Образование в чужбина и езикови курсове в Европа
ТЪРСИ УНИВЕРСИТЕТ
 
ТЪРСИ ЕЗИКОВ КУРС

Езици на обучение

НЕМСКИ ЕЗИК

Кандидат-студентите, които искат да следват в Германия, могат да бъдат разделени на няколко основни групи:

- С немска диплома (Deutsches Abitur) – за завършващите Leistungsklasse на немските гимназии

Кандидатите от тази група имат диплома, която е равносилна на диплома от немско средно училище. За тях важат разпоредбите за кандидатстване на германските граждани. Всички документи и срокове за кандидатстване се подчиняват на правилата за немски кандидат-студенти.

- С българска диплома

Тъй като България е в ЕС, вече процедурно сме приравнени с кандидатите от Германия и ЕС, но в някои университети кандидатстваме съгласно правилата за немски кандидати, а в други университети - с формулярите и в отделите за чужденци. Вашият консултант в Cool Travel ще ви даде точна информация какви са процедурите в избрания от вас университет.

Сертификатите по немски език, които се признават в германските университети, са няколко основни:
 
TestDaF, ZOP - полагане на изпит в България
DSH - полагане на изпит в Германия
с други сертификати за владеене на език, които се признават от съответния ВУЗ
1 година подготвителен езиков курс по немски език – Кандидат-студентите, които владеят немски език на по-слабо ниво, могат да учат 1 година в избрания от тях университет. В случай че самият университет не предлага курсове по езика, може да се посещават курсове и в друг университет или в частни школи. По време на курса студентите нямат студентски статут в Германия. След като приключи подготвителната година, се държи изпит и ако е успешен, студентът може да кандидатства за избраната специалност.

подготвителен колеж (Studienkolleg) – Ако дипломата на кандидат-студента от България не бъде одобрена от университета, в който е кандидатствал, има възможност да кандидатства за Studienkolleg, т.е. да учи 1 година в немско училище – да ходи на училище на смени, да пише домашни и т.н. След това полага изпит и ако е успешно издържан, получава немска диплома за средно образование, с която може да кандидатства в немски университет.


АНГЛИЙСКИ ЕЗИК

В Германия се предлагат около 300 специалности от различни университети за магистърска и бакалавърска степен, които се преподават изцяло или поне през първите няколко семестъра на английски език. В повечето от тези специалности не се изискват предварителни познания по немски език, но по време на следването той се изучава. 
В други програми пък се изисква определено ниво на владеене на немски и/или друг чужд език. 

Най-много бакалавърски програми на английски език се предлагат в областите: икономика, инженерни науки, компютърни науки, естествени науки. При магистърските програми са застъпени всички научни области.
 София
0882 544 355
Пловдив
0889 777 731
Варна
0882 555 508
Бургас
0886 777 719
Велико Търново
0882 004 833
Стара Загора
0889 532 223
Благоевград
0882 961 119МЕНЮ
Начало
За нас
Полезно
Мнения
Контакти
ПОЛЕЗНО
„Моето образование в чужбина“
Езикови курсове
Студентски и младежки програми
ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА
Стъпки при кандидатстването
Безплатни консултации
Тест за професионална ориентация
Писане на Мотивационно писмо
Стипендии и финансиране
Кандидатстване за общежитие


2022, Всички права запазени. Политика за защита на личните данни