Всеки студент има право да подаде документи за общежитие, но не във всички държави се дава гаранция, че всеки ще бъде класиран.

Всъщност студентите винаги са повече от местата за настаняване. В някои държави и университети се дава гаранция за настаняване на всички желаещи първокурсници. А в други държави борбата за стая в държавно общежитие е толкова голяма, че да бъдеш настанен е като печалба от лотарията и отнема месеци.

В някои държави пък общежитията са с по-високи наеми от частните квартири и плюсовете да ги изберете са близостта до университета, животът сред колеги и това, че се намирате в кампуса, където всичко е пригодено за студенти и е събрано на едно място – библиотеки, заведения, фитнес центрове, спортни зали и други.

Колкото и странно да звучи, на някои места и в определени пикови моменти на годината е трудно да намерите и квартира. Затова препоръчваме ранно стартиране на процедурите по кандидатстване и ранно подсигуряване на място за настаняване.

Научи повече

За повече информация, прочетете секцията "Настаняване" според държавата, в която сте решили да кандидатствате, или се свържете с консултант на Cool Travel и задайте своите въпроси!

Имаш въпроси?

Обади се на наш консултант
или ни посети на място

Понеделник до Петък: 9:00 - 18:00

Scroll to Top