Образование в чужбина и езикови курсове в Европа
ТЪРСИ УНИВЕРСИТЕТ
 
ТЪРСИ ЕЗИКОВ КУРС

ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ

ЕЗИКОВИ КУРСОВЕ
 
Британските университети в световните класации
Въпреки че Брекзит няма да се отрази на условията и правилата за кандидатстване на студентите от България в близко бъдеще, британските университети започват да усещат въздействието му върху висшето образование в страната.
 
За първи път от 12 години насам University of Cambridge е изпаднал от челната тройка в класацията на QS World University Rankings. Същото се случва и с повечето други престижни британски университети. Все пак става ясно, че Брекзит не е единствената причина за спад в позициите. Една от основните предпоставки е намаляване на финансирането на институциите от страна на правителството.
 
От 48 британски университета в световния топ 400, 38 са паднали на по-ниска позиция. Сред тях са Imperial College London, King’s College, London School of Economics, University of Bristol, University of Warwick.
 
В световния топ 10 все пак остават 4 британски университета – University of Cambridge, University of Oxford, University College London и Imperial College London. 
 
При част от висшите учебни заведения пък се забелязва обратната тенденция. На по-предни позиции се изкачват например University of Edinburgh и Manchester University.
 
Въпреки разместването на позициите на британските университети в световните класации, Лондон все още има най-много представители в топ 40 от който и да е друг град по света. По този повод кметът на мегаполиса заявява, че именно Лондон е столица на световното висше образование, приема най-много чуждестранни студенти и управата ще даде всичко от себе си тази тенденция да продължи.
 
 
* Източник – The Guardian
 София
0882 544 355
Пловдив
0889 777 731
Варна
0882 555 508
Бургас
0886 777 719
Велико Търново
0882 004 833
Стара Загора
0889 532 223
Благоевград
0882 961 119МЕНЮ
Начало
За нас
Полезно
Мнения
Контакти
ПОЛЕЗНО
„Моето образование в чужбина“
Езикови курсове
Студентски и младежки програми
ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА
Стъпки при кандидатстването
Безплатни консултации
Тест за професионална ориентация
Писане на Мотивационно писмо
Стипендии и финансиране
Кандидатстване за общежитие


2022, Всички права запазени. Политика за защита на личните данни