Образование в чужбина и езикови курсове в Европа
ТЪРСИ УНИВЕРСИТЕТ
 
ТЪРСИ ЕЗИКОВ КУРС

ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ

ЕЗИКОВИ КУРСОВЕ
 
Стипендии и финансиране
Въпросът за финансирането на висшето образование стои пред всеки родител и пред всеки кандидат-студент, независимо в коя държава е избраното учебно заведение. Издръжката на всеки, живеещ отделно от родителите си, сама по себе си е голям разход. А когато добавим таксите за обучение, административните такси, транспортните такси, таксите, таксите, таксите...

В различните държави има различни системи на финансиране за студенти. В Англия например правителството отпуска заеми, които покриват семестриалните такси и които трябва да бъдат връщани само ако след завършването на висшето си образование студентът има ежегоден доход от 21 000 паунда. В Шотландия пък на студентите от България се отпуска стипендия, която покрива семестриалните такси. В немските университети студентите от Европейския съюз плащат единствено административни такси.

Стипендии за успех се отпускат от университетите по цял свят. Получават ги студентите с най-високи резултати през учебната година. Предлагат се и социални стипендии за членовете на семейства с доходи, по-ниски от средните за съответната страна.

Заеми за студенти отпускат много банки и други финансови институции. Те обаче са със специфични условия и със сигурност подлежат на връщане с лихва.

Различни неправителствени организации и институции също отпускат стипендии, обикновено чрез конкурс или за членове на конкретна общност.

Всички тези стипенсии и заеми имат своите особености според държавата, в която кандидат-студентът възнамерява да продължи своето образование.

За повече информация, прочетете секцията "Стипендии и заеми" според държавата, в която желаете да учите, или се свържете с консултант на Cool Travel и задайте своите въпроси!

София
0882 544 355
Пловдив
0889 777 731
Варна
0882 555 508
Бургас
0886 777 719
Велико Търново
0882 004 833
Стара Загора
0889 532 223
Благоевград
0882 961 119МЕНЮ
Начало
За нас
Полезно
Мнения
Контакти
ПОЛЕЗНО
„Моето образование в чужбина“
Езикови курсове
Студентски и младежки програми
ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА
Стъпки при кандидатстването
Безплатни консултации
Тест за професионална ориентация
Писане на Мотивационно писмо
Стипендии и финансиране
Кандидатстване за общежитие


2022, Всички права запазени. Политика за защита на личните данни