Запознаваме те с още една наша студентка от Бургас, която ни се довери и вече учи бакалавърска степен Film Production в University of Portsmouth, Англия. Тя се казва Виктория Желязкова и с радост отговори на няколко наши въпроса!

Визитка на студента:
Име: Виктория Желязкова
Учила в: Профилирана гимназия за романски езици „Георги Стойков Раковски“, Бургас
Студентка в: University of Portsmouth, UK

1. Какво те накара да избереш Куул Травел и как оценяваш работата на твоя консултант? 

В началото кандидатстването в чужбина ми се струваше като някаква далечна мечта и си нямах представа как бих могла да я реализирам. Когато се записах за  кандидатстване, очаквах поредния незаинтересуван консултант, който просто ще въведе данните ми в системата и толкова. Но дълбоко грешах. Запознах се с една от най-добрите консултантки, чиито нерви съм имала удоволствието да късам. Тя беше готова да слуша часове наред мен и още половин Бургас за нашите невероятни мечти, глупави въпроси и най-вече милионите притеснения по кандидатстването. Не просто си вършеше работата, а успяваше да отдели специално внимание на всеки. За нея всеки един от нас беше звезда. 

2. Достатъчно ясно и изчерпателно ли беше проучването на университети, изготвено от нас за избраната от теб специалност? 

Специалността, която исках, не беше сред най-често избираните, а и имах редица необичайни изисквания, с които консултантът ми трябваше да се съобрази. Проучването успя изчерпаемо да покрие критериите и да ми създаде ясна представа, а това извънредно много улесни избора ми. 

3. Получи ли необходимата подкрепа при писането и поправките на твоето писмо? 

Едно от най-трудните неща за мен беше писането на мотивационното писмо. И за всеки, който си мисли, че то не е голяма философия – писането му отне месеци. Всяка седмица ходих при консултантката за съвети и насоки, всяка седмица текстът беше половината зачеркван, но накрая от един слабоскалъпен абзац, то се превърна в нещото, заради което университетите, в които кандидатствах, ме приеха.

4. С какво още смяташ, че сме ти били полезни? Получи ли помощ с портфолиото, общежитията и студентския заем? 

Не получих само помощ с подаването на документи и писането на мотивационно писмо. Куул Травел ми помогнаха във всеки един аспект. Трите титана, които бяха застанали на пътя, наречен кандидатстване, бяха портфолиото, общежитията и студентският заем. За тези три неща бях единствено чувала, но си нямах представа как да се справя с тях. Куул Травел ми обясниха целия процес и го улесниха безкрайно много, но най-важното – въоръжиха ме с вдъхновение да не се пречупя пред тези, тогавашни титани, а сега камъчета по пътеката към успеха.

5. Би ли препоръчал Куул Травел на приятел и защо?

Със сигурност бих препоръчала Куул Травел, защото без тях не бих успяла да се справя. Това е агенция, която не би ти предложила единствено университети, с които работят, а ти дават възможност сам да избереш кой път е най-добър за теб. И помощта не стига само до образователната сфера – дават ти съвети, свързани с живота в чужбина като цяло. Те са от малкото агенции, които заемат лична позиция, интересуват се от твоите мечти.

Ако и ти си от Бургас и искаш нашият консултант там, Татяна Маринова, да ти помогне с кандидатстването, потърси контактите ѝ тук

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top