Образование в чужбина и езикови курсове в Европа
ТЪРСИ УНИВЕРСИТЕТ
 
ТЪРСИ ЕЗИКОВ КУРС

Езиков курс за деца във Франкфурт, Германия  Германия
Език: Английски, Немски

  
ВЗЕМЕТЕ 5% ОТСТЪПКА ОТ ЦЕНАТА ЗА ЕЗИКОВ КУРС ДО 30 МАЙ!

/възраст – 13 – 21 години/

Английски и немски език

 Франкфурт на Майн е финансов и бизнес център, както и един от най-индустриалните градове на Германия. Той е петия по големина град, след Берлин, Хамбург, Мюнхен и Кьолн.
 Това безспорно е един модерен, оживен и колоритен град. Като един от водещите финансови градове в Европа, във Франкфурт се намират седалищата на Европейската централна банка и Франкфурската стокова борса. Многото му небостъргачи, концентрирани в централната  част на Фракфурт са му заслужили прякорът „Майнхатън“, като се прави аналогична връзка с модерния едноименен квартал на Ню Йорк.
Освен блестящите небостъргачи, Централната банка и скъпите ресторанти, Франкфурт  може да ви предложи още много. Зад лъскавата му фасада се крият приветливи паркове и  средновековни квартали.Най-старият район на града, Алдщад, има сгради, издигнати в периоди, вариращи от Средновековието до към XVIII в. Тук е и прочутият площад Рьомерберг. В съседство е Иненщад – центърът на града. Пешеходната улица "Цайл"  може да се оприличи на Стрьогет  в Копенхаген. Тук са и старата опера – Алте и къщата на Гьоте. Южно от реката е Захсенхаузен – очарователен квартал с каменни улички и много музеи. Северно от централен Франкфурт е Борнхайм, кръстен по прякора на Лустиг Дорф – смешното село. Това е най-гъсто населеният район и напоследък в него отварят врати нови барове. Вестенд (Западния край) може да се сравни с лондонския Уестенд (Westend).

 Франкфурт може да ви предложи още много любопитни музеи и културни изживявания, като Музея на киното, Иконния музей, Еврейския музей, операта, театъра, Ботаническата и Зоологическата градина. 
Какво по-приятно и интересно място можете да изберете за вашата немска езикова ваканция? Освен  да научите немски от свободно говорящи, по време на вашият езиков курс вие ще имате възможността да опознаете един от най-модерните градове в Европа.

Езиковото училище

 Езиковото училище се намира в стара жилищна част на града -  Заксенхаузен, намираща се не далеч от центъра на Франкфурт, от другата страна на реката. Училището създава международна атмосфера, привличайки много млади хора от цял свят.

 Училището е модерно и комфортно обзаведено, разполага с голямо фоайе с кафе-бар, където можете да се отдъхнете между часовете, заедно с останалите деца от курса. Класните стаи са светли и приветливи, с изглед към околността или центъра на града.

 Езиковото училище във Франкфурт е с много удобно разположение, на около 15 мин. пеша от центъра на града. В близост има и спирка на метрото, с което лесно и бързо можете да стигнете и до по-далечни точки на града. В квартала Заксенхаузен ще откриете разнообразие от магазини, ресторанти и заведения за бързо хранене, които лесно се стигат от училището.

Настаняване

По време на вашият езиков курс във Франкфурт можете да изберете да отседнете в общежитие или при приемно семейство.
Общежитието е на няколко минути от училището и на 10 – 15 мин. пеша от центъра на града. Там стаите са с две, три или четири легла, с общ санитарен възел. Съжителството с други чуждестранни ученици ще ви даде възможност да се запозаете с други деца от цял свят. Общежитието разполага и с ресторант, кафене, салон и зала за игри и предлага пълен пансион, т.е. закуска, обяд и вечеря.
Можете да изберете да отседнете и в двойна стая в дома на израно приемно семейство. По този начин ще имате възможността да изживеете ежедневието на едно типично германско семейство, както и да добиете представа какво е да се живее във Франкфурт. Освен това, вие ще имате възможност да упражнявате познанията си по немски език извън курсовете по немски. Приемните семейства живеят както в близост до училището, така и на по-отдалечено разстояние, на разстояние  около 30 минути път с обществен транспорт. Отдалеченото им разстояние ви дава предимството да опознаете по-голяма част от Франкфурт докато пътувате. Приемните семейства предлагат пълен пансион.

Цени

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО ТОЗИ ЕЗИКОВ КУРС СЕ ОБЪРНЕТЕ КЪМ КОНСУЛТАНТ ПО ОБРАЗОВАНИЕ И ЕЗИКОВИ КУРСОВЕ - > КОНТАКТИ


 

София
0882 544 355
Пловдив
0889 777 731
Варна
0882 555 508
Бургас
0886 777 719
Велико Търново
0882 004 833
Стара Загора
0889 532 223
Благоевград
0882 961 119МЕНЮ
Начало
За нас
Полезно
Мнения
Контакти
ПОЛЕЗНО
„Моето образование в чужбина“
Езикови курсове
Студентски и младежки програми
ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА
Стъпки при кандидатстването
Безплатни консултации
Тест за професионална ориентация
Писане на Мотивационно писмо
Стипендии и финансиране
Кандидатстване за общежитие


2022, Всички права запазени. Политика за защита на личните данни