Образование в чужбина и езикови курсове в Европа
ТЪРСИ УНИВЕРСИТЕТ
 
ТЪРСИ ЕЗИКОВ КУРС

Необходими документи


Във висшите учебни заведения в САЩ се кандидатства със
SAT и SAT Subject Testing или ACT. В елитните университети в много от случаите задължително се изисква SAT Subject Testing по два предмета. Най-добрият вариант е да се явиш на тези тестове през лятото между 11. и 12. клас, а ако не си удовлетворен от резултатите, да продължиш да се явяваш, докато постигнеш това, за което се бориш.

При кандидатстване в Щатите е препоръчително резултатът ти на TOEFL да е над 100 точки, а ако си предпочел IELTS – над 8.0, поради голямата конкуренция и допълнителните възможности за получаване на някои стипендии, обвързани с високите резултати.


Други документи, които ще ти бъдат необходими за кандидатстването, са:

v  академична справка от училище
v  автобиография
v  мотивационно писмо – Cool Travel организира безплатен индивидуален семинар за писане на мотивационно писмо за всеки клиент.
v  препоръки от преподаватели
v  уверение за стаж, ако имаш такъв – препоръчително е да потърсиш вариант за стаж по специалността, която би искал да изучаваш. Вероятно няма да е платен, но ще натрупаш ценен опит, който ще ти бъде от полза при търсене на работа в бъдеще, а и ще добавиш още една причина към кандидатурата си да бъдеш избран измежду множеството кандидати.
v сертификати, дипломи, награди и други за извънкласни занимания от всякакъв тип, дори и да не са свързани със специалността, която искаш да изучаваш – спорт, олимпиади, курсове, благотворителни дейности, доброволчески труд и т.н. Освен че са плюс към кандидатурата, тъй като показват цялостния профил на кандидата, интересите, амбициите и инициативността му, може да бъдат причина за отпускане на различни стипендии.
София
0882 544 355
Пловдив
0889 777 731
Варна
0882 555 508
Бургас
0886 777 719
Велико Търново
0882 004 833
Стара Загора
0889 532 223
Благоевград
0882 961 119МЕНЮ
Начало
За нас
Полезно
Мнения
Контакти
ПОЛЕЗНО
„Моето образование в чужбина“
Езикови курсове
Студентски и младежки програми
ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА
Стъпки при кандидатстването
Безплатни консултации
Тест за професионална ориентация
Писане на Мотивационно писмо
Стипендии и финансиране
Кандидатстване за общежитие


2022, Всички права запазени. Политика за защита на личните данни