facebook Skype
Български English

Необходими документи за кандидатстване

Великобритания е държава - членка на Европейския съюз, затова българите не се нуждаят от специална виза при пътуване до там. Добре е обаче да имате задграничен паспорт, който да е валиден поне месец след датата на приключване на курса.
 
Учениците и студентите, които са избрали езикова ваканция във Великобритания, могат да се възползват от услугата на Cool Travel - издаване на ISIC карта. С нея не само ще ползвате намаления в множество магазини, ресторанти, хотелски вериги, културни институции, транспорт и други в България и в целия свят, но и ще ви служи като карта за идентификация. Така няма да се налага да носите личната си карта или паспорт навсякъде със себе си и да рискувате да ги изгубите в чуждата страна. 
 
Самолетният билет до Великобритания и обратно до България ще ви бъде осигурен от Cool Travel. Клиентите ни, които имат ISIC карта, могат да се възползват от преференциални цени на билета. 
 
Езиковите училища във Великобритания изискват курсистите им да бъдат застраховани за периода на обучение. Става дума за застраховка, включваща болести, които не се покриват от здравната каса, инциденти и застраховка на багажа. Cool Travel ще избере най-подходящата за вас застраховка, за да се чувствате спокойни по време на престоя си във Великобритания.
 
Задължително е преди заминаването да си извадите и Европейска здравноосигурителна карта, с която да се лекувате безплатно в целия Европейски съюз от болестите, които покрива Здравната каса.
 
Добре е още преди заминаването да приготвите копия на всички документи, които ще вземете със себе си, и да ги държите на различно място от оригиналите. Това се отнася както за всички изброени до момента документи, така и за самолетния билет, шофьорската ви книжка и други. 
 
Не на последно място, добре е да предвидите повече джобни пари, отколкото смятате, че ще ви бъдат необходими за престоя ви във Великобритания. По-добре да не успеете да изхарчите всичко, отколкото да не ви достигнат средства.
 
И сега, след като сте подготвили всичко необходимо за пътуването, остава само да се насладите на прекрасната езикова ваканция във Великобритания!


ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ:
 
ЕЗИКОВИ КУРСОВЕ:
2019, Всички права запазени. Необходими документи за кандидатстване
Политика за защита на личните данни