Образование в чужбина и езикови курсове в Европа
ТЪРСИ УНИВЕРСИТЕТ
 
ТЪРСИ ЕЗИКОВ КУРС

Срокове

Хубавите неща се случват бавно и навреме. Ето защо ние ще ти дадем най-важните срокове за успешно кандидатстване във Великобритания.

СРОКОВЕ ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА БАКАЛАВЪРСКА ПРОГРАМА

Добре е организирането на процеса по кандидатстване да започне в края на 11. клас, като в края на май или началото на юни следва да се заемеш с подготовката си по английски език за явяване на изпит CAE, CPE, IELTS или TOEFL
. В края на юни, когато завършваш 11. клас, е добре да се направи избор на специалност и на най-подходящите за теб университети. В началото на септември отварят системите за подаване на документи.

15. окромври е крайният срок за кандидатстване в University of Oxford, University of Cambridge и курсовете по медицина, стоматология и ветеринарна медицина в останалите университети.

15. януари е крайната дата за подаване на документи за останалите университети и специалности от студенти от Европейския съюз
. В края на месец май ще получиш оферти от университетите, в които си кандидатствал.

30. юни е крайният срок за извънредно приемане на кандидатури за незабавно разглеждане. Всички, подадени след 15. януари, се разглеждат след тези, изпратени в стандартния срок, и с тях университетите запълват местата, които са останали свободни.

В края на месец юли е моментът за изпращане на резултати от дипломата за средно образование, както и краен срок за предоставяне на сертификат по езика. През месец август се получават официалните писма за прием със срокове за записване в избрания университет и с условията за настаняване на общежитие.

Между 15 и 25 септември са датите за пристигане в университетите и настаняването на студентите. Около тези дати започват и ориентационните седмици. 
Cool Travel ще съдейства за закупуването на самолетния билет до твоята дестинация в Обединеното кралство.

След това вече си готов да започнеш новия етап в живота си!СРОКОВЕ ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА МАГИСТЪРСКА ПРОГРАМА

Кандидатстването за магистърска програма във Великобритания е по-лесен процес в сравнение с кандидатстването за бакалавърска програма. Университетите имат различни и строго индивидуални 
изисквания. За повече информация се обърни към консултант по образованието в Cool Travel!

София
0882 544 355
Пловдив
0889 777 731
Варна
0882 555 508
Бургас
0886 777 719
Велико Търново
0882 004 833
Стара Загора
0889 532 223
Благоевград
0882 961 119МЕНЮ
Начало
За нас
Полезно
Мнения
Контакти
ПОЛЕЗНО
„Моето образование в чужбина“
Езикови курсове
Студентски и младежки програми
ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА
Стъпки при кандидатстването
Безплатни консултации
Тест за професионална ориентация
Писане на Мотивационно писмо
Стипендии и финансиране
Кандидатстване за общежитие


2022, Всички права запазени. Политика за защита на личните данни