facebook Skype
Български English

Срокове

Хубавите неща се случват бавно и навреме. Ето защо ние ще ти дадем най-важните срокове за успешно кандидатстване във Великобритания.

СРОКОВЕ ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА БАКАЛАВЪРСКА ПРОГРАМА

Добре е организирането на процеса по кандидатстване да започне в края на 11. клас, като в края на май или началото на юни следва да се заемеш с подготовката си по английски език за явяване на изпит CAE, CPE, IELTS или TOEFL
. В края на юни, когато завършваш 11. клас, е добре да се направи избор на специалност и на най-подходящите за теб университети. В началото на септември отварят системите за подаване на документи.

15. окромври е крайният срок за кандидатстване в University of Oxford, University of Cambridge и курсовете по медицина, стоматология и ветеринарна медицина в останалите университети.

15. януари е крайната дата за подаване на документи за останалите университети и специалности от студенти от Европейския съюз
. В края на месец май ще получиш оферти от университетите, в които си кандидатствал.

30. юни е крайният срок за извънредно приемане на кандидатури за незабавно разглеждане. Всички, подадени след 15. януари, се разглеждат след тези, изпратени в стандартния срок, и с тях университетите запълват местата, които са останали свободни.

В края на месец юли е моментът за изпращане на резултати от дипломата за средно образование, както и краен срок за предоставяне на сертификат по езика. През месец август се получават официалните писма за прием със срокове за записване в избрания университет и с условията за настаняване на общежитие.

Между 15 и 25 септември са датите за пристигане в университетите и настаняването на студентите. Около тези дати започват и ориентационните седмици. 
Cool Travel ще съдейства за закупуването на самолетния билет до твоята дестинация в Обединеното кралство.

След това вече си готов да започнеш новия етап в живота си!СРОКОВЕ ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА МАГИСТЪРСКА ПРОГРАМА

Кандидатстването за магистърска програма във Великобритания е по-лесен процес в сравнение с кандидатстването за бакалавърска програма. Университетите имат различни и строго индивидуални 
изисквания. За повече информация се обърни към консултант по образованието в Cool Travel!


ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ:
 
ЕЗИКОВИ КУРСОВЕ:
2019, Всички права запазени. Срокове
Политика за защита на личните данни