Образование в чужбина и езикови курсове в Европа
ТЪРСИ УНИВЕРСИТЕТ
 
ТЪРСИ ЕЗИКОВ КУРС

ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ

ЕЗИКОВИ КУРСОВЕ
 
Деян - Universitat Wien, Австрия
Име : Деян 

Университет : Universitat Wien

Държава :  Австрия


Представи се с няколко думи :

Здравейте! Казвам се Деян , на 20 години и в момента следвам публицистика и комуникационни науки в столицата на Австрия – Виена.

 

Защо избра да учиш във Виена ?

След като завърших средното си образование, бях сигурен, че искам да продължа по нататъшното си развитие някъде в Европа. Винаги ми е било интересно да се запозная с културата, манталитета, традициите и като цяло начина на живот на друга държава и да разбера дали ще мога да изляза от зоната си на комфорт и да се приспособя към тях. Затова и исках да подложа себе си на предизвикателството - да заживея в чужбина. Избрах Виена на първо място защото е голям град, впечатляващ не само със прекрасен облик, потопящ те в миналото и историята си, но и поради големият брой възможности, било то академични, професионални или чисто развлекателни, които той предлага.

 

По какви критерии избра университетите, в които кандидатстваше ?

Хубаво е човек да се информира добре за един университет преди да кандидатства в него, да се запознае с програмата по избраната специалност, която той предлага и наистина да обмисли обстойно дали това е правилният избор за него. Според мен всеки трябва сам да постави критериите си и да прецени дали даденият университет ги покрива. Моите бяха местоположението, високото ниво на образование, и наличието на многобройни възможности за развитие.

 

Трудно ли беше да се подготвиш за кандидатстване в чужбина? През какви препятствия премина и как се справи с тях ?

В началото бях доста объркан за това какво, къде и как точно трябва да кандидатствам, но с времето и помощта на Cool Travel намерих отговорите на тези въпроси. Консултациите с професионалния екип на фирмата направиха избора ми по-лесен и ми помогнаха да взема осъзнато правилното решение за моите интереси.

 

В кои университети кандидатстваше и в кои беше приет ?

Кандидатствах само във Виенския университет, тъй като това беше първото и единствено желание, което би ме задоволило. В последствие бях и приет.Как мислиш - какви врати отваря според теб образованието, придобито в чужбина ?

Със сигурност плюсовете на това да завършиш образованието си в чужбина са много, но най-важният фактор за мен е възможността за намиране на престижна, добре платена позиция, на която би получил уважение и отношение, което е съизмеримо с труда, който полагаш и с работата, която вършиш.Смяташ ли, че ще получиш необходимата академична подготовка, за да бъдеш конкурентоспособен на трудовия пазар ?


Както вече споменах, високото ниво на образование, което се предлага от чуждестранните университети, води до придобиването на редица качества и знания, които със сигурност те правят конкурентоспособен не само на пазара на дадената държава, но и на международно ниво.

 

Смяташ ли, че посредничеството през целия процес от кандидатстването до приема в университет е полезно и необходимо ?

От гледната точка на човек, който изучава комуникационните науки, мога да кажа, че комуникацията с университета преди и по време на кандидатстването е много полезна и много често необходима за самия процес.

 

Какво би посъветвал хората, които все още се колебаят дали да кандидатстват в България или в чужбина ?

Бих посъветвал колебаещите се, да помислят добре кое е най-подходящо за тях, да преценят готови ли са да направят крачката – да заживеят в чужбина и да се вслушват най-вече във себе си и да не оставят други хора да повлияват на избора им.

 

Доволен ли си от услугите, предоставени от Cool Travel и какво би подобрил в работата на нашите консултанти ?

Cool Travel за мен е повече от фирма за кандидатстване в чужбина. Екипът, с когото отношенията ни неусетно от професионален придобиха приятелски характер, ми помогна много не само с кандидатстването за университет, общежитие и изготвянето на всички нужни документи, но и предостави съвети и насоки, които продължават да ми бъдат от полза и до днес.
София
0882 544 355
Пловдив
0889 777 731
Варна
0882 555 508
Бургас
0886 777 719
Велико Търново
0882 004 833
Стара Загора
0889 532 223
Благоевград
0882 961 119МЕНЮ
Начало
За нас
Полезно
Мнения
Контакти
ПОЛЕЗНО
„Моето образование в чужбина“
Езикови курсове
Студентски и младежки програми
ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА
Стъпки при кандидатстването
Безплатни консултации
Тест за професионална ориентация
Писане на Мотивационно писмо
Стипендии и финансиране
Кандидатстване за общежитие


2022, Всички права запазени. Политика за защита на личните данни