Необходимите документи за кандидатстване в чуждестранни университети: подготовка и мотивационното писмо

Необходимите документи за кандидатстване в чуждестранни университети са добре познати на аудиторията. Те са еднотипни за повечето държави, но някои от тях имат свои собствени стандарти и допълнителни изисквания за прием на бъдещите студенти.

Един от най-важните моменти в процеса на кандидатстване е писането на мотивационно писмо.

Различни изисквания за мотивационно писмо в различни държави

Както вече споменахме, различните държави имат свои собствени изисквания за писане на мотивационно писмо.

От мястото на кандидатстване зависи и степента на ролята, която играе то при приема на всеки един кандидат-студент. Типичен пример за държава, в чиито университети мотивационното писмо е изключително важна част от приема, е Великобритания.

В Обединеното кралство се залага на личната гледна точка и персоналната мотивация на всеки един кандидат. В изискванията за прием мотивационното писмо е неразделна част от кандидатурата.

Подготовка и помощ от Cool Travel

Cool Travel прави както групови семинари, така и персонална подготовка за писане на мотивационно писмо. В тях излагаме актуална информация относно изискванията за съдържанието на мотивационно писмо в конкретната държава. След неготово написване от страна на кандидата, екипът ни от опитни консултанти и редактори го проверява и дава насоки за завършването му.

Асистирането при написване на мотивационно писмо: безплатна услуга за клиенти на Cool Travel!

Имаш въпроси?

Обади се на наш консултант
или ни посети на място

Понеделник до Петък: 9:00 - 18:00

Scroll to Top