facebook Skype
Български English

Висше образование във Великобритания

Образованието във Великобритания, Ви дава възможност да преследвате своите мечти! Разнообразието от специалности, които ще срещнете в тази страна много трудно би могло да бъде намерено в друга държава. Тук може да започнете развитието на оригиналните си научни изследвания под ръководството на известни университетски преподаватели.

Академичните степени на обучение предлагани във Великобритания са следните:

- Бакалавърска програма - Нейното завършване обикновенно отнема до 3 години, а тези които се обучават в Шотландия - 4 години.
- Магистърска програма - Продължителността й отнема 1 година.
- Докторантска степен - Продължителността им е до 4 години като кандидатите могат да работят по един изследователски проект. Докторантурата завършва с дисертация съдържаща най-малко 100 000 думи.

Във Великобритания може да учете всичко, като се започне от изкуствата, медицина, социални и хуманитарни науки, икономика. Този широк диапазон и гъвкъв подход на Великобританското висше образование показва, че сте свободни да изберете точно това, което искате да учите и ще бъде ваша бъдеща професия.

Таксите в различните колежи и университети варират значително, но бихме могли да дадем приблизително какво ще следва да заплатите:
- Ако искате да се обучавате в областта на културата и хуманитарните дисциплини трябва да заплатите между 7 000 и 9 000 паунда на година. Това е и максимум, който може да получите като кредитиране от държавните институции.

Съществуват няколко варианта на настаняване по време на обучението си. Бихме могли да изберете между общежитие, което в повечето случаи е на територията на самия университет или близко до него и е собственост на учебното заведение. По-голямата част от университетите гарантират настаняване за първокурсници. Бихте могли да изберете настаняване в частния сектор, което за студенти първи курс не е препоръчително. Цените на настаняването варират в зависимост от начина на настаняване, който сте си избрали. Последните проучвания на британския съвет показват, че без да се включват разходите за обучение един студент се нуждае средно около 650 паунда месечно или 750 паунда в Лондон. Както се вижда разходите в столицата са значително завишени, което не означава, че не може да получите качествено образование в други части на Кралството.

Това са основните разходи, които би трябвало да покрият нуждите за настаняване, храна, дрехи и основни нужди на един студент в Обединеното Кралство. Всички студенти, обучаващи се в университет и са пребивавали на територията на Великобритания за период по дълъг от 6 месеца могат да работят на непълно работно време до 20 часа седмично през учебно време, а на пълен работен ден по време на ваканциите.

Обучението във Великобритания ще Ви даде възможност да бъдете гражданин на света! 


ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ:
 
ЕЗИКОВИ КУРСОВЕ:
2018, Всички права запазени. Висше образование във Великобритания
Политика за защита на личните данни