Университети

Universität Duisburg-Essen

Германия, Дуисбург-Есен

Германия
Бакалавър, Магистър
Universität Duisburg-Essen - Университети - MyEducation

Локация

Германия, Дуисбург-Есен

Студенти

35 000; 3 400 чуждестранни студенти.

Учебна година

2 семестъра

Продължителност на обучението

бакалавър: 3-5 години; магистър: 1-2 години.

Срок за
кандидатстване:

15 януари / 15 юли

Начало на учебната година

1 април / 1 октомври

Език на обучение

Немски, Английски

Уебсайт

https://www.uni-due.de/en/index.php

Най-близко летище

Дюселдорф

Universität Duisburg-Essen Logo

За университета

Университетът се намира в сърцето на Рурската област и е в топ 40 на най-добрите университети в Германия. Студенти от над 130 страни са избрали да продължат образованието си тук.

Duisburg-Essen е сред институциите с най-голям принос в научните изследвания, свързани с нанотехнологиите и други биомедицински науки.

Тук работи огромен, силно мотивиран екип от специалисти, които само за 10 години от създаването на институцията до сега са успели да превърнат Universität Duisburg-Essen в уважавана образователна институция.

Други програми:

Университетът в Дуисбург-Есен предлага подготвителни курсове по немски език за чужденци, както и езикови курсове по още над 15 езика.

Настаняване

Университетът разполага с два кампуса. Има както самостоятелни стаи, така и стаи за по няколко човека, които делят обща баня и кухня. Класирането става бавно и няма достатъчно места за всички студенти, затова често се налага търсене на квартира.

Знаете ли, че...

Ние ще ви асистираме при кандидатстването за общежитие.
Свържете се с нас още днес с наш консултант и задайте своите въпроси. Свържи се с нас

Изисквания и документи

  • Диплома за завършено образование – в оригинал и в превод на немски
  • Сертификат по немски език – DSH2, малка или голяма немска диплома или сертификат от Гьоте-институт, TestDaF с ниво 4 във всичките четири части от изпита, ZOP

Стипендии

Може да кандидатствате за финансиране по програмите BAFÖG, DAAD, ERASMUS, PROSA LMU. Финансирането е за период между 1 месец и 3 години в зависимост от програмата.

Стипендии и заеми

За повече информация, прочетете секцията "Стипендии и заеми" според държавата, в която желаете да учите, или се свържете с консултант на Cool Travel и задайте своите въпроси!

Такси

  • Бакалавър: Няма семестриални такси! Административни такси: 320 евро (включва се карта за градски транспорт, административно обслужване и др.)
  • Магистър: Няма семестриални такси! Административни такси: 320 евро (включва се карта за градски транспорт, административно обслужване и др.)

Програми

Ние ще ти помогнем да избереш най-подходящата за теб специалност

Cooltravel предлага напълно безплатен тест за професионална ориентация, разработен от професионален психолог. Посетете ни в един от нашите офиси или се свържете с нас, за да запазите час за индивидуална консултация.

НАПРАВИ ПЪРВАТА СТЪПКА

Изпрати ни запитване

Попълни тази форма и ние ще се свържем с теб
по имейл или телефон


Защо да изберете CoolTravel?

Мария - Edinburgh Napier University

Какво казват студентите за нас?

"Консултантите на Cool Travel винаги са били много услужливи и приятни. Често ходих до офиса им за помощ и съвети. Те ми помогнаха да премина през процеса на сложното и заплетено кандидатстване в чужбина, без тях нямаше да се справя."

— Мария, Edinburgh Napier University

Или се обади на наш консултант

Понеделник до Петък: 9:00 - 18:00

Scroll to Top