Образование в чужбина и езикови курсове в Европа
ТЪРСИ УНИВЕРСИТЕТ
 
ТЪРСИ ЕЗИКОВ КУРС

ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ

ЕЗИКОВИ КУРСОВЕ
 
Най-добрите учебни заведения във Великобритания

Университети в Англия и Великобритания – кои са най-добрите учебни заведения?

Определено Великобритания е дестинация, известна не само с Биг Бен, Бъкингамския дворец и Кралицата. Островът е популярен сред всички хора по света с елитните си университети, като University of Oxford  и University of Cambridge. Ако си избрал да продължиш образованието си в Англия, Шотландия, Уелс или Северна Ирландия, кои са най-добрите учебни заведения, от които да избереш? Не се чуди! Ние сме тук и сега ще ти представим класацията на най-добрите университети за избраната от теб дестинация!

Университети в Англия 1University of Oxford

Едва ли ще те учуди фактът, че водещ в класацията на университетите в Англия и като цяло в света е University of Oxford. Трябва да знаеш обаче, че приемът в този университет в Англия е изключително труден, като за всяко свободно място кандидатстват около 5-ма кандидат-студенти. Този университет в Англия е дом на 20 409 бакалаври и магистри, като 38% от тях са чуждестранни студенти. Със сигурност търпението и упорството си струват, защото University of Oxford ти предлага 250 различни бакалавърски програми, както и всевъзможни комбинации за твоите интереси и познания. Комбинацията от философия, политически науки и икономика е една от най-често избираните и доскоро се срещаше само в този университет в Англия. University of Oxford е алма матер на над 30 световни лидери, 26 британски министър-председатели, 26 носители на Нобелова награда, както и над 120 олимпийски медалисти. Сред най-известните личности, получили образованието си в този университет в Англия, са Стивън Хокинг, Хю Грант и Индира Ганди. Изключително качественото образование на този университет в Англия гарантира, че 95% от завършилите студенти си намират работа или продължават образованието си в рамките на 6 месеца след дипломирането си. 

University of Cambridge

Университети в Англия 2Също като престижното учебно заведение в Оксфорд, University of Cambridge е един от световно признатите университети в Англия, както и една от най-старите и престижни образователни институции в света. Този университет в Англия е дом на над 18 хиляди студенти, 35% от които не са жители на острова. Всички те се обучават в над 100 академични департамента. Основната сила на University of Cambridge е математика, като в този университет в Англия са получили образованието си много британски учени. Свидетелство за това са общо 92-ма нобелови лауреати (актьори, политици, аристократи, спортисти и много други), както и много математици с различни световни постижения. Кандидатстването за бакалавърските програми на този университет в Англия е изключително трудно, като процентът прием на студенти е по-малък от 25%. Но това със сигурност не трябва да те отказва! Cool Travel вече може да се похвали с клиенти, приети в този престижен университет в Англия!

Imperial College London

Това е един от университетите в Англия, който рядко слиза от челните места за най-добри университети в света в области като инженерство, медицина, бизнес, наука и развитие на нови технологии. Основан през 1907 година, той е обеднявал три колежа в Лондон, като към момента университетът в Англия има 15 200 студенти. Разнообразието на обучаващите се е голямо, като чуждестранните студенти са от над 125 националности. При този университет в Англия процентът на чуждестранни бакалаври и магистри е доста висок – цели 55%. 

University College London

University College London е първият университет в Англия, които приема студенти, независимо от техния произход, религия и раса, както и непрестанно се стреми броят на мъже и жени студенти да бъде равен. В този университет в Англия се обучават над 30 хиляди студенти, от които 49% не са жители на острова. Най-желаните специалности сред кандидат-студентите в този университет в Англия са философия, политика и икономика, където за 1 място учебното заведение получава 30 кандидатури. Известни алумни на университета в Англия са Махатма Ганди и Александър Бел (човекът, изобретил телефона). Сред тях попада и вокалистът на бандата Coldplay Крис Мартин, който всъщност се запознал с останалите участници в проекта по време на обучението си в този университет в Англия!

London School of Economics and Political Science

Ако се чудиш кой е университетът в Англия с най-много чуждестранни студенти, то това е London School of Economics and Political Science! От малко над 10 хиляди обучаващи се, смайващите 71% са чуждестранни студенти. Най-силните страни на този университет в Англия са правото, икономиката, историята, философията и политиката. Към момента 26% от всички нобелови лауреати в област икономика са възпитаници на London School of Economics and Political Science. Интересът към този университет в Англия със сигурност не е малък. Само за 2014 година за 1 500 свободни места са получени 17 хиляди кандидатури. Ако избереш този университет в Англия, е вероятно да попаднеш на лекция на световноизвестни личности и лидери.

Университети в Англия 3University of Glasgow

Когато говорим за университети във Великобритания, със сигурност не трябва да забравяме University of Glasgow! Знаеш ли, че той е един от най-старите университети в света, в които се преподава на английски? Точно така! Над 560 години история и знания, събрани под покрива на един университет в Англия. University of Glasgow приветства над 23 хиляди бакалаври и магистри от над 140 различни държави – общо над 8 200 студенти. Освен това този университет може да се похвали с наградата на 2018 година за най-добър университет в Шотландия. 

University of Manchester

Това е най-големият университет в Англия – той е дом на над 35 хиляди студенти, като 38% от тях не са жители на острова. Огромният брой студенти превръща университета в Англия в оживено място с приветстваща атмосфера за всеки бъдещ висшист. Всички специалности са разделени в 4 отделни факултета – науки за живота (биология, биохимия, зоология, молекулярна биология и други), хуманитарни науки, медицина и инженерство и физика. Библиотеката на университета в Англия е изключително богата, като в нея се помещават над 4 милиона книги и ръкописи, над 41 хиляди електронни журнала и близо половин милион електронни книги. За този университет в Англия се твърди, че има най-голямата мрежа от алумни студенти, като по техни думи те наброяват над 300 хиляди души от над 190 държави по света. 

Кандидатстване в университет в Англия и Великобритания с помощта на Cool Travel!

Със сигурност университетите в Англия могат да гарантират не само образование на световно ниво, но и незабравимо преживяване за всеки студент! Ако все още се чудиш къде да продължиш да учиш, помисли за университет в Англия. А ако вече си решил кое е учебното заведение за теб, ние ще ти помогнем с процеса на кандидатстване! Ние ще бъдем твоят доверен партньор в процеса на кандидатстване в университет в Англия! Свържи се с нас за повече информация или посети най-близкия офис на Cool Travel за среща с нашите образователни консултанти.
София
0882 544 355
Пловдив
0889 777 731
Варна
0882 555 508
Бургас
0886 777 719
Велико Търново
0882 004 833
Стара Загора
0889 532 223
Благоевград
0882 961 119МЕНЮ
Начало
За нас
Полезно
Мнения
Контакти
ПОЛЕЗНО
„Моето образование в чужбина“
Езикови курсове
Студентски и младежки програми
ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА
Стъпки при кандидатстването
Безплатни консултации
Тест за професионална ориентация
Писане на Мотивационно писмо
Стипендии и финансиране
Кандидатстване за общежитие


2022, Всички права запазени. Политика за защита на личните данни