facebook Skype
Български English

Настаняване

Повечето немски университети разполагат със собствени общежития. Обикновено определен брой места са предвидени за чуждестранните студенти. В най-добрия случай българските студенти, тъй като са граждани на Европейския съюз, кандидатстват наравно с германските за място в общежитието и не спадат към чуждестранните студенти (в такъв случай чуждестранни са студентите от т. нар. Трети страни).

Когато самият университет не предлага общежития, има няколко варианта. В Германия е много популярно студентите да наемат стая в общежития, осигурявани от други институции – неправителствени организации, частни фирми, църкви и др. Тъй като германците често работят далеч от домовете си и са много мобилна нация, хостелите и общежитията са непрекъснато търсени и от тях. Цените варират между 200 и 400 евро с включени разходи за ток и вода. 

Винаги остава и вариантът за наемане на квартира. Цените варират в различните градове. Може да се наеме квартира за цена между 200 и 700 евро, като сумата зависи и от големината на апартамента и от това дали е обзаведен. При наемането се плащат 2-3 наема комисионна на агенцията за недвижими имоти и 1-2 наема депозит за самото жилище (те се възстановяват при напускане).


 
ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ:
 
ЕЗИКОВИ КУРСОВЕ:
2020, Всички права запазени. Настаняване
Политика за защита на личните данни