Образование в чужбина и езикови курсове в Европа
ТЪРСИ УНИВЕРСИТЕТ
 
ТЪРСИ ЕЗИКОВ КУРС

Висше образование в Швеция

Швеция е една от най-големите по площ страни в Европа, но това е за сметка на гъстотата на населението. Отличава се с висок жизнен стандарт, характерен за скандинавските държави. Добре развитата в икономически и социален план страна със своето модерно и либерално население привлича ежегодно много чуждестранни студенти. Образованието е приоритет и получава стабилно финансиране от държавата. Академичните програми дават много добра подготовка, което е предпоставка за развитието на научните изследвания в страната и за нейния прогрес.


А ето и някои предимства на висшето образование в Швеция:


- Образователната система в страната е една от най-добрите, класирана сред
 първите в света.

- Обучението във висшите учебни заведения е безплатно и насочено към развиване на креативното мислене, откриване на иновативни решения на различни проблеми, както и към практическо приложение на теоретичните познания. Повечето програми включват професионални стажове, спомагащи за изграждане на мрежа от полезни контакти и трупане на опит.

- В Швеция имаш възможност да получиш световно призната диплома, като избираш измежду над 30 университета, предлагащи програми на шведски и на английски език. 

Учебната програма може да бъде моделирана от студента според неговите интереси, като избира от предложените учебни курсове.

Периодът на обучение в бакалавърските програми е 3-4 години. Магистърските програми са с продължителност на обучението 1-2 години, като това зависи от избраната специалност и нейната учебна програма.
 София
0882 544 355
Пловдив
0889 777 731
Варна
0882 555 508
Бургас
0886 777 719
Велико Търново
0882 004 833
Стара Загора
0889 532 223
Благоевград
0882 961 119МЕНЮ
Начало
За нас
Полезно
Мнения
Контакти
ПОЛЕЗНО
„Моето образование в чужбина“
Езикови курсове
Студентски и младежки програми
ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА
Стъпки при кандидатстването
Безплатни консултации
Тест за професионална ориентация
Писане на Мотивационно писмо
Стипендии и финансиране
Кандидатстване за общежитие


2022, Всички права запазени. Политика за защита на личните данни