Образование в чужбина и езикови курсове в Европа
ТЪРСИ УНИВЕРСИТЕТ
 
ТЪРСИ ЕЗИКОВ КУРС

ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ

ЕЗИКОВИ КУРСОВЕ
 
University of Cambridge приема матура по английски език вместо езиков сертификат
 
Да, така е! University of Cambridge приема матура по английски език вместо езиков сертификат! И не, това не означава, че нивото на този топ университет е започнало да спада. За справка може да обърнете внимание на резултатите, които приемната комисия очаква от кандидат-студентите, явили се на CAE, CPE, IELTS или TOEFL
 
Mатурата може да се вземе предвид като доказателство за нивото на владеене на английски език, но не всяка оценка е задоволителна. Необходима ти е шестица, като ще бъде обърнато внимание и на хорариума от 9-ти до 12-ти клас. Освен това, за да е сигурно, че в твоя случай резултатът от матурата ще бъде приет, задължително се изисква предварително допитване до приемната комисия. Затова имай едно наум за възможността да се наложи все пак да се явиш на един от другите приети стандартни тестове.

А ето и изискванията за резултатите от тях:
  • IELTS Academic – обикновено се очаква общ резултат от 7.5 с минимум 7.0 на всеки компонент.
  • За студенти от Европейския съюз – отличен резултат от матура по английски език се приема след направено запитване до приемната комисия.
  • Cambridge English: C2 Proficiency – приема се с общ резултат поне 200 и с минимум 185 на компонент.
  • Cambridge English: C1 Advanced – приема се с общ резултат поне 193 и с минимум 185 на компонент + последваща оценка от Езиковия център на университета. След оценката Езиковият център на университета може да посъветва за по-нататъшни действия от страна на кандидата (напр. записване в един от курсовете на Езиковия център или явяване на тест IELTS).
  • TOEFL Internet Based Test (IBT) – не е препоръчително да кандидатствате с него, но в някои случаи се приема като алтернатива на останалите тестове. Обикновено се очаква общ резултат от поне 110 с минимум 25 на всеки компонент.
В някои случаи като условие към офертата за прием от университета може да бъде включено посещаване на курс към Езиковия център на университета и това да замени явяването на един от горепосочените тестове.
 
Независимо на какъв етап от процеса по кандидатстване си решил да предоставиш своето доказателство за ниво на владеене на английски език, по време на интервюто за прием, което е задължително за всички кандидати, ще се очаква високо и конкурентно ниво на изказ и на писмено представяне
 
Ние от Cool Travel можем да те ориентираме къде да се подготвиш за избрания от теб тест, да ти запазим място за явяване на изпита на избрана от теб дата и да ти дадем пълна информация за изискванията за прием за избраната от теб специалност в Unviersity of CambridgeЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ СЕ ОБЪРНИ КЪМ КОНСУЛТАНТ ПО ОБРАЗОВАНИЕТО В НАЙ-БЛИЗКИЯ ДО ТЕБ ОФИС НА COOL TRAVEL. 
КОНТАКТИ


 София
0882 544 355
Пловдив
0889 777 731
Варна
0882 555 508
Бургас
0886 777 719
Велико Търново
0882 004 833
Стара Загора
0889 532 223
Благоевград
0882 961 119МЕНЮ
Начало
За нас
Полезно
Мнения
Контакти
ПОЛЕЗНО
„Моето образование в чужбина“
Езикови курсове
Студентски и младежки програми
ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА
Стъпки при кандидатстването
Безплатни консултации
Тест за професионална ориентация
Писане на Мотивационно писмо
Стипендии и финансиране
Кандидатстване за общежитие


2022, Всички права запазени. Политика за защита на личните данни