Образование в чужбина и езикови курсове в Европа
ТЪРСИ УНИВЕРСИТЕТ
 
ТЪРСИ ЕЗИКОВ КУРС

Езиков курс за деца в Монреал, Канада  Канада
Език: Английски, Френски

 
ВЗЕМЕТЕ 5% ОТСТЪПКА ОТ ЦЕНАТА ЗА ЕЗИКОВ КУРС ДО 30 МАЙ!
 
/възраст 14 – 21 години/

 Монреал е вторият по големина град в Канада и най-големият в провинция Квебек. Смята се, че Монреал е четвъртият по големина град в света, в който френският е официален език.
Намира се на около 150 км източно от столицата на страната Отава. Разположен е на едноименния остров. Името на града идва от една от географските забележителности на острова - възвишението Маунт Роял (Mount Royal), което се издига на 232 м, със своите отличителни три хълма. Освен главният остров, Монреал се простира и на 74 по-малки острови.

 Монреал е известен по целия свят за това, че е двуезичен град. Следователно това е най-доброто място, където може да учиш английски или френски език, дори и двата по едно и също време. Със своята европейска култура, прекрасна архитектура и красива природа, както и международните фестивали, които се провеждат тук, правят Монреал притегателен център за милиони посетители всяка година. 

 Монреал е един наистина уникален град, смесица между старото и новото - исторически сгради, църкви и модерни небостъргачи. Монреал е много жив град. През летните месеци, в централната му част постоянно се провеждат фестивали и паради, най-големият от които е Комедийния фестивал. 

Езиковото училище

Училището се намира в модерна сграда, в центъра на Монреал, а ъгъла на улици Шербрук и Кресент. Улица Кресент е една от главните туристически атракции в града, там има множество кафенета, барове, ресторанти и художествени галерии. Често е затворена за различни фестивали и събития, като Формула 1. 
В непосредствена близост до училището се намира и музея за изящни изкуства, хотел Риц и световно известния универсален магазин Холт Ренфрю.
Занятията се водят от квалифицирани преподаватели, а групите са с капацитет до 15 човека.

Настаняване

След края на учебния ден ви трябва едно уютно и спокойно място, където можете да си починете. Предлагаме ви това да го направите в общежитието на училището или в някое от приемните семейства, които можем да ви предложим. Ако желаете да бъдете по-самостоятелни, да живеете сами, за да имате време спокойно да осмисляте наученото през деня, то тогава вашето място за настаняване е общежитието. Ще бъдете настанен в единична стая, разполагаща с всичко необходимо. Освен това, там ще се запознаете и с други чуждестранни ученици, които ще увеличи и възможността ви да създадете нови приятелства. Общежитието е на около 25 минути от езиковото училище.
Ако желаете да опитате от местната култура, то тогава по-доброто място за вас би било да отседнете при приемно семейство. Често приемните семейства се намират на 30 – 45 минути с автобус, но това ви позволява да видите и опознаете по-голяма част от града. Стаите са двойни, обзаведени с необходимите мебели.
В общежитията, както и при приемните семейства, ще получите вкусна закуска и вечеря, както и пакетир обяд, който да вземете със себе си на училище.ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО ТОЗИ ЕЗИКОВ КУРС СЕ ОБЪРНЕТЕ КЪМ КОНСУЛТАНТ ПО ОБРАЗОВАНИЕ И ЕЗИКОВИ КУРСОВЕ - > КОНТАКТИ


 

София
0882 544 355
Пловдив
0889 777 731
Варна
0882 555 508
Бургас
0886 777 719
Велико Търново
0882 004 833
Стара Загора
0889 532 223
Благоевград
0882 961 119МЕНЮ
Начало
За нас
Полезно
Мнения
Контакти
ПОЛЕЗНО
„Моето образование в чужбина“
Езикови курсове
Студентски и младежки програми
ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА
Стъпки при кандидатстването
Безплатни консултации
Тест за професионална ориентация
Писане на Мотивационно писмо
Стипендии и финансиране
Кандидатстване за общежитие


2023, Всички права запазени. Политика за защита на личните данни