Университети

Technische Universität München

Германия, Мюнхен

Германия
Бакалавър, Магистър
Technische Universität München - Университети - MyEducation

Локация

Германия, Мюнхен

Студенти

10 000

Учебна година

2 семестъра

Продължителност на обучението

бакалавър: 3-4 години ; магистър: 1-2 години.

Срок за
кандидатстване:

15 януари-15 март/ 15 май-15 юли

Начало на учебната година

1 октомври/ 1 април

Език на обучение

Немски, Английски

Уебсайт

https://www.tum.de/en/

Най-близко летище

Munich Franz Josef Strauss Airport (MUC / EDDM) или Augsburg Airport (AGB / EDMA)

Technische Universität München Logo

За университета

Technische Universitat Munchen (TUM) е един от най-добрите университети в Европа. Той е поел ангажимент за високи постижения в областта на научните изследвания и преподаването, интердисциплинарно обучение и активно насърчаване на обещаващи млади учени.

Университетът също има силни връзки с фирми и научни институции от целия свят. TUM е един от първите университети в Германия, обявен за университет с върхови постижения.

Според Академичната класация на световните университети, TUM е оценен като германски университет номер едно както през 2011 г., така и през 2012 г.

Настаняване

Университетът не предлага собствени общежития, но Студентският съвет разполага с такива. Има 10 000 места за студентите на TUM. Остава и вариантът за наемане на квартира, като търсенето може да стане директно през онлайн система на университета.

Знаете ли, че...

Ние ще ви асистираме при кандидатстването за общежитие.
Свържете се с нас още днес с наш консултант и задайте своите въпроси. Свържи се с нас

Изисквания и документи

  • Диплома за завършено образование – в оригинал и в превод на немски
  • Сертификат по немски език – DSH2 или DSH3, малка или голяма немска диплома или сертификат от Гьоте-институт, TestDaF с ниво 4 във всичките четири части от изпита, сертификат от Постоянната конференция на областите от Федерална република Германия II
  • Стипендии: Може да кандидатствате за финансиране по програмите BAFOG, DAAD, ERASMUS, PROSA LMU. Финансирането е за период между 1 месец и 3 години в зависимост от програмата.

Стипендии

Стипендии и заеми

За повече информация, прочетете секцията "Стипендии и заеми" според държавата, в която желаете да учите, или се свържете с консултант на Cool Travel и задайте своите въпроси!

Такси

  • Бакалавър: 138 евро на семестър за Мюнхен, Гарних, Вайхенстефан; 62 евро за студенти в Стробинг; 92 евро за студенти в Хайлброн
  • Магистър: 138 евро на семестър за Мюнхен, Гарних, Вайхенстефан; 62 евро за студенти в Стробинг; 92 евро за студенти в Хайлброн

Програми

Ние ще ти помогнем да избереш най-подходящата за теб специалност

Cooltravel предлага напълно безплатен тест за професионална ориентация, разработен от професионален психолог. Посетете ни в един от нашите офиси или се свържете с нас, за да запазите час за индивидуална консултация.

НАПРАВИ ПЪРВАТА СТЪПКА

Изпрати ни запитване

Попълни тази форма и ние ще се свържем с теб
по имейл или телефон


Защо да изберете CoolTravel?

Мария - Edinburgh Napier University

Какво казват студентите за нас?

"Консултантите на Cool Travel винаги са били много услужливи и приятни. Често ходих до офиса им за помощ и съвети. Те ми помогнаха да премина през процеса на сложното и заплетено кандидатстване в чужбина, без тях нямаше да се справя."

— Мария, Edinburgh Napier University

Или се обади на наш консултант

Понеделник до Петък: 9:00 - 18:00

Scroll to Top