Езикови курсове в

Малта

Население

518,536

Език на обучение

английски език

Известни градове

Валета, Слима, Ст. Джулианс, Мдина

Националности

Малтийци, Британци, Италианци, Френцузи, Немци

Валута

евро (EUR)

Чуждестранни студенти

около 1,400

Езикови курсове в Малта

Малта е красива, топла и гостоприемна страна. Намира се в една от най-южните части на Европа – между Сицилия и Северна Африка. Тук ще намериш всичко необходимо за твоята перфектна ваканция, а и английският е официален език в Малта.

Coo Travel ти предлага да избираш между две езикови училища в Малта. Едното от тях се намира в Сейнт Джулиънс, а другото - в Бугиба. И двете разполагат с отлично оборудвани класни стаи, като максималният брой ученици в група е 15. Това спомага процеса на учене, тъй като на всеки ученик може да се обърне специално внимание.

И двете училища разполагат с басейни, в които разпуснеш след часовете. За свободното време са предвидени и различни игри, партита, екскурзии. Едно е сигурно - няма да скучаеш нито за миг по време на езиковата ти ваканция!

Езици на обучение

Училища в Малта са идеалното място за учене на английски език. Тази страна е бивша британска колония и официалният език там е именно английският.

При пристигането ти в избраното училище ще направиш тест, който ще помогне на преподавателите да определят нивото ти и да те разпределят в най-подходящата за теб група. По време на курса мотивираните учители ще те научат как да анализираш текстове, да използваш английската граматика, да пишеш есета и да упражняваш говорните си умения.

Учебните материали, които ще използваш по време на курса, са разработени от преподавателите в училището с цел да бъдат постигнати най-добри резултати. Ще ги получиш безплатно преди началото на курса.

Ние ще ти помогнем да избереш най-подходящата за теб специалност

Cooltravel предлага напълно безплатен тест за професионална ориентация, разработен от професионален психолог. Посетете ни в един от нашите офиси или се свържете с нас, за да запазите час за индивидуална консултация.

Изисквания и срокове за кандидатстване

Училищата в Малта приемат ученици и възрастни, като за учениците изискването е да са навършили 13 години.

Нивото на участниците до 21 г. се определя чрез тест по английски език. Възрастните могат да посочат нивото си още в регистрационната форма за участие в курса.

Според знанията по езика може да бъдете разпределени в една от следните групи:

 • А1 – Low Beginner
 • A2 – High Beginner
 • B1 – Low Intermediate
 • B2 – High Intermediate
 • C1 – Pre-Advanced
 • C2 – Advanced

Училището в Сейнт Джулиънс организира курсове целогодишно, като в периода от ноември до февруари не приема ученици, а само възрастни. Училището в Бугиба (заливът Сейнт Пол) организира само летни курсове – през юни, юли, август и септември.

Пристигането и настаняването на курсистите винаги е в неделя. Курсовете стартират всеки понеделник и приключват в събота.

Процедура по кандидатстване

За да се запишете за избрания от вас курс, вашият консултант от Cool Travel ще ви даде да попълните регистрационна форма. В нея се попълват личните ви данни, държавата и курсът, които сте избрали за езиковата си ваканция, периодът, за който искате да заминете и други.

При записване се заплащат 20% от цената на курса като депозит. Няколко дена след регистрацията ще получите потвърждение от училището, че сте приет за курса. Също така ще получите подробна информация за графика на курса, за адреса, където ще бъдете настанени.

Цялата такса за курса трябва да бъде платена най-късно един месец (4 седмици) преди началото му.

Промяна на датата на започване на курса може да се прави най-късно до 31 дена преди неговото начало. Всяка промяна се заплаща по 50 евро.

При отказ от избрания курс, в зависимост от това колко време остава до началото му, дължите неустойка в различен размер – между 10% и 50% от стойността на курса.

Необходими документи за кандидатстване

Малта е държава – членка на Европейския съюз, затова българите не се нуждаят от специална виза при пътуване до там. Добре е обаче да имате задграничен паспорт, който да е валиден поне месец след датата на приключване на курса.

Учениците и студентите, които са избрали езикова ваканция в Малта, могат да се възползват от услугата на Cool Travel – издаване на ISIC карта. С нея не само ще ползвате намаления в множество магазини, ресторанти, хотелски вериги, културни институции, транспорт и други в България и в целия свят, но и ще ви служи като карта за идентификация. Така няма да се налага да носите личната си карта или паспорт навсякъде със себе си и да рискувате да ги изгубите в чуждата страна.

Самолетният билет до Малта и обратно до България ще ви бъде осигурен от Cool Travel. Клиентите ни, които имат ISIC карта, могат да се възползват от преференциални цени на билета.

Езиковите училища в Малта изискват курсистите им да бъдат застраховани за периода на обучение. Става дума за застраховка, включваща болести, които не се покриват от здравната каса, инциденти и застраховка на багажа. Cool Travel ще избере най-подходящата за вас застраховка, за да се чувствате спокойни по време на престоя си в Малта.

Задължително е преди заминаването да си извадите и Европейска здравноосигурителна карта, с която да се лекувате безплатно в целия Европейски съюз от болестите, които покрива Здравната каса.

Добре е още преди заминаването да приготвите копия на всички документи, които ще вземете със себе си, и да ги държите на различно място от оригиналите. Това се отнася както за всички изброени до момента документи, така и за самолетния билет, шофьорската ви книжка и други.

Не на последно място, добре е да предвидите повече джобни пари, отколкото смятате, че ще ви бъдат необходими за престоя ви в Малта. По-добре да не успеете да изхарчите всичко, отколкото да не ви достигнат средства.

И сега, след като сте подготвили всичко необходимо за пътуването, остава само да се насладите на прекрасната езикова ваканция в Малта!

Цени

Цените на езиковите ваканции в Малта зависят както от сезона, в който сте избрали да заминете, така и от училището, продължителността на курса и мястото на настаняване.

Подробна информация за конкретни цени ще намерите на страницата на всяко училище.

Настаняване

Езиковите училища в Малта предлагат няколко варианта за настаняване. Единият от тях е в жилищата на самото училище. Те са подходящи, защото са по-близо до училището или дори се помещават в една сграда с него. Стаите са с по едно, две или три легла. Един от плюсовете на този вид настаняване е, че ще можете да упражните наученото през деня със съучениците си, избрали този вариант.

Можете да останете и при местно семейство, да се докоснете до културата и обичаите му. В този случай ще бъдете настанени в стая с още един или двама курсисти. Много хора предпочитат този тип настаняване, защото ги кара да се чувстват по-близки до семейната си среда, да научат много нови и интересни факти за живота и традициите в Малта, да упражняват езика с коренни жители на страната.

Ако се запишете на езиков курс заедно със свой приятел и ни уведомите предварително, можем да ви осигурим обща стая, както и да организираме пътуването ви на един полет.

Относно храненето – осигурена ви е закуска, пакетиран (сандвич, напитка и десерт) или топъл обяд и вечеря. Ястията винаги са типични за страната, в която се намира училището. Допълнителни храни и напитки се закупуват отделно.

NB! Хранителни изисквания и алергии:

В случай че имате алергия, конкретни изисквания, свързани с дневното ви меню, или други медицински нужди, е изключително важно да ни уведомите предварително, за да се подготвим и да предупредим отговорниците на групата ви или семейството, при което ще останете.

Придружители за ученици

Целодневно учениците ще бъдат придружавани от отговорници, които са специално обучени. Те са на възраст от 21 до 30 години и идват от най-различни държави от Европа и Северна Америка.

Те ще прекарват деня си с вас и ще организират различни занимания за свободното ви време. Ще ви придружават по време на екскурзиите до различни исторически и културни забележителности. Към тях можете да се обърнете за всичко, свързано с престоя ви в училището.

Знаете ли, че...

Ние ще ви асистираме при кандидатстването за общежитие.
Свържете се с нас още днес с наш консултант и задайте своите въпроси. Свържи се с нас

С какво е популярна Малта?

Малта е популярна с много аспекти, които я правят атрактивна за туристи и посетители:

 • Историческото наследство: Малта има богата история, като на нея са оставили следи финикийци, римляни, араби, нормани и други култури. Главният град Валета е световно наследство на ЮНЕСКО и е познат със своите фортификации и старинни архитектурни съкровища.
 • Прекрасни плажове и бирни сцени: Малта разполага с множество прекрасни плажове, като Златния залив, Парджа и Блю Грото, които привличат любителите на слънцето и морето. Също така, островът е известен с богата бирна сцена, като има своя собствена марка бира – Cisk.
 • Културни събития и фестивали: Малта е домакин на много културни събития и фестивали през годината, включително Малтийската феста, която отбелязва свети Петър и Павел, и Малтийския музикален фестивал, който привлича изпълнители от цял ​​свят.
 • Голямо разнообразие от активности на открито: Малта предлага множество възможности за активно отдихане на открито, включително водни спортове като гмуркане, сърфинг и каякинг, както и възможности за разходки и планински преходи по острова.
 • Богата кухня и местни деликатеси: Малтезката кухня е смесица от средиземноморски влияния, като в нея преобладават рибни ястия, паста, пица и местни специалитети като пастизи – традиционно сладко от слоени кори.

Това са само някои от факторите, които правят Малта популярна дестинация за туристи. Островът предлага уникално съчетание от история, природа, култура и активности на открито, което го прави привлекателно място за посещение.

НАПРАВИ ПЪРВАТА СТЪПКА

Изпрати ни запитване

Попълни тази форма и ние ще се свържем с теб
по имейл или телефон


Защо да изберете CoolTravel?

Мария - Edinburgh Napier University

Какво казват студентите за нас?

"Консултантите на Cool Travel винаги са били много услужливи и приятни. Често ходих до офиса им за помощ и съвети. Те ми помогнаха да премина през процеса на сложното и заплетено кандидатстване в чужбина, без тях нямаше да се справя."

— Мария, Edinburgh Napier University

Или се обади на наш консултант

Понеделник до Петък: 9:00 - 18:00

Scroll to Top