Образование в чужбина и езикови курсове в Европа
ТЪРСИ УНИВЕРСИТЕТ
 
ТЪРСИ ЕЗИКОВ КУРС

ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ

ЕЗИКОВИ КУРСОВЕ
 
Истории на успеха - Александър Манев

Дойде моментът да ти представим Александър: един от нашите най-амбициозни студенти от Пловдив! Негов помощник в начинанието да стигне до Германия и TUM бе Татяна Стоименова. Но нека той ти разкаже лично за пътя, който извървяхме заедно!

Визитка на студента:
Име: Александър Манев
Завършил: МГ "Академик Кирил Попов", Пловдив
Учи в: Германия, TUM (Technische Universität München)

1. Какво те накара да избереш Куул Травел и как оценяваш работата на нашите консултанти?

От много отдавна да следвам в Германия, и по-точно в Technische Universität München, беше моя мечта. В 11. клас в гимназията, в която учех, бяха дошли консултанти от Куул Травел и ни раздадоха рекламни флаери за семинарите, които организират, както и списания с полезна информация за образованието в чужбина. Веднага се записах за семинара и след няколко дни се озовах в Хотел „Тримонциум”. Там срещнах част от консултантите на Куул Травел, които точно и ясно ми отговориха на всички въпроси. В последствие срещнах и Татяна Стоименова, която се занимаваше пряко с моето кандидатстване, и още тогава ме грабна с приятелското си отношение и увереността, че мога да ѝ се доверя за нещо толкова важно, каквото е кандидатстването в университет. След този семинар, както и безплатната консултация в офиса на Куул Травел в Пловдив, бях сигурен, че това ще бъде фирмата, с която ще кандидатствам, и че вместо да си губя времето в търсене и сравняване на услугите с други фирми, ще се фокусирам върху това, което пряко се изисква от мен – сертификат по език, добра диплома, мотивационно писмо, автобиография, практика и т.н. Бях спокоен, че всички документи ще бъдат подготвени в срок и ще бъда напътстван във всяко едно отношение по време на кандидатстването. Когато чух от Татяна всички неща, които трябва да свърша, за да бъда приет в желания от мен университет в желаната специалност, се мотивирах изключително много… И в крайна сметка успях да изпълня всички изисквания. Взех изпита си по немски език от първия път с желаните оценки, имах 6.00 и на двата ДЗИ и бях награден с отличието „Национална диплома”, явявах се на много състезания и олимпиади, изкарах практика по специалността. Татяна беше до мен във всеки един етап. И въпреки цялата паника около коронавируса и пандемията, отложените срокове и напрежението от всичко предстоящо, тя ми даваше спокойствие, че всичко ще бъде така, както искам. Така и стана, за което съм ѝ много благодарен.   

2. Считаш ли за полезен семинара за писане на мотивационно писмо и получи ли необходимата подкрепа при писането и поправките на твоето писмо?

Напълно! Бях наясно предварително защо искам да уча точно тази специалност в точно този университет, знаех какви са личните ми качества и умения и защо съм подходящият кандидат. Единственото, от което имах нужда, беше да „излея” всичко това в нужната форма и да стане един смислен и последователен текст. С насоките и препоръките, които получих от Татяна, това стана много лесно. Освен това тя лично прочете моето мотивационно писмо и ми даде идеи как да го подобря.  

3. Достатъчно ясно и изчерпателно ли беше проучването на университети, изготвено от нас за избраната от теб специалност?

Както по-горе споменах, още когато отидох на семинара на Куул Травел в Пловдив, аз знаех каква специалност искам да следвам и точно в кой университет. Въпреки това от чисто любопитство реших да направя тестовете, които от Куул Травел ми предложиха. След известно време, когато получих позвъняване по телефона и бях поканен на индивидуална консултация в офиса на Куул Травел, бях много приятно изненадан, защото резултатите от теста напълно съвпадаха с моите интереси. Проучването за изискванията на университетите ми бяха представени точно и ясно и така успях да подредя лесно всичко, което трябва да изпълня, за да стигна до заветната цел, и съответно да си разпределя добре времето.

4. С какво още смяташ, че сме ти били полезни? Получи ли помощ с кандидатстването за студентско финансиране, стипендии или настаняване например?

Получих помощ при кандидатстването за общежитие, като всеки път Татяна ме осведомяваше малко преди порталът за кандидатстване да бъде отворен. Но най-важното нещо, което получих, беше сигурността в това, което правим, приятелското отношение и професионализма в подготвянето на всички необходими документи. Също така благодарение на Татяна аз получих контактите и на други българи, кандидатстващи в избрания от мен университет, с които се сприятелихме и си обменяхме всякаква информация. Смятам, че в бъдеще още повече ще усетя плюсовете от тези запознанства.

5. Би ли препоръчал Куул Травел на приятел и защо?

Със сигурност бих препоръчал Куул Травел на всеки, който желае да кандидатства в чужбина. Това е фирмата, на която поверих мечтата си и която се справи с всичко точно както исках. Ето затова ѝ имам пълно доверие. Едно от най-важните за мен неща беше да съм част от целия процес на кандидатстване и да знам какво се случва през цялото време. Татяна беше изключително отзивчива и постоянно ме държеше в течение със случващото се с кандидатурата ми. Също така отговаряше веднага на всеки мой въпрос, независимо по кое време е зададен. Препоръчвам Куул Травел на всички, които искат мечтата им да стане реалност и процесът по реализирането ѝ да бъде не напрягащ, а приятен. И отново искам да използвам възможността да благодаря лично на Татяна и на целия екип на Куул Травел за цялата ни съвместна работа!

Ако и ти си от Пловдив и искаш да работиш с Татяна по своите мечти:
запази онлайн консултация или на място тук!
София
0882 544 355
Пловдив
0889 777 731
Варна
0882 555 508
Бургас
0886 777 719
Велико Търново
0882 004 833
Стара Загора
0889 532 223
Благоевград
0882 961 119МЕНЮ
Начало
За нас
Полезно
Мнения
Контакти
ПОЛЕЗНО
„Моето образование в чужбина“
Езикови курсове
Студентски и младежки програми
ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА
Стъпки при кандидатстването
Безплатни консултации
Тест за професионална ориентация
Писане на Мотивационно писмо
Стипендии и финансиране
Кандидатстване за общежитие


2022, Всички права запазени. Политика за защита на личните данни