facebook Skype
Български English

Висше образование във Великобритания

Образованието във Великобритания дава възможност да преследваш мечтите си! Разнообразието от специалности, което ще срещнеш в тази страна, много трудно би могло да бъде намерено в друга държава. Тук може да започнеш развитието на оригиналните си научни изследвания под ръководството на известни университетски преподаватели.


Академичните степени на обучение, предлагани във Великобритания, са следните:

 бакалавърска програма   завършването на такава обикновенно отнема 3 години, а за тези, които се обучават в Шотландия    4 години. 
 магистърска програма   продължителността ѝ е 1 година.
 докторантска програма  продължителността ѝ е до 4 години, като кандидатите могат да работят по един изследователски проект. Докторантурата завършва с дисертация, съдържаща най-малко 100 000 думи.


Във Великобритания може да учиш всичко, като се започне от изкуства, медицина, социални и хуманитарни науки, икономика. Този широк диапазон и гъвкав подход на британското висше образование показва, че си свободен да избереш точно това, което искаш да учиш и което си избрал за бъдеща професия.Таксите за обучение са в размер на 9 250 паунда в Англия и се покриват от заем, който се отпуска на всички студенти от Европейския съюз. Това условие остава и за учебната 2019-2020 година въпреки Brexit. Шотландското правителство също потвърди, че статутът на обучаващите се от ЕС се запазва и те имат право да получат стипендията в размер на 1820 паунда за покриване на таксата за обучение там.Съществуват няколко варианта за настаняване по време на обучението. Би могъл да избереш общежитие, което в повечето случаи е на територията на самия университет или близо до него. По-голямата част от университетите гарантират настаняване за първокурсници. Би могъл да предпочетеш и настаняване в частния сектор, което в много случаи дори е на по-ниска цена, но за студенти в първи курс е препоръчително да са в кампуса на университета, сред колеги и близо до залите за обучение.Последните проучвания на британския съвет показват, че без да се включват разходите за обучение, един студент се нуждае средно от около 1000 паунда месечно в Лондон или 800 паунда в останалите градове.  Това са сумите, които би трябвало да покрият разходите ти за настаняване, храна, дрехи и други основни нужди в Обединеното кралство.Всички студенти имат право да работят неограничен брой часове, като все пак трябва да съчетаят работното си време с посещението на лекции.Обучението във Великобритания със сигурност ще обогати преживяванията ти и ще те превърне в гражданин на света! 
ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ:
 
ЕЗИКОВИ КУРСОВЕ:
2019, Всички права запазени. Висше образование във Великобритания
Политика за защита на личните данни