Университети

Technische Universität Dresden

Германия, Дрезден

Германия
Бакалавър, Магистър
Technische Universität Dresden - Университети - MyEducation

Локация

Германия, Дрезден

Студенти

30 600, 3 500 чуждестранни студенти;

Учебна година

2 семестъра

Продължителност на обучението

бакалавър: 3 години; магистър: 2 години.

Срок за
кандидатстване:

15 януари / 15 юли

Начало на учебната година

1 октомври / 1 април

Език на обучение

Уебсайт

Английски език, Френски език, Италиански език, Испански език, Немски език, Руски език

Най-близко летище

Германия, Дрезден

Technische Universität Dresden Logo

За университета

Техническият университет Дрезден (също ТУ Дрезден или ТУД) е най-голямото висше училище в град Дрезден и най-големият университет в Саксония. Името Технически университет Дрезден се използва от 1961 г., но историята на университета датира от близо 200 години по-рано.

Това го прави един от най-старите университети в Германия. Има повече от 35 000 студенти и 6 000 служители. Състои се от 14 факултета. Характерна особеност за това висше училище е, че администрацията му се е отказала от тривиалните цифрови и буквени обозначения на аудиториите и сградите му, а те са наречени на негови знаменити преподаватели и випускници.

Според немските специалисти по висше образование, старинният, бароков град Дрезден предразполага към учене и съзидание. Тук се намира знаменитата Опера на Земпер и известната художествена галерия „Старите майстори”, заради която още през 19 век това красиво населено място е получило прозвището „Флоренция на Елба”.

Още преди два века той започва да се превръща в крупен индустриален център и пръв работодател на випускниците на местния технически университет.

Настаняване

ТУ Дрезден предлага няколко възможности за настаняване на чуждестранните студенти: Студентско общежитие, частна квартира, хостел и други.

В зависимост от местоположението, обзавеждането и предлаганите екстри, цените варират от 83 до 245 € за общежитие.

Знаете ли, че...

Ние ще ви асистираме при кандидатстването за общежитие.
Свържете се с нас още днес с наш консултант и задайте своите въпроси. Свържи се с нас

Изисквания и документи

  • Диплома за завършено образование – в оригинал и в превод на немски
  • Сертификат по немски език – DSH2, малка или голяма немска диплома или сертификат от Гьоте-институт, TestDaF с ниво 4 във всичките четири части от изпита

Стипендии

Може да кандидатствате за финансиране по програмите BAFÖG, DAAD, ERASMUS, PROSA LMU. Финансирането е за период между 1 месец и 3 години в зависимост от програмата.

Стипендии и заеми

За повече информация, прочетете секцията "Стипендии и заеми" според държавата, в която желаете да учите, или се свържете с консултант на Cool Travel и задайте своите въпроси!

Такси

  • Бакалавър: Няма семестриална такса! Административни такси: €350 с включени здравни осигуровки, семестриален билет за градски транспорт и други.
  • Магистър: Няма семестриална такса! Административни такси: €350 с включени здравни осигуровки, семестриален билет за градски транспорт и други.

Програми

Ние ще ти помогнем да избереш най-подходящата за теб специалност

Cooltravel предлага напълно безплатен тест за професионална ориентация, разработен от професионален психолог. Посетете ни в един от нашите офиси или се свържете с нас, за да запазите час за индивидуална консултация.

НАПРАВИ ПЪРВАТА СТЪПКА

Изпрати ни запитване

Попълни тази форма и ние ще се свържем с теб
по имейл или телефон


Защо да изберете CoolTravel?

Мария - Edinburgh Napier University

Какво казват студентите за нас?

"Консултантите на Cool Travel винаги са били много услужливи и приятни. Често ходих до офиса им за помощ и съвети. Те ми помогнаха да премина през процеса на сложното и заплетено кандидатстване в чужбина, без тях нямаше да се справя."

— Мария, Edinburgh Napier University

Или се обади на наш консултант

Понеделник до Петък: 9:00 - 18:00

Scroll to Top