Университети

Technische Universität Hamburg

Германия, Хамбург

Германия
Бакалавър, Магистър
Technische Universität Hamburg - Университети - MyEducation

Локация

Германия, Хамбург

Студенти

5 500 от цял свят

Учебна година

2 семестъра

Продължителност на обучението

3-4 години (бакалавър); 2 години (магистър)

Срок за
кандидатстване:

15 януари / 15 юли.

Начало на учебната година

1 октомври / 1 април

Език на обучение

Немски

Уебсайт

https://www.tuhh.de/tuhh/en/startpage

Най-близко летище

Hamburg Airport (HAM / EDDH)

Technische Universität Hamburg Logo

За университета

TUHH е малък университет, но от висок клас и с ясен профил в областта на научните изследвания, както и с модерни, ориентирани към практиката методи на обучение. Близостта между студенти и преподаватели е важен аспект в съвместната им работа.

Целта на университета е да обучи творчески умове с индивидуалнен профил на специалисти и високо ниво на социални умения. TUHH е глобален играч. Обучение в чужда страна дава възможност на студентите да се сблъскат с множество нови перспективи.

Заедно с тенденцията към глобализация на пазарите, съществува и глобален пазар на образованието. Затова TUHH насърчава всеки заинтересован студент да прекара известно време в някой от партниращите му университети в чужбина и дава допълнителни субсидии за това.

Инженерите с опит в чужбина са по-търсени отвсякога и поради тази причина TUHH е създал огромна мрежа за сътрудничество и обмен с университети и други институции в чужбина. Хамбург е един от най-динамичните региони в Европа с най-добри перспективи за растеж. Това е оживен метрополис с високо качество на живот.

Настаняване

Знаете ли, че...

Ние ще ви асистираме при кандидатстването за общежитие.
Свържете се с нас още днес с наш консултант и задайте своите въпроси. Свържи се с нас

Изисквания и документи

  • Диплома за завършено образование – в оригинал и в превод на немски
  • Сертификат по немски език – DSH2, DSD II, TestDaF с оценка минимум 3 на отделните раздели на изпита и обща оценка от теста – минимум 4, C1-level, Großes Deutsches Sprachdiplom, немска гимназия, немска филология
  • За специалностите на английски език – владеене на немски език на ниво минимум A2.2; TOEFL (550/213/79), IELTS-Academics (6.5); CPE; CAE; telc English C1; UNIcert English level III. Сертификатите не трябва да са получени преди повече от 2 години
  • Сертификати от предишни проучвания (ако има такива), сертификати и дипломи за постижения от всякакъв тип (ако има такива)
  • Доказателство за здравно осигуряване

Стипендии

Може да кандидатствате за финансиране по програмите BAFÖG, DAAD, ERASMUS, PROSA LMU. Финансирането е за период между 1 месец и 3 години в зависимост от програмата.

Стипендии и заеми

За повече информация, прочетете секцията "Стипендии и заеми" според държавата, в която желаете да учите, или се свържете с консултант на Cool Travel и задайте своите въпроси!

Такси

  • Бакалавър: Семестриална такса: няма. Административни такси: 131.74 евро – административни такси (карта за градски транспорт, обслужване и др.)
  • Магистър: Семестриална такса: няма. Административни такси: 131.74 евро – административни такси (карта за градски транспорт, обслужване и др.)

Програми

Ние ще ти помогнем да избереш най-подходящата за теб специалност

Cooltravel предлага напълно безплатен тест за професионална ориентация, разработен от професионален психолог. Посетете ни в един от нашите офиси или се свържете с нас, за да запазите час за индивидуална консултация.

НАПРАВИ ПЪРВАТА СТЪПКА

Изпрати ни запитване

Попълни тази форма и ние ще се свържем с теб
по имейл или телефон


Защо да изберете CoolTravel?

Мария - Edinburgh Napier University

Какво казват студентите за нас?

"Консултантите на Cool Travel винаги са били много услужливи и приятни. Често ходих до офиса им за помощ и съвети. Те ми помогнаха да премина през процеса на сложното и заплетено кандидатстване в чужбина, без тях нямаше да се справя."

— Мария, Edinburgh Napier University

Или се обади на наш консултант

Понеделник до Петък: 9:00 - 18:00

Scroll to Top