Езикови курсове в

Германия

Население

83 милиона

Език на обучение

немски

Известни градове

Берлин, Мюнхен, Хамбург, Кьолн, Франкфурт

Националности

11,82 милиона чужденци

Валута

евро (€)

Чуждестранни студенти

440,564

Езикови курсове в Германия

Германия е европейска държава, популярна с високото качество на живот, образование, продукция и други.

Coo Travel предлага езикови курсове в две училища в Малта. Едното от тях се намира във франкфурт. Там се приемат както ученици, навършили 13 години, така и възрастни. Второто училище е в Дюселдорф, като предлаганите курсове там са само за възрастни. И двете разполагат с отлично оборудвани класни стаи, като максималният брой ученици в група е 15. Това спомага процеса на учене, тъй като на всеки ученик може да се обърне специално внимание.

През свободното ви време училището във Франкфурт организира обиколка на града - от изторическия площад Рьомер до църквата "Св. Пол" - люлката на германската демокрация. Всички музеи в града са буквално на 20 крачки от училището, а пазят в себе си вековно културно наследство.

Училището в Дюселдорф пък е на 15 минути пеша от центъра на града и от историческите му забележителности.

Може да оползотворите всяка минута, прекарана в избрания от вас град, за да запазите още един прекрасен спомен!

Езици на обучение

Германия! Величествената страна на Ницше, Шилер,Брамс и Вагнер! Това е най-доброто място, където можете да научите немски език.

Независимо дали вече сте учили езика или нещо ви е подсказало, че е дошло време да отделите няколко седмици на немския, езиковите училища в Гемрания ще ви предложат подходяща програма, съобразена с вашите цели и желания. С първоначален тест квалифицираните преподаватели ще определят нивото ви. По време на курса ще бъде отделено време както на граматиката, така и на прилагането на езика на практика чрез постоянното използване на немския в общуването с останалите курсисти.

Учебните материали, които ще използвате по време на курса, ще получите безплатно преди неговото начало.

Ние ще ти помогнем да избереш най-подходящата за теб специалност

Cooltravel предлага напълно безплатен тест за професионална ориентация, разработен от професионален психолог. Посетете ни в един от нашите офиси или се свържете с нас, за да запазите час за индивидуална консултация.

Изисквания и срокове за кандидатстване

Езиковите курсове в Германия са подходящи както за ученици над 13 години, така и за възрастни.

В зависимост от това на какво ниво владеете немски език преди началото на курса, ще бъдете разпределени в една от следните групи:

 • А1 – Low Beginner
 • A2 – High Beginner
 • B1 – Low Intermediate
 • B2 – High Intermediate
 • C1 – Pre-Advanced
 • C2 – Advanced

Училищата във Франкфурт и Дюселдорф организират курсове целогодишно, като в периода от септември до февруари не приемат ученици, а само възрастни.

Пристигането и настаняването на курсистите винаги е в неделя, а курсове стартират всеки понеделник.

Процедура по кандидатстване

За да се запишете за избрания от вас курс, вашият консултант от Cool Travel ще ви даде да попълните регистрационна форма. В нея се попълват личните ви данни, държавата и курсът, които сте избрали за езиковата си ваканция, периодът, за който искате да заминете и други.

При записване се заплащат 20% от цената на курса като депозит. Няколко дена след регистрацията ще получите потвърждение от училището, че сте приет за курса. Също така ще получите подробна информация за графика на курса, за адреса, където ще бъдете настанени.

Цялата такса за курса трябва да бъде платена най-късно един месец (4 седмици) преди началото му.

Промяна на датата на започване на курса може да се прави най-късно до 31 дена преди неговото начало. Всяка промяна се заплаща по 50 евро.

При отказ от избрания курс, в зависимост от това колко време остава до началото му, дължите неустойка в различен размер – между 10% и 50% от стойността на курса.

Необходими документи за кандидатстване

Германия е държава – членка на Европейския съюз, затова българите не се нуждаят от специална виза при пътуване до там. Добре е обаче да имате задграничен паспорт, който да е валиден поне месец след датата на приключване на курса.

Учениците и студентите, които са избрали езикова ваканция в Германия, могат да се възползват от услугата на Cool Travel – издаване на ISIC карта. С нея не само ще ползвате намаления в множество магазини, ресторанти, хотелски вериги, културни институции, транспорт и други в България и в целия свят, но и ще ви служи като карта за идентификация. Така няма да се налага да носите личната си карта или паспорт навсякъде със себе си и да рискувате да ги изгубите в чуждата страна.

Самолетният билет до Германия и обратно до България ще ви бъде осигурен от Cool Travel. Клиентите ни, които имат ISIC карта, могат да се възползват от преференциални цени на билета.

Езиковите училища в Германия изискват курсистите им да бъдат застраховани за периода на обучение. Става дума за застраховка, включваща болести, които не се покриват от здравната каса, инциденти и застраховка на багажа. Cool Travel ще избере най-подходящата за вас застраховка, за да се чувствате спокойни по време на престоя си в Германия.

Задължително е преди заминаването да си извадите и Европейска здравноосигурителна карта, с която да се лекувате безплатно в целия Европейски съюз от болестите, които покрива Здравната каса.

Добре е още преди заминаването да приготвите копия на всички документи, които ще вземете със себе си, и да ги държите на различно място от оригиналите. Това се отнася както за всички изброени до момента документи, така и за самолетния билет, шофьорската ви книжка и други.

Не на последно място, добре е да предвидите повече джобни пари, отколкото смятате, че ще ви бъдат необходими за престоя ви в Германия. По-добре да не успеете да изхарчите всичко, отколкото да не ви достигнат средства.

И сега, след като сте подготвили всичко необходимо за пътуването, остава само да се насладите на прекрасната езикова ваканция в Германия!

Цени

Цените на езиковите ваканции в Германия зависят както от сезона, в който сте избрали да заминете, така и от училището, продължителността на курса и мястото на настаняване.

Подробна информация за конкретни цени ще намерите на страницата на всяко училище.

Настаняване

Езиковите училища в Германия предлагат няколко варианта за настаняване. Единият от тях е в жилищата на самото училище. Те са подходящи, защото са по-близо до училището или дори се помещават в една сграда с него. Стаите са с по едно, две или три легла. Един от плюсовете на този вид настаняване е, че ще можете да упражните наученото през деня със съучениците си, избрали този вариант.

Можете да останете и при местно семейство, да се докоснете до културата и обичаите му. В този случай ще бъдете настанени в стая с още един или двама курсисти. Много хора предпочитат този тип настаняване, защото ги кара да се чувстват по-близки до семейната си среда, да научат много нови и интересни факти за живота и традициите в Германия, да упражняват езика с коренни жители на страната.

Ако се запишете на езиков курс заедно със свой приятел и ни уведомите предварително, можем да ви осигурим обща стая, както и да организираме пътуването ви на един полет.

Относно храненето – осигурена ви е закуска, пакетиран (сандвич, напитка и десерт) или топъл обяд и вечеря. Ястията винаги са типични за страната, в която се намира училището. Допълнителни храни и напитки се закупуват отделно.

NB! Хранителни изисквания и алергии:

В случай че имате алергия, конкретни изисквания, свързани с дневното ви меню, или други медицински нужди, е изключително важно да ни уведомите предварително, за да се подготвим и да предупредим отговорниците на групата ви или семейството, при което ще останете.

Придружители за ученици

За спокойствието на родителите, учениците ще бъдат придружавани целоднежно от упълномощени и квалифицирани придружители.

Те се грижат както за безопасността на курсистите, така и за това да се чувстват добре и да се забавляват. Придружават ги и по време на екскурзиите в околностите на града, и през свободното им време в училището.

Знаете ли, че...

Ние ще ви асистираме при кандидатстването за общежитие.
Свържете се с нас още днес с наш консултант и задайте своите въпроси. Свържи се с нас

С какво е популярна Германия?

Ето някои от най-известните аспекти, с които Германия е известна:

 • Производство на автомобили: Германия е известна със своята автомобилна индустрия и производители като Volkswagen, BMW, Mercedes-Benz и Audi. Германските автомобили са известни с високото им качество, иновации и издръжливост.
 • Технологични иновации: Германия е позната със своите технологични постижения и иновации в различни области, включително инженерство, медицина, информационни технологии и фармацевтика.
 • Културно наследство: Германия разполага с богато културно наследство, като например знаменитата оперна традиция, класическата музика на композитори като Бах, Бетовен и Вагнер, и архитектурни съкровища като Кьолнският дом и Нойшванщайнщайн.
 • Философия и литература: Германия е известна със своите философи и литературни гении като Гьоте, Шилер и Ницше. Германската литература и философия са оказали голямо влияние върху развитието на световната култура и мисъл.
 • Пивоварство и пивни фестивали: Германия е известна със своето богато пивоварство и традиционни пивни фестивали като Октомврийфест в Мюнхен. Германското пиво е познато в целия свят и е свързано с богата култура и традиции.

Това са само някои от множеството аспекти, с които Германия е известна и вълнуваща за много хора.

НАПРАВИ ПЪРВАТА СТЪПКА

Изпрати ни запитване

Попълни тази форма и ние ще се свържем с теб
по имейл или телефон


Защо да изберете CoolTravel?

Мария - Edinburgh Napier University

Какво казват студентите за нас?

"Консултантите на Cool Travel винаги са били много услужливи и приятни. Често ходих до офиса им за помощ и съвети. Те ми помогнаха да премина през процеса на сложното и заплетено кандидатстване в чужбина, без тях нямаше да се справя."

— Мария, Edinburgh Napier University

Или се обади на наш консултант

Понеделник до Петък: 9:00 - 18:00

Scroll to Top