Образование в чужбина и езикови курсове в Европа
ТЪРСИ УНИВЕРСИТЕТ
 
ТЪРСИ ЕЗИКОВ КУРС

ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ

ЕЗИКОВИ КУРСОВЕ
 
Заемите за обучение във Великобритания остават!
 
 
“Наскоро властите във Великобритания започнаха разследване за незаконно получени помощи от българи и румънци, които учат на Острова”.  
 
"Български студенти на Острова се оплакаха, че са им блокирали помощите за обучение." 

"След като в края на ноември властите във Великобритания започнаха разследване за незаконно получени помощи за милиони лири от българи и румънци, които учат на Острова, граждани от двете страни съобщиха, че сметките, по които получават парите, вече са блокирани."
 

Това са само част от коментарите, които звучаха в медийното пространство на България и уплашиха родители, кандидат-студенти и студенти.
 

Бихме искали да ви информираме, че става въпрос само за финансова помощ за хора, които имат право да получават такава на база на пребиваване във Великобритания през последните три години. До момента студенти с българско и румънско гражданство, които са живели поне 3 години на територията на Великобритания, са имали право да получават финансиране, с което да покриват разходите си за учебници, квартира, храна и други. И тъй като доскоро не се еизисквало доказателство за това, много хора са злоупотребявали. Вече всички трябва да предоставят валидни документи, удостоверяващи реалното им пребиваване в страната, за да им бъдат отпуснати средства.
 
По отношение на финансирането за студенти, които искат да получат заем за покриване на семестриалните такси за редовна форма на обучение във Великобритания, промяна няма и няма да има независимо от това къде сте живели през последните години. 
 
Официалната информация, която получихме от финансовите институции е, че се гарантира равен шанс на всички кандидати, включително на тези от България и Румъния. 
 
Процедурата за кандидатсване за заем за обучение може да бъде разяснена на всички кандидати в офисите на Куул Травел! 
 
Пожелаваме ви успех!

 София
0882 544 355
Пловдив
0889 777 731
Варна
0882 555 508
Бургас
0886 777 719
Велико Търново
0882 004 833
Стара Загора
0889 532 223
Благоевград
0882 961 119МЕНЮ
Начало
За нас
Полезно
Мнения
Контакти
ПОЛЕЗНО
„Моето образование в чужбина“
Езикови курсове
Студентски и младежки програми
ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА
Стъпки при кандидатстването
Безплатни консултации
Тест за професионална ориентация
Писане на Мотивационно писмо
Стипендии и финансиране
Кандидатстване за общежитие


2022, Всички права запазени. Политика за защита на личните данни