Образование в чужбина и езикови курсове в Европа
ТЪРСИ УНИВЕРСИТЕТ
 
ТЪРСИ ЕЗИКОВ КУРС

ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ

ЕЗИКОВИ КУРСОВЕ
 
ТОП 9 на най-добрите университети в Германия!
  На всички е добре известно колко развита и модерна е Германия! Освен, че е една от най-силните икономики в света, тя е и световен образователен център. Богат избор, както на университети, така и на специалности. С влизането ни в ЕС през 2007 г., възможностите за обучение в тази прекрасна страна се увеличиха многократно. И тъй като интереса към Германия се увеличава все повече и повече, ние се постарахме да Ви представим тази изключително интересна и полезна класация. Тя е направена от не кой да е, а от престижният сайт за световно образованием, т.нар. TopUniversities. Ето я и нея: 
 
9. Eberhard Karls Universität

   
  
  Университетът в Тюбинген е един от най-старите университети в Европа. Няколко стотин години от историята на науката и хуманитаристиката са написани тук. EKU съществува от 1477 г., когато граф Еберхард "брадатия" от Вюртемберг основава университета. В историческия център на Тюбинген едва ли има сграда или площад, който не е свързан с известен учен. Първенците на града са Хегел, Хьолдерлин и Шелинг, Мьорике и Уланд, Йоханес Кеплер и Уилям Шикард. Тюбинген и до днес си остава място на научните изследвания и обучението. 


Повече информация за университета, можете да откриете ТУК.

8. Georg-August-Universität 

    Университетът в Гьотинген е публичен изследователски университет в град Гьотинген в Долна Саксония. Основан през 1734 г. от британския крал Джордж II, той е играл главна роля в развитието на града и околностите. Гьотингенският университет като един от деветте немски университета, имащи потенциал за глобално развитие и място сред най-важните институции на висшето образование. Университетът предлага безплатни езикови курсове по повече от 14 различни езика, сред които: немски, китайски, руски, португалски и много други. Гьотинген е град, известен със своите 44 нобелови лауреати. 25% от населението.


Повече информация за университета, можете да откриете ТУК.

                      7.Rheinisch-Westfälische Technische Hochschule


   RWTH е университетът, в който технологиите се развиват всеки ден! Това учебно заведение се съревновава със системата на американските университети по технологии. Поместен е в централната част на западната германска граница – Аахен. Градът е прочут с великолепната си катедрала, известна като Императорската катедрала. Аахен е разположен в непосредствена близост до границата на Гемания с Белгия и Холандия, в провинция Северен Рейн-Вестфалия, на около 65 км западно от Кьолн. В него живеят около 260 000 души. Университетът в Аахен пък има своите над 35 хиляди студенти, които се обучават в 126-те му бакалавърски и магистърски програми. RWTH е престижно учебно заведение, което обучава високо квалифицирани специалисти. Постиженията на студентите и преподавателите в инженерните науки надхвърлят границите на отделна държава и континент. Без ни най-малко съмнение можем да кажем, че това е един космополитен университет, събиращ най-блестящите таланти от цял свят.

Повече информация за университета, можете да откриете ТУК.

6. Humboldt-Universität Berlin


    Берлин е световен град с културно, политическо, медийно и научно значение. Икономиката му се базира предимно на сектора на услугите. Столицата е сред най- популярните туристически дестинации в Европейския съюз. В града се помещават множество престижни университети, изследователски центрове, паметници на културата, музеи и спортни съоръжения. Берлин е притегателен център за хора на изкуството от цял свят. Humboldt - Universitat е частен колеж който е основан във форум за оживена дискусия сред изтъкнати учени и философи.  
Университетът е основан в Берлин през 1810 г. и в основата на концепция, която Вилхелм фон Хумболд е изтъкнал "майката на всички съвременни университети". Университетът в момента поддържа официални контакти на близо 100 академични институции на всички континенти, и има повече от 400 официални договори в рамките на програмата "Сократ". В Humboldt - Universitat студенти от над 100 различни чужди страни в момента са записани. Международните студенти са 10.9%. Университетът обхваща всички основни академични дисциплини в изкуство и хуманитарни науки, социални науки, хуманната медицина, аграрни науки, математика и природни науки. В момента 207 учебни курсове и програми се предлагат в Humboldt - Universitat. В университета се предлагат 19 специалности за степен "бакалавър" на дванадесет различни езици, включително и няколко източноевропейски езици. Степен "магистър" може да бъде получена в 59 различни специалности.

Повече информация за университета, можете да откриете ТУК.


5. Freie Universität Berlin


   Freie Universität е един от единадесетте университетa, които са успешни и в трите линии на финансиране по програмата Excellence - инициатива на германското правителство от 2012 г. Бъдещата концепция за развитие на Freie Universität се основава на три основни стратегически центъра: Център за стратегически изследвания, който се фокусира върху планирането на научните изследвания, Център за международно сътрудничество и изследвания и школата Dahlem, която поддържа ново поколение академични таланти. В основните характеристики на изследователските дейности на Freie Universität се включват разнообразни световни академични и научни мрежи за сътрудничество като част от общи проекти с други лица и организации,  работещи в областта на научните изследвания. Университетът има иновативни концепции и по отношение на младши учени, които подкрепя в техните разработки.

Повече информация за университета, можете да откриете ТУК


4.Karlsruher Institut Für Technologie


      KIT е сред водещите институции за инженерни изследвания в световен мащаб. Като член на Асоциацията на Хелмхолц, най-голямата научна организация в Германия, институтът прави големи инвестиции в най-добрите национални и международни изследователски програми. Комбинацията от силните страни на университета и на изследователския център е в основата на отличното образование и обучението на високо ниво. Целта на изследванията е не просто да се стигне до теоретични обобщения, но и резултатите да бъдат приложени в практиката. Центърът за управление на иновациите и услугите на KIT поддържа директен трансфер на новите открития и иновативните идеи към индустрията и обществото.


Повече информация за университета, можете да откриете ТУК


3. Ludwig-Maximilians-Universität


 
     Според много немски и международни класации университетът е един от водещите изследователски институти в света. LMU Мюнхен има 18 факултета и предлага обучение в специалности от всички области на висшето образование. В университета обучението на младите хора се приема много сериозно. Когато става дума за академично разнообразие, също се има предвид и изчерпателност в образованието, което обхваща развитие на социалните умения заедно с критичното осъзнаване на ценностите и историята. Ректорът на университета - проф. д-р Хюбер, казва: "В LMU поставяме на първо място нашата вяра в отворените умове, въображението и обещаващите идеи - затова ви каня да се присъедините към нас, да учите, преподавате и провеждате изследвания в LMU Мюнхен!"

Повече информация за университета, можете да откриете ТУК
.


2. Ruprecht-Karls-Universität 


    Невероятно, но факт! Университетът в Хайделберг е създаден през 1386 година! В дванадесетте факултета на Хайделбергския университет учат над 30 000 студенти. С над 160 специалности, RKU предлага широк спектър от комбинации на учебни предмети, почти несравними с другите немски университети. Този уникален набор създава оптимални възможности за индивидуални и интердисциплинарни изследвания. Космополитната атмосфера на Хайделберг е една от отличителните характеристики на града. Той е оживен център на региона Рейн-Некар и се характеризира с интензивна изследователска дейност в научноизследователски институции. Международните компании, с които работи съвместно университетът, формират изследователска мрежа, осигуряваща широк асортимент от контакти и възможности за сътрудничество на изследователи и студенти от Хайделбергския университет.

Повече информация за университета, можете да откриете ТУК.


1.Technische Universität München


   Technische Universität München (TUM) е един от най-добрите университети в Европа. Той е поел ангажимент за високи постижения в областта на научните изследвания и преподаването, интердисциплинарно обучение и активно насърчаване на обещаващи млади учени. Университетът също има силни връзки с фирми и научни институции от целия свят. TUM е един от първите университети в Германия, обявен за университет с върхови постижения. Според Академичната класация на световните университети, TUM е оценен като германски университет номер едно в последните пет години.
Повече информация за университета, можете да откриете ТУК.
 
 
Заповядай в офис на Куул Травел за БЕЗПЛАТНА консултация за Германия !

COOL TRAVEL BULGARIA
Пътувай с нас в света на знанието! 

София
0882 544 355
Пловдив
0889 777 731
Варна
0882 555 508
Бургас
0886 777 719
Велико Търново
0882 004 833
Стара Загора
0889 532 223
Благоевград
0882 961 119МЕНЮ
Начало
За нас
Полезно
Мнения
Контакти
ПОЛЕЗНО
„Моето образование в чужбина“
Езикови курсове
Студентски и младежки програми
ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА
Стъпки при кандидатстването
Безплатни консултации
Тест за професионална ориентация
Писане на Мотивационно писмо
Стипендии и финансиране
Кандидатстване за общежитие


2022, Всички права запазени. Политика за защита на личните данни