facebook Skype
Български English

Настаняване

Едно от първите и най-важните неща, за които всеки студент трябва да се погрижи, когато бъде приет в университет във Великобритания, е настаняването.

Изборът е най-вече между университетско общежитие или частна квартира. За разлика от България, във Великобритания по-евтиният вариант е частната квартира. Средната цена за седмица е около 75 паунда в зависимост от града и местоположението.

Университетите гарантират настаняване в общежитие за всички първокурсници и ако решиш да избереш тази опция, седмичният ти наем ще бъде средно около 100-130 паунда. В тази цена се включват сметките за ток и вода и ползването на спортни съоръжения е безплатно. 

За първокурсници Cool Travel препоръчва настаняване на общежитие, тъй като сградите обикновено са в кампуса на университета, ще спестиш от времето за пътуване, повечето ти колеги ще живеят наблизо и ще се потопиш изцяло в средата на студентския живот. От втори курс нататък вече е добро време да помислиш дали няма да ти е по-евтино да живееш на квартира - зависи от това в какъв район ще успееш да намериш подходящо за теб жилище и дали няма да ти излиза по-изгодно да останеш на общежитие, като предвидиш времето за път. В случай че все пак намериш добър вариант за настаняване на частна квартира, вече ще имаш достатъчно контакти с твои връстници и ще познаваш добре много от тях, което ще ти помогне да подбереш съквартиранти, с които би живял.

Студентският съвет на всеки университет е готов да асистира по всяко време в търсенето на квартира и съквартиранти и когато и да решите да излезете от сигурната среда на кампуса, може да потърсите информация и помощ от тях.


ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ:
 
ЕЗИКОВИ КУРСОВЕ:
2019, Всички права запазени. Настаняване
Политика за защита на личните данни