Какво е да се обучаваш в най-добрата академия по кулинарни изкуства в Източна Европа?
Защо кризата е най-подходящият момент да инвестираш в образованието си и да се върнеш „на училище“?

Кулинарна академия HRC е основана през 2008 г. и предлага образователни програми по Кулинарни изкуства и управление в ресторантьорството.  

Обучението се провежда от екип опитни чуждестранни и български преподаватели, изцяло на английски език, и гарантира успешна кариера в кулинарната индустрия. 

Кулинарна академия HRC е едно от трите училища в Европа с акредитация от ACF – Американската кулинарна федерация. Благодарение на партньорството с един от водещите колежи по хотелиерство Hotelschool Ter Duinen в Белгия, дипломите са признати и от това реномирано училище с над 60-годишна история в кулинарното изкуство и имат тежест в цяла Европа.

Академията разполага с единствена по рода си в България учебна база – над 1000 кв. м учебни кухни, лаборатории и демонстрационни съоръжения, оборудвани с най-съвременни уреди и пособия – предназначени не само за бъдещи професионалисти, но и за ентусиасти в сферата на кулинарията. 

Училището организира платени стажове в най-добрите хотели и ресторанти в Европа и САЩ, и предоставя чудесни възможности за кариерно развитие в ресторантьорството по целия свят. 

Какво предлага Академията?

Кулинарното образование е практически насочено и изисква доста ресурси по време на самото обучение, което го прави доста скъпо. Кулинарна академия HRC предлага една от най-достъпните кулинарни програми в света, с гарантирано качество на образованието. Затова не е случайност, че традиционно програмите на Академията се радват на интерес от студенти от цял свят. 

Друга предпоставка за голямото международно присъствие е и фактът, че обучението се извършва на английски език. Изключение прави единствено новата кратка програма (6 седмици) – Континентална кухня, която е насочена изцяло към българските кулинари.

Освен международно признатите дипломи, обучението в Академията включва и редица стажове в индустрията, които дават възможност за работа и практика с някои от най-добрите главни готвачи в света. Всички наши стажове са платени: стажовете в САЩ осигуряват доход от средно USD 2,500 на месец!

За да направи програмите си още по-достъпни, Академията предлага и стипендии. Благодарение на изградените с години партньорски отношения с една от най-големите банки в страната, на разположение на студентите се предлагат и нисколихвени студентски заеми.

Иска се само кулинарна страст и време! 

Какво по-добро време да се върнем в училище от периодите на криза? Времената на финансовата криза през 2008 г. ни показаха, че много хора използват това време, за да се подготвят да изкачат следващото стъпало в кариерата си или изцяло да сменят попрището. Ситуацията в момента ни показва същото. Докато кризата отмине, можем да придобием нови умения, които да ни изстрелят няколко стъпки напред, и в Академията вече се обучават много специалисти, които са решили, че е настъпило време за промяна.


И още…

Отваря врати и новият кампус хотел към Академията – Hotel Kitchen59, който ще предложи на студентите прекрасни условия за настаняване.

Kitchen59 предлага практично обзаведени стаи с модерен и приветлив дизайн, професионално оборудвани кухни и обособени зони за хранене и почивка. Хотелът е дом и на учебния ресторант Таланти, който е поверен в ръцете на студентите от програмите по Кулинарни изкуства и Управление в ресторантьорството, разбира се, под вещото ръководство на опитни инструктори и шеф-готвачи.

Приемът за предстоящите програми е отворен, а изискванията са:

·       Навършени 18 години;

·       Диплома за завършено средно образование;

·       Ниво на работен английски език;

·       Желание за мащабно развитие в личен и професионален план;

·       Страст към кулинарията.

Още на: https://www.hrcacademy.com/

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top