Образование в чужбина и езикови курсове в Европа
ТЪРСИ УНИВЕРСИТЕТ
 
ТЪРСИ ЕЗИКОВ КУРС

ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ

ЕЗИКОВИ КУРСОВЕ
 
КАК ДА ФИНАНСИРАМ СВОЕТО ОБРАЗОВАНИЕ В ГЕРМАНИЯ ?

      Голяма част от кандидат-студентите, желаещи да следват в чужбина се сблъскват с проблема как да финансират своето образование. Решение на този казус предлагат множеството опции за стипендии и финансиране. Те се предлагат от редица федерални институции, фондации, бизнес корпорации и банкови организации. Предвид факта, че повечето германски университети са безплатни, а студентите заплащат само административни такси за ползване на обществен транспорт, пропуски за библиотеки и читални в размер на около 500 евро годишно . Необходимите средства за финансиране са свързани по-скоро с разходи за учебници, помагала, пособия необходими в процеса на обучението, разходи за общежитие, храна и джобни. В тази статия ще ви представим, няколко от най-популярните и често използвани програми за студентско финансиране:


     1. BaföG 
   Отпускането на студентски заеми се разглежда като начин да се проправи пътя до висше образование за студенти, чиито родители не могат да си позволят да финансират образованието на децата си. Федералният закон, който регулира тези студентски заеми и безвъзмездни помощи, се нарича "Bundesausbildungsforderungsgesetz" (Federal Training Assistance Act) или "BAföG". Този заем се отпуска на: гимназисти, студенти в редовна или задочна форма на обучение, както и ученици от училища за професионално обучение. Текущата максимална сума на месец (за студент) е 643 евро. Заемът BAföG обикновено се отпуска с условие, че когато студентът завърши образованието си и получава определен доход, започва да връща сумата по заема, като половината пари са отпуснати като безвъзмездна помощ за студента.

      2. Deutscher Akademischer Austauschdienst (DAAD)
    Германската служба за академичен обмен е най-голямата немска организация за подкрепа в областта на международното академично сътрудничество. DAAD е частна, финансирана федерално и от държавата, самоуправляваща се националната агенция на институциите за висше образование в Германия, която обхваща над 365 германски висши учебни заведения. DAAD предлагат награди и субсидии по време на следването или за проучвания или изследвания в Германия във всички акредитирани немски институции за висше образование. Със своя годишен бюджет, тя подпомага около 50 000 стипендианти годишно, приблизително 11 хиляди от които са с дългосрочни стипендии. DAAD е всъщност най-голямата подобна академична организация в световен мащаб. DAAD субсидиите са на разположение на студенти от всички академични дисциплини и от всяка учебна степен, включително студенти, завършващи студенти и наскоро завършили с бакалавърска степен, магистърска степен, докторанти, постдокторанти, учени и преподаватели.

      3. KFW
     KFW е германска банкова група, отпускаща студентски заеми за финансиране на висшето образование. Такъв заем се отпуска независимо от доходите на родителите, без обезпечение. След кандидатстване и одобряване на студента се сключва договор за кредит с много гъвкави условия: студентът може да тегли между 200 и 650 евро на месец, като не се обвързва с определена точна сума, а всеки месец решава колко му трябват. За периода, в който се взима кредита, не се плащат никакви допълнителни такси (за управление, за обработка и тн). След като студентът престане да взима кредита има до 2 години време да си намери работа, преди да започне да го изплаща.

      4.BAYHOST

      Баварското министерство на науката, научните изследвания и изкуството отпуска магистърски и докторантски стипендии на талантливи младежи от България, Хърватска, Чехия, Унгария, Полша, Румъния, Сърбия, Словакия и Украйна . Стипендиите се отпускат първоначално за една година, като има възможност да се удължат в последствие още два пъти за общо 3 годишен срок. Стипендиите се изплащат в дванадесет вноски сума възлиза годишно € 8.400 или € 700 месечно.

Заповядай в офис на Куул Травел за БЕЗПЛАТНА консултация за Германия !

COOL TRAVEL BULGARIA
Пътувай с нас в света на знанието! 

София
0882 544 355
Пловдив
0889 777 731
Варна
0882 555 508
Бургас
0886 777 719
Велико Търново
0882 004 833
Стара Загора
0889 532 223
Благоевград
0882 961 119МЕНЮ
Начало
За нас
Полезно
Мнения
Контакти
ПОЛЕЗНО
„Моето образование в чужбина“
Езикови курсове
Студентски и младежки програми
ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА
Стъпки при кандидатстването
Безплатни консултации
Тест за професионална ориентация
Писане на Мотивационно писмо
Стипендии и финансиране
Кандидатстване за общежитие


2022, Всички права запазени. Политика за защита на личните данни