facebook Skype
Български English

The Royal Danish Academy of Music

Държава: Дания
Град: Копенхаген

Датската кралска музикална академия е създадена през  1867 година от композитора Ниелс Гаде. Това е най-старата професионална музикална институция в Дания с над 400 студенти.

Намира се в Копенхаген и се характеризира с оживеност и динамика на учебния процес. ДКМА се нарежда сред най-добрите образователни училища в Европа, съсредоточени върху музикалното образование. Целта на ДКМА е постоянно да допринася за развитието на класическата музика, като същевременно разширява кръгозора си към нови тенденции в тази насока. Академията залага изключително много на чуждестранни преподаватели – световно признати имена в областта на музиката, които да предадат своя опит на младите музиканти.

Освен в чисто музикалните аспекти, Академията е насочила усилията си и в педагогическата подготовка с поглед към професионалното преподаване на музика. В последните години академията е подписала много договорни отношения с фирми и институции, представляващи трудовия пазар в Дания, което предоставя възможност за професионална реализация на най-успешните кадри от ДКМА.

Bachelor’s Degree Programs

•Church Music
•Composing
•Instrumental/Voice
•Tonmeister

Master’s Degree Programs

•Church Music
•Composing
•Early Music
•Instrumental/Voice
•Tonmeister
•Orchestra Conducting

Основна информация

Студенти: 400
Срок на обучението: 2 години (бакалавър); 3 години (магистър). 
Учебна година: 2 семестъра
Начало на учебната година: октомври
Срок за кандидатстване: 1 април за бакалавърските и магистърските програми; 12:00 PM на 1 декември за бакалавърската програма за диригенти; 1 февруари за програмите след магистърска степен и Opera Academy.

Други програми: Курсове по датски език.

Настаняване: Академията не предлага настаняване на студентите си, но администрацията оказва съдействие в търсенето на квартира.

Език на обучение: датски, английски

Най-близко летище: Копенхаген

Изисквания
 
- Диплома за завършено образование – в оригинал и превод на датски или английски език
- Сертификат за владеене на английски език - IELTS 5.5
- Успешно издържан вътрешен приемен изпит по специалността

Стипендии

ДКМА не предлага финансиране на студенти от държави - членки на ЕС. Можете да кандидатствате за финансиране от различни банкови и кредитни институции и неправителствени организации.

Такси: Съгласно ЗВО (Закон за висшето образование) на Кралство Дания, граждани на страни- членки на ЕС, не заплащат семестриални такси.

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ СЕ ОБЪРНЕТЕ КЪМ КОНСУЛТАНТ ПО ОБРАЗОВАНИЕТО В НАЙ-БЛИЗКИЯ ЗА ВАС ОФИС НА КУУЛ ТРАВЕЛ. КОНТАКТИ

 
ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ:
 
ЕЗИКОВИ КУРСОВЕ:
2019, Всички права запазени.
Политика за защита на личните данни