Образование в чужбина и езикови курсове в Европа
ТЪРСИ УНИВЕРСИТЕТ
 
ТЪРСИ ЕЗИКОВ КУРС

Висше образование във Великобритания

Образованието във Великобритания дава възможност да преследваш мечтите си! Разнообразието от специалности, което ще срещнеш в тази страна, много трудно би могло да бъде намерено в друга държава. Тук може да започнеш развитието на оригиналните си научни изследвания под ръководството на известни университетски преподаватели.


Академичните степени на обучение, предлагани във Великобритания, са следните:

 бакалавърска програма   завършването на такава обикновенно отнема 3 години, а за тези, които се обучават в Шотландия    4 години. 
 магистърска програма   продължителността ѝ е 1 година.
 докторантска програма  продължителността ѝ е до 4 години, като кандидатите могат да работят по един изследователски проект. Докторантурата завършва с дисертация, съдържаща най-малко 100 000 думи.


Във Великобритания може да учиш всичко, като се започне от изкуства, медицина, социални и хуманитарни науки, икономика. Този широк диапазон и гъвкав подход на британското висше образование показва, че си свободен да избереш точно това, което искаш да учиш и което си избрал за бъдеща професия.Таксите за обучение са в размер на 9 250 паунда в Англия и се покриват от заем, който се отпуска на всички студенти от Европейския съюз. Това условие остава и за учебната 2019-2020 година въпреки Brexit. Шотландското правителство също потвърди, че статутът на обучаващите се от ЕС се запазва и те имат право да получат стипендията в размер на 1820 паунда за покриване на таксата за обучение там.Съществуват няколко варианта за настаняване по време на обучението. Би могъл да избереш общежитие, което в повечето случаи е на територията на самия университет или близо до него. По-голямата част от университетите гарантират настаняване за първокурсници. Би могъл да предпочетеш и настаняване в частния сектор, което в много случаи дори е на по-ниска цена, но за студенти в първи курс е препоръчително да са в кампуса на университета, сред колеги и близо до залите за обучение.Последните проучвания на британския съвет показват, че без да се включват разходите за обучение, един студент се нуждае средно от около 1000 паунда месечно в Лондон или 800 паунда в останалите градове.  Това са сумите, които би трябвало да покрият разходите ти за настаняване, храна, дрехи и други основни нужди в Обединеното кралство.Всички студенти имат право да работят неограничен брой часове, като все пак трябва да съчетаят работното си време с посещението на лекции.Обучението във Великобритания със сигурност ще обогати преживяванията ти и ще те превърне в гражданин на света! София
0882 544 355
Пловдив
0889 777 731
Варна
0882 555 508
Бургас
0886 777 719
Велико Търново
0882 004 833
Стара Загора
0889 532 223
Благоевград
0882 961 119МЕНЮ
Начало
За нас
Полезно
Мнения
Контакти
ПОЛЕЗНО
„Моето образование в чужбина“
Езикови курсове
Студентски и младежки програми
ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА
Стъпки при кандидатстването
Безплатни консултации
Тест за професионална ориентация
Писане на Мотивационно писмо
Стипендии и финансиране
Кандидатстване за общежитие


2022, Всички права запазени. Политика за защита на личните данни