facebook Skype
Български English

Висше образование в Швеция

Швеция е една от най-големите по площ страни в Европа, но това е за сметка на гъстотата на населението. Отличава се с висок жизнен стандарт, характерен за скандинавските държави. Добре развитата в икономически и социален план страна със своето модерно и либерално население привлича ежегодно много чуждестранни студенти. Образованието е приоритет и получава стабилно финансиране от държавата. Академичните програми дават много добра подготовка, което е предпоставка за развитието на научните изследвания в страната и за нейния прогрес.


А ето и някои предимства на висшето образование в Швеция:


- Образователната система в страната е една от най-добрите, класирана сред
 първите в света.

- Обучението във висшите учебни заведения е безплатно и насочено към развиване на креативното мислене, откриване на иновативни решения на различни проблеми, както и към практическо приложение на теоретичните познания. Повечето програми включват професионални стажове, спомагащи за изграждане на мрежа от полезни контакти и трупане на опит.

- В Швеция имаш възможност да получиш световно призната диплома, като избираш измежду над 30 университета, предлагащи програми на шведски и на английски език. 

Учебната програма може да бъде моделирана от студента според неговите интереси, като избира от предложените учебни курсове.

Периодът на обучение в бакалавърските програми е 3-4 години. Магистърските програми са с продължителност на обучението 1-2 години, като това зависи от избраната специалност и нейната учебна програма.
 
ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ:
 
ЕЗИКОВИ КУРСОВЕ:
2019, Всички права запазени. Висше образование в Швеция
Политика за защита на личните данни