Университети

Hochschule Für Angewandte Wissenschaften

Германия, Мюнхен

Германия
Бакалавър, Магистър
Hochschule Für Angewandte Wissenschaften - Университети - MyEducation

Локация

Германия, Мюнхен

Студенти

17 500; 1 500 чуждестранни студенти

Учебна година

2 семестъра

Продължителност на обучението

бакалавър: 3-4 години ; магистър: 1-2 години.

Срок за
кандидатстване:

1 декември- 15 януари/ 1 юни -15 юни или 15 юли (в зависимост от специалността)

Начало на учебната година

1 октомври / 15 март

Език на обучение

немски, английски

Уебсайт

https://www.haw-hamburg.de/en/

Най-близко летище

Германия, Мюнхен

Hochschule Für Angewandte Wissenschaften Logo

За университета

Мюнхен е един от най-красивите градове в света и най-сигурният в Германия. Дори изричането на името му звучи някак величествено. Това е мястото, където според световните класации хората се чувстват щастливи, защото тук е пресечната точка между традицията и новото.

Университетът се намира в центъра на града, което дава възможност на студентите да са в близост до културните и социалните събития. Каквото и да си говорим за професорите и преподавателите, ще бъде малко. Тук работят едни от най-добрите специалисти в различни области. Едно от най-важните неща, които може да направите в този униврситет, е да се научите как да работите в екип.

А също и колко е важно професорът да бъде близо до вас и да ви дава безценни насоки по проектите, които са ви зададени. Едно от най-големите предимства на висшето учебно заведение е качеството на преподване и изследователската дейсност, които са в директна връзка с практиката.

Университетът разполга с 14 факултета и повече от 70 специалности на обучение в сферите на технологиите, икономиката, социалните науки и дизайна.

Настаняване

Наемът на студентско общежитие варира между 350 и 450 евро на месец. Настаняването на квартира в Мюнхен е свързано с по-големи разходи и търсенето трябва да започне отрано.

Знаете ли, че...

Ние ще ви асистираме при кандидатстването за общежитие.
Свържете се с нас още днес с наш консултант и задайте своите въпроси. Свържи се с нас

Изисквания и документи

  • Диплома за завършено образование
  • Сертификат по немски език или немска диплома – DSH2, малка или голяма немска диплома или сертификат от Гьоте-институт, TestDaF с ниво 4 във всичките четири части от изпита, сертификат от Постоянната конференция на областите от Федерална република Германия II или „Deutsche Sprachprufung II“ на Езиковия институт в Мюнхен; диплома за средно образование от немска гимназия или диплома от университет за немска филология.

Стипендии

Може да кандидатствате за финансиране по програмите DAAD, ERASMUS, PROSA LMU. Финансирането е за период между 1 месец и 3 години в зависимост от програмата. Също така университетът отпуска стипендии за успех и социални стипендии.

Стипендии и заеми

За повече информация, прочетете секцията "Стипендии и заеми" според държавата, в която желаете да учите, или се свържете с консултант на Cool Travel и задайте своите въпроси!

Такси

  • Бакалавър: Няма семестриална такса! Административни такси – 340.40 евро на семестър.
  • Магистър: Няма семестриална такса! Административни такси – около 340.40 евро на семестър.
  • Семистриален билет: 182.40 евро на семестър

Програми

Ние ще ти помогнем да избереш най-подходящата за теб специалност

Cooltravel предлага напълно безплатен тест за професионална ориентация, разработен от професионален психолог. Посетете ни в един от нашите офиси или се свържете с нас, за да запазите час за индивидуална консултация.

НАПРАВИ ПЪРВАТА СТЪПКА

Изпрати ни запитване

Попълни тази форма и ние ще се свържем с теб
по имейл или телефон


Защо да изберете CoolTravel?

Мария - Edinburgh Napier University

Какво казват студентите за нас?

"Консултантите на Cool Travel винаги са били много услужливи и приятни. Често ходих до офиса им за помощ и съвети. Те ми помогнаха да премина през процеса на сложното и заплетено кандидатстване в чужбина, без тях нямаше да се справя."

— Мария, Edinburgh Napier University

Или се обади на наш консултант

Понеделник до Петък: 9:00 - 18:00

Scroll to Top