Образование в чужбина и езикови курсове в Европа
ТЪРСИ УНИВЕРСИТЕТ
 
ТЪРСИ ЕЗИКОВ КУРС

ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ

ЕЗИКОВИ КУРСОВЕ
 
ДЕСТИНАЦИЯ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ: ЛОНДОН

Великобритания (Great Britain) е островна държава, обединяваща Англия, Шотландия и Уелс. Към Обединеното кралство (United Kingdom), от друга страна, се включва и Северна Ирландия. 

Столица и на Англия, и на Великобритания е 8-милионният град Лондон. Той е важен икономически, научен и културен център на света. Дели се на 33 района, в него има 10 огромни музея, събрали история и изкуство от цял свят, и 46 висши учебни заведения! 

Лондон е притегателна дестинация за бъдещи студенти, желаещи да получат елитно образование, да живеят в мултикултурна среда и не на последно място - да научат уличния английски жаргон. След като преодолеете културния шок и привикнете да живеете на много по-високи обороти от тези, на които сте свикнали, ще осъзнаете, че вече се намирате в един от центровете на съвременния живот! 

Ето и списък с университетите и колежите, които се намират в Лондон:

Birkbeck, University of London
Brunel University
Central School of Speech and Drama
City University London
Conservatoire for Dance and Drama
Courtauld Institute of Art
Coventry University London Campus
GCU London
Goldsmiths, University of London
Guildhall School of Music and Drama
Heythrop College, University of London
Imperial College London
Institute of Cancer Research
Institute of Education
King's College London
Kingston University London
London Business School
London Metropolitan University
London School of Economics and Political Science (LSE)
London School of Hygiene and Tropical Medicine
London South Bank University
Middlesex University
Open University
Queen Mary, University of London
Ravensbourne
Regent's University London
Rose Bruford College of Theatre & Performance
Royal Academy Of Music
Royal College of Art
Royal College of Music
Royal Holloway University of London
Royal Veterinary College
School of Advanced Study
SOAS, University of London
St George's, University of London
St Mary's University College, Twickenham
Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance
UCL (University College London)
UEA London
University of East London
University of Greenwich
University of London International Programmes
University of Roehampton
University of the Arts London
University of West London
University of Westminster


Икономиката в Лондон също е много силно развита. Това е градът на Bank of England, London Stock Exchange и Lloyd's of London insurance market. Над 35 милиона кв.м оттериторията на мегаполиса е офис площта му. Не малко пространство заемат и десетките мащабни паркове, разходките в които са много популярни в Лондон. Най-големите и най-известни от тях са Хайд парк, Кенсингтън гардънс и Риджънтс парк. Удобни са за пикник през почивните дни, когато студентите не посещават лекции.

Интересен факт е, че едни от най-скъпите имоти са тези в Лондон. И дори да успеете да купите жилище там, то ще бъде ваше само за 100 години, след това ще трябва да го върнете на Кралицата или на наследниците ѝ! Доста печеливш бизнес в Лондон развиват притежателите на хотели и къщи за гости, тъй като на година през града минават над 27 милиона туристи, търсещи къде да пренощуват. Да не говорим за 46-те университета, които захранват собствениците на частни жилища за отдаване под наем.

Лондон играе важна роля и за киноиндустрията – историите на игрални и анимационни филми като „Оливър Туист”, „Питър Пан”, „101 далматинци”, „Мери Попинс”, „Нотинг хил”, Match Point, V For Vendetta се развиват именно в този град! От средата на 60-те години той е обявен и за Център на младежката култура. А през 2012 г. става първият град, който три пъти е домакин на Олимпийските игри. Разбира се, не трябва да забравяме и най-интересният за футболните фенове факт – лондонските футболни отбори са 14, като 6 от тях са в Premier League – Арсенал, Челси, Фулъм, Кристъл Палас, Тотнам Хотспур и Уест Хям.

Остава най-важният въпрос за бъдещите студенти – защо да избера именно Лондон за моя учебна дестинация? Освен всички възможности за развитие и за забавление, които предлага градът, той е популярен и с престижните висши учебни заведения, намерили място в него. Imperial College London например е на 8-мо място в класацията на Таймс за университетите по света, а University College London – на 17-то. 

Обучението в университетите в града покрива всички области на образованието – от един от световноизвестните институти за изследвания на рака до академиите за музика и изобразително изкуство. В зависимост от областта, която сте избрали за своето висше образование, консултантите на Cool Travel ще ви предложат най-добрата възможност за вас и ще ви съдействат по време на целия процес по кандидатстване!

За повече информация, заповядайте в най-близкия офис на Cool Travel!ОЧАКВАЙТЕ: СЕДМИЦА на университетите в Уайтчапъл, Лондон

София
0882 544 355
Пловдив
0889 777 731
Варна
0882 555 508
Бургас
0886 777 719
Велико Търново
0882 004 833
Стара Загора
0889 532 223
Благоевград
0882 961 119МЕНЮ
Начало
За нас
Полезно
Мнения
Контакти
ПОЛЕЗНО
„Моето образование в чужбина“
Езикови курсове
Студентски и младежки програми
ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА
Стъпки при кандидатстването
Безплатни консултации
Тест за професионална ориентация
Писане на Мотивационно писмо
Стипендии и финансиране
Кандидатстване за общежитие


2022, Всички права запазени. Политика за защита на личните данни