Университети

Humboldt Universität Berlin

Германия, Берлин

Германия
Бакалавър, Магистър
Humboldt Universität Berlin - Университети - MyEducation

Локация

Германия, Берлин

Студенти

36 000

Учебна година

2 семестъра

Продължителност на обучението

бакалавър: 3-4 години ; магистър: 1-2 години.

Срок за
кандидатстване:

15 януари/15 юли

Начало на учебната година

1 октомври / 1 април

Език на обучение

немски, английски

Уебсайт

https://www.hu-berlin.de/en

Най-близко летище

Германия, Берлин

Humboldt Universität Berlin Logo

За университета

Берлин е световен град с културно, политическо, медийно и научно значение. Икономиката му се базира предимно на сектора на услугите. Столицата е сред най-популярните туристически дестинации в Европейския съюз.

В града се помещават множество престижни университети, изследователски центрове, паметници на културата, музеи и спортни съоръжения. Берлин е притегателен център за хора на изкуството от цял свят.

Humboldt-Universitat е основан в Берлин през 1810 г. и Вилхелм фон Хумболд го определя като "майката на всички съвременни университети". В момента висшето учебно заведение поддържа официални контакти с близо 100 академични институции на всички континенти и има повече от 400 официални договори в рамките на програмата "Сократ". Днес в Humboldt-Universität са записани студенти от над 100 различни чужди страни.

Чуждестранните студенти съставляват 10.9%. Университетът обхваща всички основни академични дисциплини в областите изкуство и хуманитарни науки, социални науки, хуманна медицина, аграрни науки, математика и природни науки.

Настаняване

Знаете ли, че...

Ние ще ви асистираме при кандидатстването за общежитие.
Свържете се с нас още днес с наш консултант и задайте своите въпроси. Свържи се с нас

Изисквания и документи

  • Диплома за завършено образование
  • Сертификат по немски език или немска диплома – DSH2, малка или голяма немска диплома от Гьоте-институт, TestDaF с ниво 4 във всичките четири части от изпита, сертификат от Постоянната конференция на областите от Федерална република Германия II или „Deutsche Sprachprüfung II“ на Езиковия институт в Мюнхен

Стипендии

Може да кандидатствате за финансиране по програмите DAAD, ERASMUS. Финансирането е за период между 1 месец и 3 години в зависимост от програмата. Също така университетът отпуска стипендии за успех и социални стипендии.

Стипендии и заеми

За повече информация, прочетете секцията "Стипендии и заеми" според държавата, в която желаете да учите, или се свържете с консултант на Cool Travel и задайте своите въпроси!

Такси

  • Бакалавър: Няма семестриална такса! Административни такси: 300 евро на семестър.
  • Магистър: Няма семестриална такса! Административни такси: 300 евро на семестър.

Програми

Ние ще ти помогнем да избереш най-подходящата за теб специалност

Cooltravel предлага напълно безплатен тест за професионална ориентация, разработен от професионален психолог. Посетете ни в един от нашите офиси или се свържете с нас, за да запазите час за индивидуална консултация.

НАПРАВИ ПЪРВАТА СТЪПКА

Изпрати ни запитване

Попълни тази форма и ние ще се свържем с теб
по имейл или телефон


Защо да изберете CoolTravel?

Мария - Edinburgh Napier University

Какво казват студентите за нас?

"Консултантите на Cool Travel винаги са били много услужливи и приятни. Често ходих до офиса им за помощ и съвети. Те ми помогнаха да премина през процеса на сложното и заплетено кандидатстване в чужбина, без тях нямаше да се справя."

— Мария, Edinburgh Napier University

Или се обади на наш консултант

Понеделник до Петък: 9:00 - 18:00

Scroll to Top