Образование в чужбина и езикови курсове в Европа
ТЪРСИ УНИВЕРСИТЕТ
 
ТЪРСИ ЕЗИКОВ КУРС

Езиков курс за деца в Рим, Италия  Италия
Език: Италиански

 
ВЗЕМЕТЕ 5% ОТСТЪПКА ОТ ЦЕНАТА ЗА ЕЗИКОВ КУРС ДО 30 МАЙ!
 
/възраст 14 – 21 години/

Рим е столицата на Италия и област Лацио. Разположен е на реките Тибър и Аниене. Бил е столица на Римската империя, най-могъщата, голяма и най-дълго просъществувалата империя в класическата западна цивилизация.

Рим, или Вечният град, е привличал посетители в продължение на над 2000 години. Това е един от най-величествените и романтични градове в света. Рим притежава атрактивна смесица от грандиозни забележителности и шумен живот. Пазаруване от италианските дизайнери, пухкав сладолед, пенливо капучино и изящни вина са само част от нещата, които може да пробвате.

Рим е основан на седем хълма: Капитолий, Палатин, Квиринал, Виминал, Есквилин, Целий и Авентин. Централният район се нарича Кампо Марцио, кръстен на бога на войната Марс. Там са били тренировъчните терени на войската в древността. Там се намират и много от известните забележителности. Други добре познати квартали са Трастевере, на другата страна на река Тибър, и Монти. Малкия Пинето е смятан за най-римския квартал.
Историческият център на града е част от културното наследство на ЮНЕСКО с прелестните си дворци, римски руини, изящни статуи и базилики на хиляди години.
Едни от най–известните забележителности на Рим са: Римският форум, който е бил центърът, около който Древният Рим се е развивал, процъфтявал и трупал слава на величествен град; Площадът Пиаца ди Спаниа; Замъкът Сант Анжело; Вила Адриана; Римският пантеон; Базиликата Свети Петър; Сикстинската капела и още много други.
Докато сте в Рим, животът ви извън класната стая ще продължи в скитане из улиците на този красив и известен италиански град. Защо да не опознаете този зашеметяващ град, докато подобрявате езиковите си умения по време на италианския курс за деца в Рим.

Езиковото училище 

Езиковото училище в Рим е централно разположен на една от най-популярните търговски улици в града, в близост до базиликата „Свети Петър“. След часовете, бързо можете да стигнете до близкия площат Пиаца дел Пополо или до Вила Боргезе.
Часовете се провеждат в малки групи от по максимум 15 човека. Материалите, необходими за курса ще ви бъдат предоставени на място, а след завършване на обучението в езиковото училище в Италия ще получите и сертификат за владеене на езика.

Настаняване

Предлагаме ви настаняване в общежитие, намиращо се на разстояние около 15 мин пеша от училището, така ще спестявате време сутри и след клас. Стаите са със собствен санитарен възел, с по 3 или 4 легла, като ще бъдете настанени с други чуждестранни ученици на вашата възраст. Това ще ви даде възможност да се сближите и да научите повече за тях и за страната, от която идват. Контактът с други млади хора е невероятно предимство, което ще направи вашата ваканция още по-вълнуваща. По този начин заедно ще практикувате наученото в час по италиански. Това не само ще ви накара да се чувствате по-уверени, когато използвате езика в ежедневни ситуации, но също така ще ви помогне да затвърдите познанията си.

Общежитието предлага пълен пансион, като закуската и вечерята се сервират на място, а обядът се предлага пакетиран, за да можете да го вземете със себе си по време на учебните часове.

ЦениЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО ТОЗИ ЕЗИКОВ КУРС СЕ ОБЪРНЕТЕ КЪМ КОНСУЛТАНТ ПО ОБРАЗОВАНИЕ И ЕЗИКОВИ КУРСОВЕ - > КОНТАКТИ
 

София
0882 544 355
Пловдив
0889 777 731
Варна
0882 555 508
Бургас
0886 777 719
Велико Търново
0882 004 833
Стара Загора
0889 532 223
Благоевград
0882 961 119МЕНЮ
Начало
За нас
Полезно
Мнения
Контакти
ПОЛЕЗНО
„Моето образование в чужбина“
Езикови курсове
Студентски и младежки програми
ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА
Стъпки при кандидатстването
Безплатни консултации
Тест за професионална ориентация
Писане на Мотивационно писмо
Стипендии и финансиране
Кандидатстване за общежитие


2022, Всички права запазени. Политика за защита на личните данни