Образование в чужбина и езикови курсове в Европа
ТЪРСИ УНИВЕРСИТЕТ
 
ТЪРСИ ЕЗИКОВ КУРС

ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ

ЕЗИКОВИ КУРСОВЕ
 
Дания - допълнителни срокове

Утре, 15 март, до 13:00 часа българско време, е крайният срок за кандидатстване за бакалавърски програми в държавните датски университети. Затова пък за желаещите да учат магистратура в страната на замъците все още не е късно, тъй като част от университетите имат различни срокове за кандидат-магистрите. 

Добре е тези от вас, които са решили да продължат висшето си образование в Дания, да се свържат с нас възможно най-скоро, тъй като макар и по-късни, крайните срокове за кандидатстване в магистърските програми не са чак толкова далеч във времето. Ето няколко примера за държавни университети с предстоящ прием:

University of Southern Denmark – 1 април
University of Copenhagen – 1 април
IT University of Copenhagen - 1 април
Aalborg University – 1 май

Винаги остава и вариантът за кандидатстване в частни университети както за бакалавърски, така и за магистърски програми. В тях обикновено има прием няколко пъти в годината. Предлагат се варианти за стипендии, а финансовите институции никога не биха отказали да отпуснат кредит, ако отговаряте на условията им.

Третата опция за кандидатстване в Дания след 15 март е този за прием през летния семестър, т.е. с начало на учебната година през март/април 2015 г. В повечето университети срокът за подаване на документи в този случай е до 15 септември 2014 г. Препоръчително е кандидатстването да започне поне 1-2 месеца по-рано, тъй като не за всички специалности е възможен прием през летния семестър.

Необходими документи за кандидатстване са:

  • Диплома за средно образование И/ИЛИ академична справка – За тези от вас, които все още са 12. клас и не са получили дипломата си, кандидатстването става с академична справка.
  • Сертификат по език – IELTS, TOEFL, CPE, CAE, DELF, DALF и други – В случай че още не сте се явили на изпит за сертификат, ние бихме могли да ви ориентираме кой е най-подходящ за вас и да ви запишем за полагането му на избрана от вас дата. А ако все още не се чувствате достатъчно подготвени, с радост ще организираме подготовката ви в зависимост от нивото ви по езикa.
  • Мотивационно писмо – Cool Travel организира семинари за писане на мотивационно писмо, които целят да ориентират кандидат- студентите какво точно представлява то и как се пише.
  • Препоръки от учител - набавете си 1-3 препоръки от учителите, с които работите и ви познават най-добре.

 Повече информация за Дания ще намерите тук!

Заповядайте в офисите ни или се свържете с нас по телефон, име йл, скайп или фейсбук за БЕЗПЛАТНА консултация и/или БЕЗПЛАТЕН тест за професионална ориентация! С радост ще отговорим на всички ваши въпроси!

Очакваме ви!


 
София
0882 544 355
Пловдив
0889 777 731
Варна
0882 555 508
Бургас
0886 777 719
Велико Търново
0882 004 833
Стара Загора
0889 532 223
Благоевград
0882 961 119МЕНЮ
Начало
За нас
Полезно
Мнения
Контакти
ПОЛЕЗНО
„Моето образование в чужбина“
Езикови курсове
Студентски и младежки програми
ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА
Стъпки при кандидатстването
Безплатни консултации
Тест за професионална ориентация
Писане на Мотивационно писмо
Стипендии и финансиране
Кандидатстване за общежитие


2022, Всички права запазени. Политика за защита на личните данни