facebook Skype
Български English

Необходими сертификати

Както вече споменахме, едни от най-използваните сертификати са:*TOEFL - това е световнопризнат сертификат, който е необходим на кандидатите при обучението им в чужбина. Оценяването е по точкова система като максималният брой точки е 120.

Състои се от 4 основни компонента:

- Слушане с разбиране
- Структура и писмено изразяване
- Граматика
- Говорене

Изпитът може да се държи всеки месец и струва 160$. Всеки последващ изпит се заплаща допълнително.

Тук може да видите и получите повече информация за този изпит на адрес: http://www.ets.org/toefl*IELTS - това е сертификат, който е ориентиран към страните, които са под опеката на Обединеното Кралство. Този сертификат Ви е необходим при кандидатстване в страни като Австралия, Великобритания, Канада, Ирландия, Нова Зеландия и Северноафриканските академични институти. Оценяването е също по точкова система като максимума е 9.

И този сертификат се състои от 4 основни компонента:

- Слушане с разбиране
- Структура и писмено изразяване
- Граматика
- Говорене

Таксата, която ще дължите за явяването на този изпит, е 345 лв. Той се провежда в British Council. Официалният сайт на организацията е: http://www.britishcouncil.org/bg/bulgaria-exams-ielts-dates.htm*CAE - това е също световнопризнат сертификат по Английски език на Cambridge University. Оценяването е по скалата от А до Е като най-високото е А.

Компонентите са:

- Четене
- Писане
- Слушане
- Говерене
- Приложимост на езика

Таксата, която се заплаща за провеждане на изпита е около 300 лв. За повече информация посетете сайта на British Council: http://www.britishcouncil.org/bulgaria-exams-cambridge.htm

*Куул Травел България предлага услуга за регистрация в сайтовете за провеждане на съответните изпити.


ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ:
 
ЕЗИКОВИ КУРСОВЕ:
2018, Всички права запазени. Необходими сертификати