facebook Skype
Български English

Финансиране и стипендии

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ФИНАНСИРАНЕ ЧРЕЗ ЗАЕМ

Както вече споменахме, бакалавърските степени ще останат достъпни за българските студенти благодарение на нисколихвените студентски кредити, от които ще могат да се възполват всички студенти от Европейския съюз. Така те ще могат да покрият пълната си такса за обучение. 

Вече 6 години българите, които искат да се обучават във Великобритания, имат равни права с кандидатите от всички европейски държави и могат да им бъдат отпускани студентски заеми, а институцията, която ги отпуска, е Британската държавна агенция за студентско финансиране. Условията за кандидатстване по този вид кредитиране е студентите да са граждани на страна - членка на Европейския съюз и да бъдат приети по акредитирана бакалавърска програма във Великобритания. За заем не могат да кандидатстват студенти, които са записани в колеж или следват магистратура. Британската агенция гарантира, че всички студенти отговарящи на по-горните условия ще получат съответното финансиране, като се кандидатства всяка учебна година.

Отпуснатите средства се превеждат направо в университета и студента няма достъп до тях. Самата процедура за кандидатстване отнема от 2 до 3 седмици и няма възрастови ограничения. Крайният срок за подаване на документи е края на месец септември на годината на кандидатстване.

* Връщане на заемите

Студентите започват да връщат заемите едва след като започнат работа и имат регистриран годишен доход от 6 000 паунда.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ФИНАНСИРАНЕ ЧРЕЗ СТИПЕНДИИ

Много от английските университети предлагат т.нар. социални стипендии. Те се определят на база семейни доходи от предишни години, а размерът им е между 500 и 1 500 паунда годишно. Голяма част от университетите предлагат стипендии въз основа на отличен успех. Кандидатстващите за първа година във висше учебно заведение във Великобритания трябва да имат отличен успех от следването си в България. Множество университети предлагат и стипендии за обучение в различни области и специалности. За по-подробна информация може да се обърнете към консултантите на Куул Травел.


ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ:
 
ЕЗИКОВИ КУРСОВЕ:
2018, Всички права запазени. Финансиране и стипендии
Политика за защита на личните данни