facebook Skype
Български English

Кои са най-добрите университети в Германия за чуждестранни студенти?

 

Университетите в Германия са на четвърто място в света по прием на чуждестранни студенти след тези в САЩ, Великобритания и Австралия. Какво ги прави толкова атрактивни за кандидатстващите от цял свят? 

Високото качество на образованието във всички университети в Германия

Университети в Германия 1На първо място стои качеството. В последните години кандидат-студентите се интересуваха най-вече от учебни заведения, които предлагат практически занимания наред с теоретичните. Днес вече това е факт почти навсякъде, включително и в университетите в Германия. Новата модна вълна е във всички специалности, които дават възможност за международно обучение, заниманията да се провеждат последователно в 2 или 3 университета в различни държави, след което вече завършилите студенти да получат дипломи от всички тях. В университетите в Германия се предлагат много такива бакалавърски и магистърски програми.

Социалните условия и начина на живот

На второ място, икономическото положение и условията на живот, възможностите за работа и развитие също са фактори, които привличат студенти от цял свят към университетите в Германия -родината на Гьоте. Всички граждани на Европейския съюз са с равни права с жителите на страната при кандидатстване за стажове и работни позиции. Студентите имат право на 20 часа труд седмично, за да имат време и за посещаване на лекции и за учене.
 

Обучението в университетите в Германия не само на немски!

 Трети фактор, който влияе при избора на университети в Германия за учебна дестинация, е възможността за обучение на английски език. Има доста специалности, които се преподават изцяло на него, но все пак немците остават по-консервативни по отношение на медицината, стоматологията, фармацията, правото и архитектурата, за които задължително ще ви трябва сертификат по немски език.
 

Университети в Германия - Мюнхен 

В Мюнхен броят на университетите, популярни сред чуждестранните студенти, е огромен. Най-търсените сред тях са:

Technische Universität München

Това е висшето учебно заведение, което държи топ места в различни класации – заема 1-во място сред университетите в Германия и 53-то място в света. Повече от 16% от студентите му – около 5000, са чужденци. Заради качеството на обучение на университета в Германия, което предлага в сферата на инженерните науки и технологиите, може да се похвали с партньорства с университети като MIT, Stanford, Cornell и Georgia Tech в САЩ, както и с много европейски и азиатски висши учебни заведения. Високото качество на образованието го превръща и в един от водещите университети в Германия, чиито възпитаници са нобелови лауреати. Само за 90 години (от 1927 година до днес), престижната награда е връчена на общо 13 академици в областите физика, химия и медицина.


Ludwig
-
Maximilian Universität München

Университети в Германия 2Това е вторият по брой студенти университет в Германия. 6,500 от общо 49,000 студенти в университета в Германия (почти  15%) са чуждестранни. Това е един от най-старите университети в Германия, като 34 негови възпитаници са носители на Нобелова награда в различни области. В него се предлагат над 100 специалности, като все по-голяма част от тях са с преподаване изцяло на английски език. Този университет в Германия е най-добре развит в сферите на бизнеса и управлението, физиката и психологията. Всичко това му помага да се задържи на 60-то място в световните класации.

 

Университети в Германия – Берлин 

Два от най-добрите университети в Германия за чуждестранни студенти се намират в Берлин – най-модерният град в страната, в който не само учащите са от различни националности, а и останалите жители.


Freie
Universität Berlin

Най-големият от четирите изследователски университета в града очаква съвсем скоро една трета от студентите му да бъдат чуждестранни, като в момента броят им е 6,500 от общо 28,000. За последната година унииверситетът в Германия е класиран на 87-мо място в света, а силните му страни са специалностите в сферата на изкуствата, хуманитарните и социалните науки. Университетът в Германия Freie Universität Berlin има филиали в САЩ, Белгия, Египет, Русия, Индия и Китай, което още повече спомага за сформирането на партньорски отношения с университети от цял свят.


Humboldt
Universität Berlin

В класирания на 99-то място в света университет в Германия повече от 10% от студентите са чуждестранни. Той е един от най-старите университети в Германия и силните му страни са научните изследвания в областта на изменения на климата и устойчива енергия, икономика и история на науките. За годините от основаването му, този университет в Германия е дал на света 40 лауреати, асоциирани с областите физика, химия или медицина. Когато си говорим за Humboldt Universität Berlin, трябва да отбележим още едно много важно нещо – библиотеката. Открита през 1874 година, това е най-скъпата библиотека в страната, в която се помещават около 6,5 милиона книги, списания и журнали.
 

Университети в Германия в други населени места

Сред сравнително по-малките немски градове също има такива, които предлагат гостоприемна среда за чуждестранни студенти и престижни университети в Германия. Някои от тях са с изключително студентско население.

 Universität Heidelberg

Този университет в Германия е първи по научни постижения и специалности в страната и на 55-то място в световните класации. Той е и най-старият университет в Германия (основан е през 1386 година), които и до днес обучава студенти. През всички години, в които функционира (а това са вече над 630), университетът в Германия е асоцииран с общо 54 нобелисти в различни области. Интересното обаче е, че 9 от тях са получили наградата си, докато са работили в учебното заведение. В бакалавърските и магистърските програми чуждестранните студенти са над 20% и идват от 130 страни по света. А при доктурантурите една трета от студентите в този университет в Германия не са местни. Въпреки това специалностите, които се предлагат на английски език в този университет в Германия, са много малко.
 

Universität Freiburg

16% от студентите на този университет в Германия идват от 120 различни страни. Предлага се обучение в специалности от разнообразни сфери – социални, природни, хуманитарни, компютърни науки, медицина и други. Въпреки че е основан още в далечната 1457 г, университетът в Германия поддържа съвременна база и методи на преподаване. Това му печели заслуженото място на победител в съревнованието на елитните световни университети, както и приза за отличие в областта на иновативните науки и репутацията на един от водещите университети в Германия и по света на 21. век.

Университети в Германия 3

Университет в Германия за всеки!

 

Това, разбира се, са само водещите класацията университети в Германия. С над 450 висши учебни заведения в страната всеки, който желае да учи там, би имал голям избор. Ако досега не сме ви убедили, че обучението в страната ще е незабравимо преживяване независимо от университета в Германия, който ще изберете, то нека споменем и факта, че в повечето университети образованието е безплатно и няма семестриални такси. Сега вече сме сигурни, че се замислихте над този вариант за продължение на вашето образование в университет в Германия!

Ако все още имате въпроси, за който и да било университет в Германия или по света, обърнете се към нашите консултанти по образованието в най-близкия офис на Cool Travel!


Високото качество на образованието във всички университети в Германия
Социалните условия и начина на живот
Обучението в университетите в Германия не само на немски!
Университети в Германия - Мюнхен
Университети в Германия – Берлин
Университети в Германия в други населени места
Университет в Германия за всеки!ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ:
 
ЕЗИКОВИ КУРСОВЕ:
2020, Всички права запазени. Кои са най-добрите университети в Германия за чуждестранни студенти?
Политика за защита на личните данни