Образование в чужбина и езикови курсове в Европа
ТЪРСИ УНИВЕРСИТЕТ
 
ТЪРСИ ЕЗИКОВ КУРС

Настаняване

Едно от първите и най-важните неща, за които всеки студент трябва да се погрижи, когато бъде приет в университет във Великобритания, е настаняването.

Изборът е най-вече между университетско общежитие или частна квартира. За разлика от България, във Великобритания по-евтиният вариант е частната квартира. Средната цена за седмица е около 75 паунда в зависимост от града и местоположението.

Университетите гарантират настаняване в общежитие за всички първокурсници и ако решиш да избереш тази опция, седмичният ти наем ще бъде средно около 100-130 паунда. В тази цена се включват сметките за ток и вода и ползването на спортни съоръжения е безплатно. 

За първокурсници Cool Travel препоръчва настаняване на общежитие, тъй като сградите обикновено са в кампуса на университета, ще спестиш от времето за пътуване, повечето ти колеги ще живеят наблизо и ще се потопиш изцяло в средата на студентския живот. От втори курс нататък вече е добро време да помислиш дали няма да ти е по-евтино да живееш на квартира - зависи от това в какъв район ще успееш да намериш подходящо за теб жилище и дали няма да ти излиза по-изгодно да останеш на общежитие, като предвидиш времето за път. В случай че все пак намериш добър вариант за настаняване на частна квартира, вече ще имаш достатъчно контакти с твои връстници и ще познаваш добре много от тях, което ще ти помогне да подбереш съквартиранти, с които би живял.

Студентският съвет на всеки университет е готов да асистира по всяко време в търсенето на квартира и съквартиранти и когато и да решите да излезете от сигурната среда на кампуса, може да потърсите информация и помощ от тях.

София
0882 544 355
Пловдив
0889 777 731
Варна
0882 555 508
Бургас
0886 777 719
Велико Търново
0882 004 833
Стара Загора
0889 532 223
Благоевград
0882 961 119МЕНЮ
Начало
За нас
Полезно
Мнения
Контакти
ПОЛЕЗНО
„Моето образование в чужбина“
Езикови курсове
Студентски и младежки програми
ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА
Стъпки при кандидатстването
Безплатни консултации
Тест за професионална ориентация
Писане на Мотивационно писмо
Стипендии и финансиране
Кандидатстване за общежитие


2022, Всички права запазени. Политика за защита на личните данни