От момента, в който се запознахме с Пламена и нейните родители, бяхме сигурни, че заедно ще успеем да постигнем целите ѝ! 

За нас беше удоволствие да работим зедно и сме благодарни за тяхното доверие, благодарение на което Пламена вече учи в Германия своята мечтана специалност! Но тя ще ти разкаже за това сама:

Визитка на студента:

Име: Пламена Петрова

Учила в: 31 СУЧЕМ „Иван Вазов“, София

Студентка в: Hochschule Der Medien, Германия, Щутгарт

1. Какво те накара да избереш Куул Травел и как оценяваш работата на твоя консултант?

Разбрах за Куул Травел от тяхно рекламно списание (виж издание 2020/2021 тук).
Направи ми впечатление колко  иновативно и информативно е скулптурирано то. В него беше дадена информация за което всеки бъдещ студент, който иска да учи в чужбина, се интересува горещо. Останах впечатлена от отзивите за фирмата от вече работили с тях студенти. Свързах се с едно от момичетата, работили с фирмата, и също така беше записала специалността, която мен ме интересуваше. След разговор с нея бях сигурна, че искам да се възползвам от услугите им. Впечатлена съм от професионализма и отношението на своята консулстантка – Васи. От самото начало е била до мен и заедно сме обсъждали всяко решение. И до днес, когато се допитам до нея ми е голяма опора. Периодът, в който кандидатстваха тазгодишните студенти не беше типичния, и въпреки всички новости и цялата динамика, моята консултанктка без проблем се адаптираше към ситуацията. По всяко време на денонощието беше готова да ми отговори на въпросите и да поговори с мен.

2. Достатъчно ясно и изчерпателно беше проучването на университети, изготвено от нас за избраната от теб специалност?

Аз лично от самото начало знаех, че искам да уча в Гермния и знаех в каква посока искам да се насоча. Васи ми помогна да избера най-подходящата, спрямо изискванията ми, за мен специалност и най-добрия университет където, в крайна сметка кандидаттвах и ме приеха от първия път. Отговорила ми е и на най-дребния въпрос и от самото  начало винаги съм била информирана от нея за всяка една стъпка по кандидатстването ми.

3. Получи ли необходмата подкрепа при писането и поправките на твоето писмо?

Получих огромна подкрепа от своята консултантка за написването на мотивационното ми писмо. От най-малкия детайл ми помогна да го изпипам, помогна ми да засегна всеки един ключов елемент и да го структурирам по най-добрия начин. Мотивационното писмо беше възлова част от кандидатстването ми и за мен беше много важно да получа подкрепата, която ми даде Васи.

4. С какво още смяташ, че сме ти били полезни? Получи ли помощ с портфолиото, общецитията и студентския заем?

С консултантката ми и до днес поддържаме контакт. Дори след като заминах и съм имала въпрос, винаги ми е отговаряла на момента, много ми е помагала и продължава да го прави. Харесва ми това, че наистина от Куул Травел се интересуват от развитието ти и те напътстват и подкрепят дори след като заминеш,  а това е много важно и дава голямо спокойствие. Васи много ми помогна и за писането на CV-то ми, тя много добре успя да ме вдъхнови да го направим по най-добрия начин. На мен не ми се наложи да тегля студентски заем, а за общежитието си получих много полезни насоки и навреме започнах с търсенето му, благодарение на което, още няколко месеца преди да замина, вече имах къде да се настаня.

5. Би ли препоръчала Куул Травел на приятел и защо?

Бих препоръчала Куул Травел на приятел, даже вече съм го правила. Впечатлена съм от индивидуалното отношение на консултанта към всеки един клиент. Предразполагат те да ги чувстваш като твои приятели, може да се разчита на тях, както за плавно протичане на кандидатстването, така и за всякакви въпроси, коото може да притесняват бъдещия студент. Без тях, кандидатстването ми нямаше да бъде толкова спокойно и успешно.

Щастлива съм, че работих точно с тях, защото те наистина работят изцяло в интерес на своя клиент.

Ако и ти искаш да последваш пътя на Пламена и да кандидатстваш в Германия, не се колебай да ни потърсиш!
Нашите контакти са тук!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top