Университети

Technische Universität Dortmund

Германия, Дортмунд

Германия
Бакалавър, Магистър
Technische Universität Dortmund - Университети - MyEducation

Локация

Германия, Дортмунд

Студенти

29 000; 3 000 чудестранни студенти.

Учебна година

2 семестъра

Продължителност на обучението

бакалавър: години; магистър: години.

Срок за
кандидатстване:

31 март

Начало на учебната година

1 октомври

Език на обучение

Немски, английски

Уебсайт

https://www.tu-dortmund.de/en/

Най-близко летище

Dortmund Airport (DTM / EDLW)

Technische-Universitat-Dortmund-Logo

За университета

ТУ Дортмунд се занимава с изследвания и преподаване в глобалната пресечна точка между човека, природата и технологиите още от създаването си през 1968 г. Той е разработил уникален профил със специална комбинация от факултетите по естествени, инженерни, социални и хуманитарни науки.

Тази структура произвежда нови знания, методологии и технически иновации. В ТУ Дортмунд университет има повече от 3300 чуждестранни студенти от над 100 страни.

Тук международния характер на университета е огромен приоритет. Освен че преподавателите в университета се грижат за успеха на своите студенти, се полагат и специални усилия за развитие и поддържане на междуконтиненталните отношения с университети от Северна Америка.

Отделните факултети също имат свои собствени партньорства и програми и / или са членове на международната университетска мрежа. Това позволява свободен достъп на студентите до едно интернационално обучение.

Настаняване

Университетът не предлага общежития, но администрацията и студентският съвет могат да ви помогнат в търсенето на настаняване.

Знаете ли, че...

Ние ще ви асистираме при кандидатстването за общежитие.
Свържете се с нас още днес с наш консултант и задайте своите въпроси. Свържи се с нас

Изисквания и документи

  • Диплома за завършено образование – в оригинал и в превод на немски
  • Сертификат по немски език – DSH2, малка или голяма немска диплома или сертификат от Гьоте-институт, TestDaF с ниво 4 във всичките четири части от изпита, ZOP
  • TOEFL (CBT: 213, PBT: 550, IBT: 80), IELTS, GRE

Стипендии

Може да кандидатствате за финансиране по програмите BAFÖG, DAAD, ERASMUS, PROSA LMU. Финансирането е за период между 1 месец и 3 години в зависимост от програмата.

Стипендии и заеми

За повече информация, прочетете секцията "Стипендии и заеми" според държавата, в която желаете да учите, или се свържете с консултант на Cool Travel и задайте своите въпроси!

Такси

  • Бакалавър: Няма семестриални такси! Административни такси: 299.22 евро (включва се карта за градски транспорт, административно обслуване и др.)
  • Магистър: Няма семестриални такси! Административни такси: 299.22 евро (включва се карта за градски транспорт, административно обслуване и др.)

Програми

Ние ще ти помогнем да избереш най-подходящата за теб специалност

Cooltravel предлага напълно безплатен тест за професионална ориентация, разработен от професионален психолог. Посетете ни в един от нашите офиси или се свържете с нас, за да запазите час за индивидуална консултация.

НАПРАВИ ПЪРВАТА СТЪПКА

Изпрати ни запитване

Попълни тази форма и ние ще се свържем с теб
по имейл или телефон


Защо да изберете CoolTravel?

Мария - Edinburgh Napier University

Какво казват студентите за нас?

"Консултантите на Cool Travel винаги са били много услужливи и приятни. Често ходих до офиса им за помощ и съвети. Те ми помогнаха да премина през процеса на сложното и заплетено кандидатстване в чужбина, без тях нямаше да се справя."

— Мария, Edinburgh Napier University

Или се обади на наш консултант

Понеделник до Петък: 9:00 - 18:00

Scroll to Top