facebook Skype
Български English

Висше образование в Холандия

Холандия е европейска държава, граничеща с Белгия, Германия, Дания, Норвегия и Великобритания. Това е страната на лалетата, художниците, вятърните мелници и дървените обувки. Това е страната, в която над седемдесет процента от населението ползва комуникативно английски език, над половината от жителите говорят немски, а голяма част ползват френски. Изучаването на английски език в училище е задължително. 
А защо да изберете точно Холандия? Ето някои специфични особености на висшето образование там:
- Това е страна с 57 университета, в която се обучатат над 70 хиляди чуждестранни студенти, от които по голямата част са от ЕС. 
- Холандия е популярна дестинация за българските кандидат-студенти най-вече поради факта, че там се предлагат доста програми на английски език и интересни, иновативни специалности. 
- Кандидатстването е без приемен изпит за повечето специалности.
- Дипломата за завършено висше образование в Холандия не само носи престиж, но и ще помогне на студентите да се реализират в сферата, в която желаят.
- Освен стандартния прием за университетите за ЗИМЕН семестър, за някои университети и специалности има и ЛЕТЕН прием.
- Възможност за работа по време на обучението.
- Предлагат се подготвителни курсове по датски език за кандидат-студентите, които са избрали този език на обучение.

Продължителността на бакалавърските програми в Холандия обикновено е 3 години, макар че има и изключения. Що се отнася до магистърските, продължителността варира между 1 и 3 години.
 
ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ:
 
ЕЗИКОВИ КУРСОВЕ:
2020, Всички права запазени. Висше образование в Холандия
Политика за защита на личните данни