Университет : Universitat Wien

Държава :  Австрия

Представи се с няколко думи :

Здравейте! Казвам се Деян , на 20 години и в момента следвам публицистика и комуникационни науки в столицата на Австрия – Виена.

Защо избра да учиш във Виена ?

След като завърших средното си образование, бях сигурен, че искам да продължа по нататъшното си развитие някъде в Европа. Винаги ми е било интересно да се запозная с културата, манталитета, традициите и като цяло начина на живот на друга държава и да разбера дали ще мога да изляза от зоната си на комфорт и да се приспособя към тях. Затова и исках да подложа себе си на предизвикателството – да заживея в чужбина. Избрах Виена на първо място защото е голям град, впечатляващ не само със прекрасен облик, потопящ те в миналото и историята си, но и поради големият брой възможности, било то академични, професионални или чисто развлекателни, които той предлага.

По какви критерии избра университетите, в които кандидатстваше ?

Хубаво е човек да се информира добре за един университет преди да кандидатства в него, да се запознае с програмата по избраната специалност, която той предлага и наистина да обмисли обстойно дали това е правилният избор за него. Според мен всеки трябва сам да постави критериите си и да прецени дали даденият университет ги покрива. Моите бяха местоположението, високото ниво на образование, и наличието на многобройни възможности за развитие.

Трудно ли беше да се подготвиш за кандидатстване в чужбина? През какви препятствия премина и как се справи с тях ?

В началото бях доста объркан за това какво, къде и как точно трябва да кандидатствам, но с времето и помощта на Cool Travel намерих отговорите на тези въпроси. Консултациите с професионалния екип на фирмата направиха избора ми по-лесен и ми помогнаха да взема осъзнато правилното решение за моите интереси.

В кои университети кандидатстваше и в кои беше приет ?

Кандидатствах само във Виенския университет, тъй като това беше първото и единствено желание, което би ме задоволило. В последствие бях и приет.Как мислиш – какви врати отваря според теб образованието, придобито в чужбина ?

Със сигурност плюсовете на това да завършиш образованието си в чужбина са много, но най-важният фактор за мен е възможността за намиране на престижна, добре платена позиция, на която би получил уважение и отношение, което е съизмеримо с труда, който полагаш и с работата, която вършиш.Смяташ ли, че ще получиш необходимата академична подготовка, за да бъдеш конкурентоспособен на трудовия пазар ?


Както вече споменах, високото ниво на образование, което се предлага от чуждестранните университети, води до придобиването на редица качества и знания, които със сигурност те правят конкурентоспособен не само на пазара на дадената държава, но и на международно ниво.

Смяташ ли, че посредничеството през целия процес от кандидатстването до приема в университет е полезно и необходимо ?

От гледната точка на човек, който изучава комуникационните науки, мога да кажа, че комуникацията с университета преди и по време на кандидатстването е много полезна и много често необходима за самия процес.

Какво би посъветвал хората, които все още се колебаят дали да кандидатстват в България или в чужбина ?

Бих посъветвал колебаещите се, да помислят добре кое е най-подходящо за тях, да преценят готови ли са да направят крачката – да заживеят в чужбина и да се вслушват най-вече във себе си и да не оставят други хора да повлияват на избора им.

Доволен ли си от услугите, предоставени от Cool Travel и какво би подобрил в работата на нашите консултанти ?

Cool Travel за мен е повече от фирма за кандидатстване в чужбина. Екипът, с когото отношенията ни неусетно от професионален придобиха приятелски характер, ми помогна много не само с кандидатстването за университет, общежитие и изготвянето на всички нужни документи, но и предостави съвети и насоки, които продължават да ми бъдат от полза и до днес.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top