Образование в чужбина и езикови курсове в Европа
ТЪРСИ УНИВЕРСИТЕТ
 
ТЪРСИ ЕЗИКОВ КУРС

ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ

ЕЗИКОВИ КУРСОВЕ
 
Истории на успеха: Виктория Желязкова

Запознаваме те с още една наша студентка от Бургас, която ни се довери и вече учи бакалавърска степен Film Production в University of Portsmouth, Англия. Тя се казва Виктория Желязкова и с радост отговори на няколко наши въпроса!

Визитка на студента:
ИмеВиктория Желязкова
Учила вПрофилирана гимназия за романски езици „Георги Стойков Раковски“, Бургас
Студентка в: University of Portsmouth, UK

1. Какво те накара да избереш Куул Травел и как оценяваш работата на твоя консултант? 
В началото кандидатстването в чужбина ми се струваше като някаква далечна мечта и си нямах представа как бих могла да я реализирам. Когато се записах за  кандидатстване, очаквах поредния незаинтересуван консултант, който просто ще въведе данните ми в системата и толкова. Но дълбоко грешах. Запознах се с една от най-добрите консултантки, чиито нерви съм имала удоволствието да късам. Тя беше готова да слуша часове наред мен и още половин Бургас за нашите невероятни мечти, глупави въпроси и най-вече милионите притеснения по кандидатстването. Не просто си вършеше работата, а успяваше да отдели специално внимание на всеки. За нея всеки един от нас беше звезда. 
 
2. Достатъчно ясно и изчерпателно ли беше проучването на университети, изготвено от нас за избраната от теб специалност? 
Специалността, която исках, не беше сред най-често избираните, а и имах редица необичайни изисквания, с които консултантът ми трябваше да се съобрази. Проучването успя изчерпаемо да покрие критериите и да ми създаде ясна представа, а това извънредно много улесни избора ми. 
 
3. Получи ли необходимата подкрепа при писането и поправките на твоето писмо? 
Едно от най-трудните неща за мен беше писането на мотивационното писмо. И за всеки, който си мисли, че то не е голяма философия – писането му отне месеци. Всяка седмица ходих при консултантката за съвети и насоки, всяка седмица текстът беше половината зачеркван, но накрая от един слабоскалъпен абзац, то се превърна в нещото, заради което университетите, в които кандидатствах, ме приеха.
 
4. С какво още смяташ, че сме ти били полезни? Получи ли помощ с портфолиото, общежитията и студентския заем? 
Не получих само помощ с подаването на документи и писането на мотивационно писмо. Куул Травел ми помогнаха във всеки един аспект. Трите титана, които бяха застанали на пътя, наречен кандидатстване, бяха портфолиото, общежитията и студентският заем. За тези три неща бях единствено чувала, но си нямах представа как да се справя с тях. Куул Травел ми обясниха целия процес и го улесниха безкрайно много, но най-важното – въоръжиха ме с вдъхновение да не се пречупя пред тези, тогавашни титани, а сега камъчета по пътеката към успеха.
 
5. Би ли препоръчал Куул Травел на приятел и защо?
Със сигурност бих препоръчала Куул Травел, защото без тях не бих успяла да се справя. Това е агенция, която не би ти предложила единствено университети, с които работят, а ти дават възможност сам да избереш кой път е най-добър за теб. И помощта не стига само до образователната сфера - дават ти съвети, свързани с живота в чужбина като цяло. Те са от малкото агенции, които заемат лична позиция, интересуват се от твоите мечти.

Ако и ти си от Бургас и искаш нашият консултант там, Татяна Маринова, да ти помогне с кандидатстването, потърси контактите ѝ тук

София
0882 544 355
Пловдив
0889 777 731
Варна
0882 555 508
Бургас
0886 777 719
Велико Търново
0882 004 833
Стара Загора
0889 532 223
Благоевград
0882 961 119МЕНЮ
Начало
За нас
Полезно
Мнения
Контакти
ПОЛЕЗНО
„Моето образование в чужбина“
Езикови курсове
Студентски и младежки програми
ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА
Стъпки при кандидатстването
Безплатни консултации
Тест за професионална ориентация
Писане на Мотивационно писмо
Стипендии и финансиране
Кандидатстване за общежитие


2022, Всички права запазени. Политика за защита на личните данни