Университети

Universität Bremen

Германия, Бремен

Германия
Бакалавър, Магистър
Universität Bremen - Университи - MyEducation

Локация

Германия, Бремен

Студенти

18 000; 1 500 чуждестранни студенти

Учебна година

2 семестъра

Продължителност на обучението

бакалавър: 3-4 години, магистър: 1-2 години

Срок за
кандидатстване:

15 януари / 15 юли

Начало на учебната година

1 октомври / 1април

Език на обучение

Немски

Уебсайт

https://www.uni-bremen.de/en/

Най-близко летище

Bremen Airport

Universität Bremen Logo

За университета

Universität Bremen е един от най-големите и престижни университети в Германия. Въпреки че формално висшето учебно заведение отваря врати под днешния си вид в началото на 70-те години на миналия век, то наследява традициите на различни висши училища от град Бремен, функциониращи още от 16-ти век.

Той е официално включен и в групата на най-елитните единадесет немски висши учебни заведения. Понастоящем в него се обучават около 18 000 студенти от 126 държави в света. Като един от най-елитните немски университети, Universität Bremen предлага висококачествени бакалавърски и магистърски програми на кандидат-студентите от целия свят в множество разнообразни сфери на академичното знание.

Всички издавани сертификати и дипломи на едно от най-престижните висши учебни заведения в Германия, както и курсовете и специализациите му, са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Universität Bremen е известен в световен мащаб с дългогодишните си традиции и предлагано висококачествено образование в сфери на академичното знание, като: индустриално инженерство, дигитални медии, физика, математика, микробиология, науки за земята, морски науки, европейско право, политология и много други.

Други програми:

University of Bremen предлага и множество възможности за записване в различни докторантски програми. Висшето учебно заведение провежда и редица разнообразни специализирани курсове, след завършването на които учащите се получават дипломи.

Настаняване

Въпреки че Universität Bremen не притежава студентски общежития от класически тип, които да са разположени на територията на неговия кампус, администрацията на висшето учебно заведение активно помага на чуждестранните учащи се по въпросите на тяхното удобно и функционално
битово устройване.

Чуждестранните студенти на Universität Bremen могат да се нанесат и в напълно обзаведени и притежаващи всички основни удобства апартаменти в други две резиденции на висшето училище – Galileo-Residenz и Campusviva.

Учащите се от чужбина, за които няма места в горепосочените къщи и общежития, получават пълна консултантска и информационна помощ от Universität Bremen за това как самостоятелно да си намерят подходяща квартира в града или региона.

Знаете ли, че...

Ние ще ви асистираме при кандидатстването за общежитие.
Свържете се с нас още днес с наш консултант и задайте своите въпроси. Свържи се с нас

Изисквания и документи

  • Диплома за завършено образование – в оригинал и в превод на немски;
  • Сертификат по немски език – TestDaF с ниво 4 във всичките четири части от изпита; DSH2 или DSH3; немска филология.

Стипендии

Може да кандидатствате за финансиране по програмите BAFÖG, DAAD, ERASMUS, PROSA LMU. Финансирането е за период между 1 месец и 3 години в зависимост от програмата.

Стипендии и заеми

За повече информация, прочетете секцията "Стипендии и заеми" според държавата, в която желаете да учите, или се свържете с консултант на Cool Travel и задайте своите въпроси!

Такси

  • Бакалавър: Няма семестриални такси! Административни такси: 378,66 евро на семестър (в тях влиза семестриален билет за градския транспорт)
  • Магистър: Няма семестриални такси! Административни такси: 378,66 евро на семестър (в тях влиза семестриален билет за градския транспорт)

Програми

Ние ще ти помогнем да избереш най-подходящата за теб специалност

Cooltravel предлага напълно безплатен тест за професионална ориентация, разработен от професионален психолог. Посетете ни в един от нашите офиси или се свържете с нас, за да запазите час за индивидуална консултация.

НАПРАВИ ПЪРВАТА СТЪПКА

Изпрати ни запитване

Попълни тази форма и ние ще се свържем с теб
по имейл или телефон


Защо да изберете CoolTravel?

Мария - Edinburgh Napier University

Какво казват студентите за нас?

"Консултантите на Cool Travel винаги са били много услужливи и приятни. Често ходих до офиса им за помощ и съвети. Те ми помогнаха да премина през процеса на сложното и заплетено кандидатстване в чужбина, без тях нямаше да се справя."

— Мария, Edinburgh Napier University

Или се обади на наш консултант

Понеделник до Петък: 9:00 - 18:00

Scroll to Top