Висше образование в

САЩ

Население

331.9 милиона

Език на обучение

английски, испански

Известни градове

Ню Йорк, Лос Анджелис, Чикаго, Хюстън, Филаделфия, Финикс

Националности

Афроамериканци, Латиноамериканци, Азиатци, Европейци, и други

Валута

щатски долар ($)

Чуждестранни студенти

над 763,760

Висше образование в САЩ

САЩ е една от водещите дестинации за висше образование в света и привлича много студенти от цял ​​свят. Образователната система в САЩ е разнообразна и предлага широк спектър от възможности и предимства за студентите. Ето някои от основните характеристики и ползи на висшето образование в САЩ:

 • Реномирани университети: САЩ разполага с някои от най-престижните университети в света. Учените, професорите и експертите в различни области са водещи в своите сфери и предоставят висококачествено образование.
 • Разнообразие на програми: В САЩ има голямо разнообразие от университети, колежи и специализирани институции, предлагащи различни програми и специалности. Независимо дали търсите научни изследвания, изкуства, инженерство, бизнес или други области, има големи възможности за избор.
 • Гъвкавост в учебните планове: Висшите учебни заведения в САЩ обикновено предлагат гъвкавост в учебните планове, което позволява студентите да избират различни курсове и съставят индивидуални програми според техните интереси и цели.
 • Интердисциплинарно обучение: Много университети в САЩ насърчават интердисциплинарното обучение, което позволява комбинирането на различни области на знание и научни изследвания. Това дава възможност за постигане на по-широк обхват на знания и развиване на интегрирани умения.
 • Възможности за научни изследвания: Много университети в САЩ предлагат богати възможности за научни изследвания и участие в проекти с водещи професионалисти в съответната област. Това предоставя студентите с практически опит и възможности за развитие на техните професионални умения.

Изисквания за кандидатстване

Във висшите учебни заведения в САЩ се кандидатства със SAT и SAT Subject Testing или ACT. В елитните университети в много от случаите задължително се изисква SAT Subject Testing по два предмета.

Най-добрият вариант е да се явиш на тези тестове през лятото между 11. и 12. клас, а ако не си удовлетворен от резултатите, да продължиш да се явяваш, докато постигнеш това, за което се бориш.

При кандидатстване в Щатите е препоръчително резултатът ти на TOEFL да е над 100 точки, а ако си предпочел IELTS – над 8.0, поради голямата конкуренция и допълнителните възможности за получаване на някои стипендии, обвързани с високите резултати.

Ние ще ти помогнем да избереш най-подходящата за теб специалност

Cooltravel предлага напълно безплатен тест за професионална ориентация, разработен от професионален психолог. Посетете ни в един от нашите офиси или се свържете с нас, за да запазите час за индивидуална консултация.

Необходими документи за кандидатстване

Други документи, които ще ти бъдат необходими за кандидатстването, са:

 • академична справка от училище
 • автобиография
 • мотивационно писмо – Cool Travel организира безплатен индивидуален семинар за писане на мотивационно писмо за всеки клиент.
 • препоръки от преподаватели
 • уверение за стаж, ако имаш такъв – препоръчително е да потърсиш вариант за стаж по специалността, която би искал да изучаваш. Вероятно няма да е платен, но ще натрупаш ценен опит, който ще ти бъде от полза при търсене на работа в бъдеще, а и ще добавиш още една причина към кандидатурата си да бъдеш избран измежду множеството кандидати.
 • сертификати, дипломи, награди и други за извънкласни занимания от всякакъв тип, дори и да не са свързани със специалността, която искаш да изучаваш – спорт, олимпиади, курсове, благотворителни дейности, доброволчески труд и т.н. Освен че са плюс към кандидатурата, тъй като показват цялостния профил на кандидата, интересите, амбициите и инициативността му, може да бъдат причина за отпускане на различни стипендии.

Срокове за кандидатстване

Езици на обучение

Семестриални и други такси

Стипендии

Настаняване

Знаете ли, че...

Ние ще ви асистираме при кандидатстването за общежитие.
Свържете се с нас още днес с наш консултант и задайте своите въпроси. Свържи се с нас

Работа по време на следването и след това

Често задавани въпроси за: САЩ

НАПРАВИ ПЪРВАТА СТЪПКА

Изпрати ни запитване

Попълни тази форма и ние ще се свържем с теб
по имейл или телефон


Защо да изберете CoolTravel?

Мария - Edinburgh Napier University

Какво казват студентите за нас?

"Консултантите на Cool Travel винаги са били много услужливи и приятни. Често ходих до офиса им за помощ и съвети. Те ми помогнаха да премина през процеса на сложното и заплетено кандидатстване в чужбина, без тях нямаше да се справя."

— Мария, Edinburgh Napier University

Или се обади на наш консултант

Понеделник до Петък: 9:00 - 18:00

Scroll to Top