностите в сферата на изкуствата, хуманитарните и социалните науки. Университетът в Германия Freie Universität Berlin има филиали в САЩ, Белгия, Египет, Русия, Индия и Китай, което още повече спомага за сформирането на партньорски отношения с университети от цял свят.


Humboldt
Universität Berlin

В класирания на 99-то място в света университет в Германия повече от 10% от студентите са чуждестранни. Той е един от най-старите университети в Германия и силните му страни са научните изследвания в областта на изменения на климата и устойчива енергия, икономика и история на науките. За годините от основаването му, този университет в Германия е дал на света 40 лауреати, асоциирани с областите физика, химия или медицина. Когато си говорим за Humboldt Universität Berlin, трябва да отбележим още едно много важно нещо – библиотеката. Открита през 1874 година, това е най-скъпата библиотека в страната, в която се помещават около 6,5 милиона книги, списания и журнали.
 

Университети в Германия в други населени места

Сред сравнително по-малките немски градове също има такива, които предлагат гостоприемна среда за чуждестранни студенти и престижни университети в Германия. Някои от тях са с изключително студентско население.

 Universität Heidelberg

Този университет в Германия е първи по научни постижения и специалности в страната и на 55-то място в световните класации. Той е и най-старият университет в Германия (основан е през 1386 година), които и до днес обучава студенти. През всички години, в които функционира (а това са вече над 630), университетът в Германия е асоцииран с общо 54 нобелисти в различни области. Интересното обаче е, че 9 от тях са получили наградата си, докато са работили в учебното заведение. В бакалавърските и магистърските програми чуждестранните студенти са над 20% и идват от 130 страни по света. А при доктурантурите една трета от студентите в този университет в Германия не са местни. Въпреки това специалностите, които се предлагат на английски език в този университет в Германия, са много малко.
 

Universität Freiburg

16% от студентите на този университет в Германия идват от 120 различни страни. Предлага се обучение в специалности от разнообразни сфери – социални, природни, хуманитарни, компютърни науки, медицина и други. Въпреки че е основан още в далечната 1457 г, университетът в Германия поддържа съвременна база и методи на преподаване. Това му печели заслуженото място на победител в съревнованието на елитните световни университети, както и приза за отличие в областта на иновативните науки и репутацията на един от водещите университети в Германия и по света на 21. век.

Университети в Германия 3

Университет в Германия за всеки!

 

Това, разбира се, са само водещите класацията университети в Германия. С над 450 висши учебни заведения в страната всеки, който желае да учи там, би имал голям избор. Ако досега не сме ви убедили, че обучението в страната ще е незабравимо преживяване независимо от университета в Германия, който ще изберете, то нека споменем и факта, че в повечето университети образованието е безплатно и няма семестриални такси. Сега вече сме сигурни, че се замислихте над този вариант за продължение на вашето образование в университет в Германия!

Ако все още имате въпроси, за който и да било университет в Германия или по света, обърнете се към нашите консултанти по образованието в най-близкия офис на Cool Travel!


Високото качество на образованието във всички университети в Германия
Социалните условия и начина на живот
Обучението в университетите в Германия не само на немски!
Университети в Германия - Мюнхен
Университети в Германия – Берлин
Университети в Германия в други населени места
Университет в Германия за всеки!
София
0882 544 355
Пловдив
0889 777 731
Варна
0882 555 508
Бургас
0886 777 719
Велико Търново
0882 004 833
Стара Загора
0889 532 223
Благоевград
0882 961 119МЕНЮ
Начало
За нас
Полезно
Мнения
Контакти
ПОЛЕЗНО
„Моето образование в чужбина“
Езикови курсове
Студентски и младежки програми
ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА
Стъпки при кандидатстването
Безплатни консултации
Тест за професионална ориентация
Писане на Мотивационно писмо
Стипендии и финансиране
Кандидатстване за общежитие


2022, Всички права запазени. Политика за защита на личните данни