Изборът на университет в чужбина е ключов момент във вашия образователен път. Запознайте се с нашите 7 съвета, за да направите информиран и успешен избор.

Тест за професионална ориентация

  • Ако все още не сте решили към каква професия да се насочите или просто искате да проверите дали избраната специалност е подходяща за вас, се възползвайте от нашите тестове за професионална ориентация, някои от които са напълно безплатни. Разберете в каква сфера е най-вероятно да се развивате успешно.

Цени на обучението

  • Проучете таксите за обучение, настаняване, издръжка и възможности за студентски стипендии, заеми и др., за да подпомогнете вашия финансов план. В повечето страни има както държавни (обществени), така и частни университети, като таксите им се различават драстично. Ситуацията при настаняването е сходна – имате избор между общежития и квартири като цените на наемите се определят от стандарта на живот в страната и града, в който планирате да се обучавате.
Фактори за избор на държава
  • Анализирайте локацията на страната, финансовите аспекти, специалностите и местоположението на университетите, за да изберете най-подходящата държава за вас. Разберете в кои държави имате възможност да кандидатствате на база езика, който владеете, академичните ви резултати и специалността, която искате да изучавате. Ако имате нужда от съдействие, се обърнете към нашите експерти за висше образование. Ние ще ви обясним в детайли за всяка възможност, която имате пред себе си.
Език на обучение
  • Ако владеете немски език, открийте богатството от образователни възможности на Германия, Австрия или Швейцария. Проверете дали ще намерите мечтаната от вас програма в Ирландия, Великобритания, Нидерландия, Германия, Австрия, Италия или Швеция за обучение на английски език. Не забравяйте, че не всяка една специалност се предлага на английски в тези страни, тъй като в повечето от тях английският език не е официален и съответно изборът от програми на английски е ограничен. Ако сте горди притежатели на сертификат DELF, то Франция или Белгия са най-подходящият избор за вас. В Испания се преподава основно на испански (с малки изключения), поради което ще ви е нужен сертификат DELE, който да показва ниво на владеене минимум B2, за да имате възможност да се докоснете до испанската образователна система
Подготовка на Документи
  • Осигурете си персонално съдействие и безценен помощник за правилната подготовка на всички документи, необходими за кандидатстване. Ние от Куул Травел ще изготвим индивидуално проучва за твоето кандидатстване. Така за теб няма да има никакви изненади, защото заедно ще подготвим всичко документи и ще спазим всички срокове.
Мотивационното писмо
  • Да, когато чуят за него, кандидатите сякаш се стъписват. Истината е, че то има важна роля в кандидатстването в много от елитните европейски и световни университети. Затова не подценявайте това есе, но бъдете спокойни – ние ще сме до вас и в този момент. Участвайте в нашия безплатен семинар за създаване на мотивационно писмо, който ще ви насочи към това как да го напишете по брилянтен начин.
Кандидатстване за стипендии и общежития
  • Разгледайте възможностите за студентски стипендии и настаняване в общежития, предлагани от университетите. Имайте предвид, че сроковете за регистрация за настаняване почти винаги са различни от сроковете за кандидатстване в университет. При стипендиите ситуацията е подобна, а условията и възможностите за стипендиално финансиране са строго индивидуални в зависимост от държавата, университета и специалността, която ще изучавате.
    Намирането на настаняване в Нидерландия може да се окаже по-голямо предизвикателство от приема в университет. Избирайки престижното образование там, бъдете много внимателни и старателно проверете какви са възможностите ви за това. През последните години назрява сериозен проблем в това отношение и все по-често студентите се отказват от обучението си, поради липса на достатъчно общежития и недостатъчен брой квартири за студенти. Неминуемо това прави цените на наемите значително по-високи, от което страдат единствено студентите. Запознайте се с предизвикателствата при настаняването в Нидерландия и как да ги преодолеете. Обърнете се за ценни съвети и съдействие от нашия екип.

Ако желаете да си запазите час за безплатна консултация по повод вашето кандидатстване в чужбина, не се колебайте да се свържете с нас!

Последвайте ни на ↓

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top