Дойде моментът да ти представим Александър: един от нашите най-амбициозни студенти от Пловдив! Негов помощник в начинанието да стигне до Германия и TUM бе Татяна Стоименова. Но нека той ти разкаже лично за пътя, който извървяхме заедно!

Визитка на студента:
Име: Александър Манев
Завършил: МГ „Академик Кирил Попов“, Пловдив
Учи в: Германия, TUM (Technische Universität München)

1. Какво те накара да избереш Куул Травел и как оценяваш работата на нашите консултанти?

От много отдавна да следвам в Германия, и по-точно в Technische Universität München, беше моя мечта. В 11. клас в гимназията, в която учех, бяха дошли консултанти от Куул Травел и ни раздадоха рекламни флаери за семинарите, които организират, както и списания с полезна информация за образованието в чужбина. Веднага се записах за семинара и след няколко дни се озовах в Хотел „Тримонциум”. Там срещнах част от консултантите на Куул Травел, които точно и ясно ми отговориха на всички въпроси. В последствие срещнах и Татяна Стоименова, която се занимаваше пряко с моето кандидатстване, и още тогава ме грабна с приятелското си отношение и увереността, че мога да ѝ се доверя за нещо толкова важно, каквото е кандидатстването в университет. След този семинар, както и безплатната консултация в офиса на Куул Травел в Пловдив, бях сигурен, че това ще бъде фирмата, с която ще кандидатствам, и че вместо да си губя времето в търсене и сравняване на услугите с други фирми, ще се фокусирам върху това, което пряко се изисква от мен – сертификат по език, добра диплома, мотивационно писмо, автобиография, практика и т.н. Бях спокоен, че всички документи ще бъдат подготвени в срок и ще бъда напътстван във всяко едно отношение по време на кандидатстването. Когато чух от Татяна всички неща, които трябва да свърша, за да бъда приет в желания от мен университет в желаната специалност, се мотивирах изключително много… И в крайна сметка успях да изпълня всички изисквания. Взех изпита си по немски език от първия път с желаните оценки, имах 6.00 и на двата ДЗИ и бях награден с отличието „Национална диплома”, явявах се на много състезания и олимпиади, изкарах практика по специалността. Татяна беше до мен във всеки един етап. И въпреки цялата паника около коронавируса и пандемията, отложените срокове и напрежението от всичко предстоящо, тя ми даваше спокойствие, че всичко ще бъде така, както искам. Така и стана, за което съм ѝ много благодарен.   

2. Считаш ли за полезен семинара за писане на мотивационно писмо и получи ли необходимата подкрепа при писането и поправките на твоето писмо?

Напълно! Бях наясно предварително защо искам да уча точно тази специалност в точно този университет, знаех какви са личните ми качества и умения и защо съм подходящият кандидат. Единственото, от което имах нужда, беше да „излея” всичко това в нужната форма и да стане един смислен и последователен текст. С насоките и препоръките, които получих от Татяна, това стана много лесно. Освен това тя лично прочете моето мотивационно писмо и ми даде идеи как да го подобря.  

3. Достатъчно ясно и изчерпателно ли беше проучването на университети, изготвено от нас за избраната от теб специалност?

Както по-горе споменах, още когато отидох на семинара на Куул Травел в Пловдив, аз знаех каква специалност искам да следвам и точно в кой университет. Въпреки това от чисто любопитство реших да направя тестовете, които от Куул Травел ми предложиха. След известно време, когато получих позвъняване по телефона и бях поканен на индивидуална консултация в офиса на Куул Травел, бях много приятно изненадан, защото резултатите от теста напълно съвпадаха с моите интереси. Проучването за изискванията на университетите ми бяха представени точно и ясно и така успях да подредя лесно всичко, което трябва да изпълня, за да стигна до заветната цел, и съответно да си разпределя добре времето.

4. С какво още смяташ, че сме ти били полезни? Получи ли помощ с кандидатстването за студентско финансиране, стипендии или настаняване например?

Получих помощ при кандидатстването за общежитие, като всеки път Татяна ме осведомяваше малко преди порталът за кандидатстване да бъде отворен. Но най-важното нещо, което получих, беше сигурността в това, което правим, приятелското отношение и професионализма в подготвянето на всички необходими документи. Също така благодарение на Татяна аз получих контактите и на други българи, кандидатстващи в избрания от мен университет, с които се сприятелихме и си обменяхме всякаква информация. Смятам, че в бъдеще още повече ще усетя плюсовете от тези запознанства.

5. Би ли препоръчал Куул Травел на приятел и защо?

Със сигурност бих препоръчал Куул Травел на всеки, който желае да кандидатства в чужбина. Това е фирмата, на която поверих мечтата си и която се справи с всичко точно както исках. Ето затова ѝ имам пълно доверие. Едно от най-важните за мен неща беше да съм част от целия процес на кандидатстване и да знам какво се случва през цялото време. Татяна беше изключително отзивчива и постоянно ме държеше в течение със случващото се с кандидатурата ми. Също така отговаряше веднага на всеки мой въпрос, независимо по кое време е зададен. Препоръчвам Куул Травел на всички, които искат мечтата им да стане реалност и процесът по реализирането ѝ да бъде не напрягащ, а приятен. И отново искам да използвам възможността да благодаря лично на Татяна и на целия екип на Куул Травел за цялата ни съвместна работа!

Ако и ти си от Пловдив и искаш да работиш с Татяна по своите мечти:
запази онлайн консултация или на място тук!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top